reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Hej BaBeczki, widzę ze porządki i kuchnia na pierwszym planie;-):-).
Mi wpadło zamówienie na pierogi i czekam aż ciasto trochę odleży:tak:.
Pastelka, aleś kobito poszalała z butami:szok::tak::-D:-D.
Bosopiętka, odpoczywaj ile się da i nie nadrabiaj tylko na bieżąco pisz;-).
86ruda, oby lekarz potwierdził, bo u mnie z J,. najpierw wyszła dziewczynka na 99% a potem z 1% zrobiło się 100%:tak::-D:-D.
Malinuś ja przy obu chłopakach najpierw używałam mleczka LOVELA do prania, więc polecam. Potem dostałam w pudełkach ze szpitala próbki proszków JELP i LOVELA więc miałam na 2 miesiące prania malutkich ubranek:tak::-).
Zmykam do kuchni, może później zajrzę.

reklama
Witam babeczki:happy:
U mnie dziś słonecznie wiec pewnie wyskoczymy zaraz z synkiem do parku.Ostatnio jest to moje ulubione miejsce,on się bawi a ja rozkładam się na ławce jak słonica i odpoczywam.

Pastela udanej imprezy!!
Ikusia witam u Marcjanek.Mialam to samo ze spaniem,moglam zasnac wszedzie i o kazdej porze.Maz tez wolal nie podchodzic,ale od 12-tego tc wszystko jakos sie uspokoilo i wrócilo do normy.Także odliczaj dni.
Bosonózka odpoczywaj kochana.
Scarletka mojemu m tez sprzydalo by się schudnąć,16 kg to naprawdę rewelacja!! Czy to byla bardziej dieta czy ćwiczenia??

Do usłyszenia

Witam:-)
Bo ze u nas chyba jakis Kaszub sie powiesił:eek: tak wieje ze nawet doniczki na ogrodku mi poprzewracało:szok:
Bosa a moze tez pogoda ma wpływ na Twoje samopoczucie? ja ostatnio miałam cisnienie tez w swojej normie ale miałam zawroty głowy bo cisnienie atmosferyczne skakało i na ten wiatr to czasem tez tak sie reaguje.Odpoczywaj sobie,i pomalutku bedzie lepiej:-)
Scarletka jak zrobic zeby moj M tyle schudł jak Twoj:-)? zycze pogody na szalenstwa z rodzinka:-)
Pastela szampanskiej zabawy zycze na weselu,kiecka sie znajdzie,buty najwazniejsze;-)
Magdzior zdrowiej szybciutko:-).Ja mojemu M zapowiedziałam ze jak sie przeziembi to dostanie eksmisje zeby mnie nie zaraził;-)
Katjusza korzystaj z wolnosci ile wlezie,poki jest czas:-D;-)
Ruda oby szybko dali Ci ''ciepełko'':-)
No to babuszki miłego weekendu:-)

Cześć dziewczynki
Nie ma szans nadrobić waszej twórczości a ja w tygodniu nie bardzo mam czas zasiąść spokojnie do kompa, bo praca, zajęcia pozalekcyjne z młodym (aikido, konie, basen) a jak wracam trzeba jeszcze cos podprasować, ugotować a potem to juz tylko spać.
Na usg genetycznym u nas wszystko ok, młode rośnie. Ja nadal mam mega mdłości i muszę jeść często a niewiele to jakoś daje radę. Mam nadzieję że u wszystkich wszystko ok.

ikusia i vetka mamy podobne terminy i dokładnie tak samo się czułam jak Wy jeszcze kilka dni temu.Z początkiem 12-tego tc wszystko mi przeszło.Wiem ze każdy organizm inny ale trzymam kciuki by i wam się polepszyło

dzien dobry dziewczynki:* ja tak tylko na chwilke i z takim pytaniem...ile gram wasze dzidzi waza??...bo moja w 13 tyg, wazy 115 gram:szok:wiedzialam ,ze jest duze, ale ze tak:szok: i jeszcze pytanie...genetyczne usg...to czyli jakie??...bo mam takiego pieprznietego lekarza(zmieniam go oczywiscie)...ze na zadne pytanie nie odpowiada...a jak mowie, ze chce zobaczyc dzidziusia i zeby wkoncu mi zdjecie zrobil to mowi, ze specjalnie musi isc po drukarke, bo ma odlaczona od tego calego sprzetu:eek:a za wizyte gnoj bierze 100zl. i kaze mi przychodzic co dwa tygodnie. Mowie mu, ze po wyplacie dopiero przyjde za miesiac, a on , ze tak nie moge...mam byc u niego najpozniej za 3 tygodnie:eek:wychodza mi dwie wizyty na miesiac...:eek:zdzieracz pierunski...

Ostatnia edycja:
Witam!

Zaczęłam dzisiaj 13 tc. i na szczęście uporałam się z wymiotami, które męczyły mnie kilkanaście razy dziennie :( Nie powiem zdarzają się sporadycznie, ale wróciłam do "żywych".

Od rana sprzątanko w domu i gotowanie w kuchni. Wieczorem przychodzą znajomi, będziemy oglądać walkę na POLSACIE ;)

Przepyszna sałatka w lodówce już czeka... babeczki z płatkami czekoladowymi się pieką i rybka z kwaskowatą kaupstą na obiad ;) JAK TO DOBRZE ŻE APETYT W KOŃCU MI WRÓCIŁ ;)

Życzę Wam marcóweczki miłego weekendu :)

reklama
Nikusia, kurna! Nic nie musisz. Ty placisz, to ty rzadzisz ;) Jak mu sie nie podoba, znajdz innego! za duzo sobie pozwala ten lekarz!
Dobrze, ze chcesz zmienic!
Usg genetyczne, to usg, gdzie mierza dzidziusiowi taka faldke na szyi, jezeli przekracza ona bodajze 2,5 cm to kieruja na dalsze badania. Mozna przy tym miec tez badanie krwii (w zasadzie chyba trzeba?). Takie badanie nie swiadczy jednak w 100%, ze dziecko bedzie chore lub nie. Moze zdarzyc sie, ze wynik bedzie ponad norme, ale wynika to z anatomii dziecka.

Wierka, vetka- czesc! Dawno Was nie widzialam :)
Musze zaraz spojrzec na kiedy macie terminy (chyba na koniec marca, prawda?)

Ja juz nie pamietam w czym pralam... Chyba w fairy (tu w UK), a w Polsce to chyba w Persil czy Vizir sensitive (ale Olo juz byl starszy)...I chyba na poczatku w Loveli tez...

Do góry