reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
no w pierwszej ciąży zakupy tak mnie cieszyły - wózek miałam już w 4 mieś, w 5 czy 6 kupiłam wyprawkę + Pampersy 1 i się nimi tak jarałam... a teraz jakoś mi nie spieszno. W nowym domu brakuje mi szaf i nie wiem gdzie mialabym coś jeszcze upchnąć, a kartony nie rozpakowane co niektóre od roku u mamy stoją. Czekam na zimę wtedy będę grzebać w workach z ciuchami. Teraz jak już gin potwierdziła dziewczynkę to jak znajdę ciuszki, które wpadną mi w oko to oczywiście kupię. Moja mama niby przesądna, ale ciuchy dla dziewczynki kupowała jak jeszcze w ciąży nie byłam, brala z nadzieją na wnusię ;)

miłego wieczorku

ja zaczynam walke z octem ;)

Marta, ja się melduję! Piątek wieczór, więc tradycyjnie Marcówki wywiało.

Pastela, mam nadzieję, że ocet pomoże. Można też mieszać z płynem do mycia naczyń ponoć i z wodą: 1/4 octu, 1/4 płynu, 2/4 wody - tak mi koleżanka kociara dzisiaj doradziła.

Scarletka - bardzo się cieszę, że Ci się zestawienie spodobało. Ja sama lubię 2 zupełnie przeciwstawne w sumie style: prostą nowoczesność z szalonymi dodatkami (patrz fotel w kolorze fuksji, uwielbiam ten kolor!), ale uwielbiam też chabby chic i wnętrza w stylu wiochy angielskiej czy prowansalskiej. Jeśli będę miała kiedyś dom, to pewnie zdecyduje się na takie klimaty. Bo do mieszkania w nowoczesnym budynku jakoś tego nie czułam.

Papciarkowa
, dziękuję za nobla :-) Myślę, że sprawdziłabym się i odnalazła w pisaniu prawa pracy i rodzinnego!

Malina, Harsharani
- ja też wolę zakupy podzielone na raty. Zwłaszcza teraz, kiedy jesteśmy kilka miesięcy po zakupie mieszkania i po raz pierwszy w dorosłym życiu nie mamy oszczędności. Koszmarne uczucie. Wydatki mamy rozpisane do marca, bo dysponujemy już tylko bieżącymi zarobkami. Tylko na październik dajemy sobie dyspensę na wakacje, a tak to każdy miesiąc wyglądał/wygląda na zasadzie: sierpień - szafy, wrzesień - komody, łóżko etc. Samą wyprawkę ciuszkową zaplanowałam na listopad, w UK dla oszczędności. A gdzie zakup wózka, umeblowanie i urządzenie pokoju, mój szpital?! To są kolosalne pieniądze! Jak ja ostatnio podliczyłam, ile tylko dotychczas poszło na lekarzy i badania - to już dramat jest po prostu!

Synus oglada sobie toy story 3, a ja na lozku zdycham dalej. Cos mnie od wczoraj trzyma....Z reszta i Olo tez jest podziebiony...

Zaraz sie bede kluc i strasznie tego nie lubie. Mialam juz wczesniej glukometr, ale nie musialam go uzywac z racji tego, ze w sumie mialam dobre wyniki i w koncu wprowadzili mi tylko diete...

Znalazlam sliczne meble (K. raczej znalazl) i Wam pozniej pokaze. Cena mnie troche przerazila...ale zawsze mozna znalezc cos tanszego lub uzywanego :)

[Cześć Pączuszki:-D:-D:-D
Dopiero usiadłam do kompa i postaram się nadrobić:tak:
Ponieważ byłam dzisiaj "w mieście":-D odwiedziłam centrum handlowe:-):-):-) i musiałam kupić kilka rzeczy:sorry2: Bluzki kupiłam luźne ale nie ciążowe ale spodniom nie mogłam się oprzeć przecenili ze 159 na 59 i grzech było nie wziąć:zawstydzona/y:.
To wszystko kupiłam za 180zł:-p
S6301386.jpgS6301385.jpgS6301389.jpgS6301387.jpgS6301390.jpg

dziewczyny oszalalyscie......
jak ja mam was nadrobic :szok::-D

bylismy dzis w wesolym miasteczku,takie 'tymczasowe' w parku mamy,ale za to baaardzo fajne, co rok jest, szkoda tylko,ze ja w tym roku nie moge pojezdzic na tym co bym chciala :tak: Bartus troche skorzystal,maz byl na jednym,ale musielismy wracac bo strasznie lalo.... mam nadzieje,ze moze w weekend bedzie lepsza pogoda (choc sie nie zapowiada) to bysmy sie wybrali jeszcze raz.

co do ciuszkow- to tak jak juz napisalyscie, przy drugim dziecku to juz troszke inaczej wyglada, nie ma takiego pospiechu,wiele rzeczy juz mamy.
Ale w 1 ciazy tez nie moglam sie oprzec slodziutkim bodziaczka czy spioszka ;-)
i raczej zadna z nas nie kupuje jeszcze calej wyprawki w 4 mc,ale jak ktoras ma ochote cos malego kupic to czemu nie?jesli ma jej to sprawic przyjemnosc to mysle ,ze nie ma w tym nic zlego :tak:
A przeciez roznie to w ciazy moze byc. Po pierwsze -wlasnie z wiekszym brzuszkiem zakupy moga nie byc juz takie fajne. Po drugie moze trzeba bedzie np. lezec (choc nikomu nie zycze) i wtedy co? zdac sie tylko na meza albo co gorsza na tesiowa ;-):-).....

wiem,ze wiele pominelam, ale dzis czasu brak.
rano sie zamelduje :)

Bosa fajne wnętrze:) A u mnie zupełnie na odwrót meble mam zabytkowe ale nie drogie zbierane po pchlich targach, allegro itd. Ściany mam z 200 letnich cegieł,mnóstwo starych dodatków,drewnianych reklam... Styl wsiowy, zależało mi na takim domu rodzinnym pachnącym ciastem takim który się kojarzy wakacjami na wsi.

myszaa, nie będę gotować otrębów, dodaję surowe do jogurtu, są smaczne i jogurt bez nich już mi tak nie smakuje:tak: otręby się kupuje w paczkach normalnie tak, jak płatki. Np. w kauflandzie jest duży wybór, są nawet smakowe.

migrena przeszła i mam mieszkanko wysprzątane na błysk! 5 godzin w 3 osoby się uwijaliśmy, ale jestem szczęśliwa:-D

malina, moja przyszła szwagierka ma takiego psa, co też z radości sika i mówi, że jak wita się z nim na stojąco, to trzyma go za przednie łapy i staje w rozkroku i on jej siusia między nogi:-D
A jeśli chodzi o meble, to my kupiliśmy piękne drewniane meble na allegro za 200zł, komplet szeroki na 4m. Czasem jak widzę, co ludzie wywalają i zamieniają na nowe ze sklejki, to aż żal. A te starczy odlakierować i są na lata, piękne i eleganckie. No a ludzie wolą nowoczesne, które się rozpadną po paru latach.
Tak samo kupiliśmy okrągły stolik drewniany za 50zł oraz kanapę+2 fotele za 200zł, a identyczne w sklepie chodzą za 2000zł+. Koleś bogaty, co roku nowe meble do salonu kupuje, M przywiózł, a te zupełnie jak nowe. M ma głowę na karku i umie znaleźć takie okazje, że szok:happy2: no, ale jak kogoś stać, to nie musi okazji szukać, my to mebli nie mieliśmy i coś było potrzebne.

poziomki, ładne ciuszki i warto było za te pieniążki, piszesz,że bluzki nie ciążowe, ale spodnie chyba też nie?

ja moze mam awersje do wczesnego kupowania bo pierwsza moja fasolka była w drode kupowałam od momentu jak se dowiedziałam-niestety moja kruszynka jest aniołkiem potem siedziałam tuliłam pajaca i beczałam niewiedzałam gdze upchnac gdze schowac te ciuszki -potem nosiła je Róza ale niewiele bo dziwnie sie czułam ubierajac je jej....

reklama
Wpadłam poczytać, ale widzę, że już chyba śpicie ;) no z małymi wyjątkami ;)

Bosonóżka ja po swoich przygodach z ginami i przychodniami skazana jestem na prywatne wizyty i badania na własną rękę, ale do choler! ile razy jesteśmy w ciąży?? No nie licząc ekstremalnych wyczynów, jak u mnie w podstawówce, kiedy w jednej rodzinie było 15ioro dzieci, a w drugiej 18cioro, przy czym jak byłam w ósmej klasie, to koleżanka z klasy (z tej rodziny właśnie) była w ciąży równocześnie ze swoją matką, a potem po 6 latach spotkałam oba dzieciaki na praktykach z angielskiego w I klasie :/ Wracając do kasy, to ciąża jest tak wyjątkowym stanem, że można wydać trochę na odpowiednią opiekę lekarską jeśli nie można skorzystać z tego, co tak naprawdę nam przysługue.. cóż..

Harshka będziesz się tak kłuła już do końca ciąży biedaczyno??

Poziomka zakupy pierwsza klasa!! Ja coś nie jestem do moich spodni przekonana i chyba je jutro wymienię, skoro kosztują 150zł to mam w nich dobrze wyglądać i świetnie się czuć, a nie jak w worku.. chyba miałam jakieś zaćmienie jak je kupowała :/ jak będzie czas, to podjadę pomierzyć i wybrać inny model..

No to ja zmykam, bo za chwilkę na tvn-ie jakiś film będzie "Lot 93" o ataku na WTC, a ja nawet lubię takie powiedzmy filmy "na faktach" ;)
Założę się, że odpadnę na najdalej drugiej reklamie, ale co tam ;)

Samych przyjemności w snach Wam życzę pączuchy :*

Do góry