reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Zawsze piszecie tu o pysznych jedzeniach, ile to nie jecie czegoś tam a ja siedzę w domu i nic mi się nie chce jeść!!!!!!!!!!!Nic z tego nie rozumiem....jem tyle zeby przezyc bądz tyle zeby dzidzie miały same witaminy (parę owockow, jakas małą kanapka na sniadanie, na obiady jakos nie mam ochoty, popoludniu jakis wynalazek typu naleśniki frytki itp.). Czyli nic specjalnego jak na kogoś w ciąży z bliźniakami- mam tylko nadzieje ze po prostu mój organizm tego sobie życzy i ze mimo tego wszystko jest ok:)

reklama
ja dzis na siedzaco usypiam.

Myslalam, ze padne.
Siostra mojego K. jest w ciazy... i moja tesciowa wczoraj pracowala do 7...od 6.30... No i siostrunia zadzwonila...zeby Mama jej przyszla 2letnia dziewczykne wykapac..bo ja plecy bola.
Gdyby tesc o tym wiedzial, to na pewno by nie poszla..a tak..dowiedzielismy sie o tym dzis, po fakcie...Bo nie zgadniecie!
Po tym jak mielismy 3 dni mala, po tym jak poszla wczoraj wieczorem..po tym jak ja nawet tesciowa wykapala..dzis o 9.30 juz byla u nas...No bo ta krowa jest w ciazy. I sie nie wyspala....
Totalnie sie odcielam i mam to gdzies.

Kombinuje jakos, zeby mlodego wziac na gore do sypialni i niechcacy wlaczyc DVD z Bobem Budowniczym, bo czuje, ze jesli sie nie kimne to padne. Tylko, ze Olo mi pewnie nie pozwoli. Bedzie mnie pstrykal w nos.

Ty też jesteś w ciąży i masz prawo do odpoczynku i daj to mocno do zrozumienia!!!;))

Wiecie co...teraz się kapłam- może nie mam takiej ochoty na jedzenie bo od kilku dni boli mnie dziąsło przy piątce. Tak właśnie czytałam jak się to leczy i wszędzie piszą ze to jest normalne w ciąży. Musze podskoczyć do mojego dentysty na konsultacje.

a ja wlasnie zjadlam spaghetti z gotowym sosem z dolmio, bo moj synek zrobil scene w sklepie... ze chce makaron w ksztalcie pociagow i co.. razem z tym kupilam ten dzieciecy sosik z serem...
prawie wszystko zjadl, a to cud ostatnio.

jeny, moze w powietrzu cos..albo cisnienie wariuje..bo widze, ze Pinka tez spi dzisiaj.

Rozmawiają dwie ciężarne koleżanki:
- Zauważyłam, że w im bardziej zaawansowanej ciąży jestem, tym więcej kobiet się do mnie uśmiecha. Nie rozumiem dlaczego.
- Bo jesteś od nich grubsza.

Jakie głupoty piszą w necie!!!

Dama w ciąży, fot. Shutterstock
Jak zachowywać się w tym szczególnym dla kobiety okresie? Przeczytaj nasze porady.

zia■ Gdy ciąża nie jest jeszcze widoczna, nie mów o niej zbyt często ani zbyt wiele obcym osobom.
■ Powstrzymaj się od opisywania swojego stanu błogosławionego z detalami, np. jak często musisz biegać do toalety albo jak okropne miewasz mdłości.
■ Nie pokazuj każdego zdjęcia z badania USG koleżankom z biura. Tylko jeżeli poproszą.
■ Ciąża to nie choroba: jeśli dobrze znosisz swój stan, nie domagaj się specjalnych przywilejów.
■ Prośby o ustąpienie miejsca, otworzenie okna czy przepuszczenie w kolejce formułuj w grzeczny, miły sposób. Nie krytykuj nastolatka, który nie ustąpił ci miejsca w autobusie natychmiast: mógł się zwyczajnie zagapić.
■ Staraj się panować nad swoimi zmiennymi nastrojami.
Ubieraj się dyskretnie: ciążowe ogrodniczki zostaw na weekend.
■ Masz prawo oczekiwać szacunku: protestuj, gdy słyszysz dowcipy o ciężarnych lub gdy obca osoba poklepuje cię po brzuchu.

Dopiero dopełzłam do Was - leżałam z zimnym ręcznikiem na głowie i umierałam, takiego koszmarnego bólu głowy dostałam. I jeszcze do końca nie przeszło :-(
No i zrobiłam ten pyszny ryż z mango, ale już nie zjadłam. Nie wiem, czy kwestia bólu głowy, czy klasycznie mdłości. Nic to - zostanie na jutro.

Co do pokoju dziecinnego - ja to już mam cały folder z inspiracjami. Jak dla mnie urządzenie pokoju dla malucha to najprzyjemniejsza czynność przed narodzinami.
Planujemy od początku zamieszkanie Kaczątka we własnym pokoju i korzystanie z dobrodziejstw niańki elektronicznej (tak w każdym razie ambitnie zakładamy). Koleżanki mnie ostrzegają, jak trudno wyprowadzić młodego człowieka z sypialni rodziców.
Chciałabym urządzić pokoik w stylu albo marynarskim, albo domu na plaży w Hampton (hipisowaty styl kalifornijski odpada). Jak dojdziemy do założenia osobnego wątku dekoratorskiego, powklejam mnóstwo zdjęć. Najchętniej zaczęłabym urządzać od razu, ale wstrzymam się chyba do nowego roku. Po pierwsze - najpierw wypadałoby poznać płeć dziecka, a po drugie - musimy skończyć meblować naszą sypialnię i salon, a to jeszcze gruuube pieniądze :-(

a ja wlasnie zjadlam spaghetti z gotowym sosem z dolmio, bo moj synek zrobil scene w sklepie... ze chce makaron w ksztalcie pociagow i co.. razem z tym kupilam ten dzieciecy sosik z serem...
prawie wszystko zjadl, a to cud ostatnio.

jeny, moze w powietrzu cos..albo cisnienie wariuje..bo widze, ze Pinka tez spi dzisiaj.

kochana ja nie tylko dzis jestem spiaca cały czas mnie tak muli;-( ale juz sie nie kłade bo raz mi sie przysneło to córcia cała kosmetyczke mi zalatwila!!!!!!!!!!1 myslałam ze zawalu dostane

moja tez ostatnio nie chce jesc najlepiej to by tylo chipsy jadła i pizze brrrrrr a na dodatek małz jak wróci z pracyy to dostanie zawału bo nasza dziecina pomalowala sciany w salonie!!!!!!!!!! pisakami chyba dostanie zawału bo znów bedzie musiał malowac

reklama
Olaf pomalowal mi materac, bo stal kolo jego lozka (kupilismy z tesciem nowy dla niego...i czekal na zmiane, a sama nie chcialam sie z ciezkimi materacami telepac...) No i jak K. wroci to tez padnie... Swoja droga to naprawde wystarcza 2 minuty i szkody wielkie.

Ja musze pomalowac i bez Olafa rysunkow. Mamy biale sciany z takim szaroniebieskim przy kominku, ale to jeszcze jak mnie nie bylo tam to K. mial.. z racji tego, ze ja musze miec wszystko po swojemu planuje jeszcze przez wrzesniem to zrobic... No i mam wybrany kolor, ale nie wiem czy sie na niego zdecyduje.

Do góry