reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Czesc wszystkim,witam nowe mamusie.
U mnie bez zmian,mdłosci i dodatkowo przy robieniu sniadania prawie wymioty,tak mi wszystko podeszło do gardła ze myslałam ze nie zdarze do kibelka ale na szczescie obyło sie bez wymiotow.Noc całkiem była spokojna,dwa razy na siusiu wstawałam,jeszcze mi sie to nie zdarzało,no i jak rano super sie spało to obudziły mnie o 8 kosiarki do trawy,masakra.
Pogoda meczaca,na jutro zapowiadaja 35stopni a nas czeka wystawa psow czyli pare godzin w pełnym słoncu,nie wiem czy dam rade.
Dzis mam w planie pranie dywanu i trzeba troszke chałupe ogarnac bo jutro po południu chyba wpadna goscie,na razie jak to rano bywa mam mega lenia.
Miłego dnia kolezanki ;)

reklama
Czesc wszystkim,witam nowe mamusie.
U mnie bez zmian,mdłosci i dodatkowo przy robieniu sniadania prawie wymioty,tak mi wszystko podeszło do gardła ze myslałam ze nie zdarze do kibelka ale na szczescie obyło sie bez wymiotow.Noc całkiem była spokojna,dwa razy na siusiu wstawałam,jeszcze mi sie to nie zdarzało,no i jak rano super sie spało to obudziły mnie o 8 kosiarki do trawy,masakra.
Pogoda meczaca,na jutro zapowiadaja 35stopni a nas czeka wystawa psow czyli pare godzin w pełnym słoncu,nie wiem czy dam rade.
Dzis mam w planie pranie dywanu i trzeba troszke chałupe ogarnac bo jutro po południu chyba wpadna goscie,na razie jak to rano bywa mam mega lenia.
Miłego dnia kolezanki ;)

Cze Pączuszki:))

Ola gdzie na wystawe śmigacie??? Z bulgotem jedziecie??

Odebrałam wczoraj wyniki i :
TSH-0,754 (n 0,4-4)
FSH-6.20 (n faza folik 3.9-12)
LH-3,27 (n faza folik 1,5-8,0)
Estradiol-67,27 (n faza folik 18-147)
Progesteron-1,00 (n faza folik 0-1,13)
Prolaktyna-9,73 (n 1,9-25)

NIestety po fakcie dowiedziałam się że już dzień przed badaniem prolaktyny nie można;
-je ść sytej kolacji
-robić bobosexów
-denerwować się
-no i żadnego wysiłku fizycznego
Z tego wszystkiego nie denerwowałam się tylko;))
W po powturze PRL i tym razem z obciążeniem

Hej dziewczyny:)) ja oczywiscie z rana zaliczylam podziwianie toalety, bleee, mam nadzieje, ze juz niedlugo przejda te mdlosci i wymioty bo strasznie mnie to meczy.W pierwszej ciazy wymiotowalam tylko rano, w drugiej czulam sie znakomicie a ta moja trzecia kruszyna ostro daje popalic.Ja mam 19 sierpnia USg na godz 10.Trzymajcie kciuki kochane:)Nio i wyprobuje ten slonecznik na zaparcia bo tez cierpie niesamowicie.buziaki

NIestety po fakcie dowiedziałam się że już dzień przed badaniem prolaktyny nie można;
-je ść sytej kolacji
-robić bobosexów
-denerwować się

Poziomki - nie mozna bo wtedy może prolakryna wyjść za wysoka mimo braku hiperprolaktynemii. Ty masz wyniki super, czyli to jednak gdzieś w głowie siedzi. A mężus nasienie badał?

Dzień dobry
witam nowe koleżanki ;)
o dziwo noc przeżyłam bez sensacji, no i apetyt rośnie. Zamówiłam dzis u teściowej placki ziemniaczane na obiad, a na śniadanie zrobilam kaszkę mannę z malinami. Gust mi się zmienia czy co?

......tak więc od dzisiaj - SŁONECZNIK I KIWI ! aż do znudzenia ;)))

to ja do listy dakładam śliwki kalifornijskie, a od wczoraj też świeże ;)

W moim preparacie Pregna Plus jest też żelazo, ktore muszę przyjmować, więc problem kiblowy podwójny ;)

milego dnia

TSH-0,754 (n 0,4-4)

-je ść sytej kolacji
-robić bobosexów
-denerwować się

No faktycznie są te wszystkie nakazo-zakazy przed robieniem badania na prl ale wydaje mi się, że to głównie ze względu na to, żeby za wysoka nie wyszła (bo to inaczej "hormon stresu" jest), a Tobie widzę wyszła całkiem :))

TSH-0,754 (n 0,4-4)

-je ść sytej kolacji
-robić bobosexów
-denerwować się

Poziomki tym razem mamy blisko bo w Sopocie ale tam jest beznadziejny teren tzn jest ładnie i wogole ale czesto w poblizu ringu nie ma drzew a wiesz jak bulgot znosi upały ,wiec musimy zabrac parasol,namiot,lodowke, reczniki itd,prawie cały dom ;),po za tym ja to gorzej niz bulgot znosze ta pogode,zwłaszcza rano.
Co do wynikow to faktycznie wszystko masz w normie,ach ta nasza psychika ;)

Ale mi z cycków cieknie i bolą dlatego jestem zdziwiona PRL i dlatego dla spokoju powturze w pon z obc i zakazami;))
Vetka męż nie badał ale myśle że za wcześnie jeszcze,znając jego badanie by go potwornie zestresowało.

Ola szkoda że tak daleko bo bym starego namówiła:))
Prześlij jak możesz zdjęcie swojego bulgota

Ostatnia edycja:
znowu nie nadrobie tych wszystkich postow ;)
u mnie coraz wiecej energii wraca (hurra!) a mdlosci przeszly w sam odruch wymiotny raz na jakis czas ;) ha ha ha
dzisiaj na obiad zielone szparagi z pure i sadzonym jajkiem plus sos holenderski (produkcja mezowa)
jak moj kucharz pojedzie to bede wpierdalac makaron z pesto pewnie :/ dramat ugh ;)

a po poludniu idziemy na basen bo zrobilo sie goraco znowu i zostalismy zaproszeni na Pool Party :)

milego weekendu drogie panie :)

reklama
Hej Witajcie!!! Dzis byłam w nocy siusiu jedyne 4 razy masakra, przez to wogóle się nie wysypiam :) Piersi mi urosły i pojawiły sie nowe rozstępy- bo kilka miałam z poprzedniej ciązy... bola mnie strasznie i przez to śpię w staniku:) Pozatym mam ogromny apetyt i nie moge przestać zajadac masakra bede wyglądała znowu jak słoń:) Usg mam 25 sierpnia juz nie moge się doczekac, Pozdrawiam was serdecznie i życzę miłej sobotki...
U mnie upał 34 stopnie masakra normalnie:no:

Ps. na obiad kotleciki z piersi z pieczarkami i ryż z odrobina papryki kolorowej heheh

Do góry