reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Witam mamusie:happy:
nie było mnie tu cale wieki a czytając kilka poprzednich postów czuje się jakbym tu może tylko tydzień nie pisała:happy:Mam nadzieje ze uda mi się znowu wbić w Wasz rytm;-)

pozdrowienia dla wszystkich mam,z którymi jeszcze nie miałam okazji się poznać

a teraz,jak zwykle na ostatnia chwile
Wszystkiego najlepszego dla Milutkowych córeczek Amelci i Oliwki:happy::happy:

reklama
hej mamusie! jak tam? weekendujecie? ja sama z dziewczynkami, emek wróci wieczorem. Zaliczyłyśmy szybki spacerek, 20 minut nam starczyło, żeby "dupki" przemrozić:-D więcej tego ubierania i wybierania niż spacerowania ale trudno - lepsze to niż nic:-p

futrzakowa zapewniam Cię że będzie bardzo wesoło:-)
spring tez myślałam o spisywaniu Hanulowych mądrych tekstów na pamiątkę ale jakoś zebrać się nie umiem:baffled: najwyżej jej linki do postów z bb będę w przyszłości pokazywać:tak:
wierka wbijaj się wbijaj:))))
Milutek jak tam urodzinki? świętowaliście wczoraj?
ewa witaj! czy to oznacza że szukasz pracy w szkole? czy zdecydowałaś się na wychowawczy?
kika poszukaj na wątku wakacyjnym- był taki kiedyś założony chyba Marcjańskie wakacje, dziewczyny pisały o fajnych miejscach:)
Lilu Ciebie tez witam:) ja sama zadecydowałam za Zosię i skończyłam karmić, bo pokarmu było już mało i tak w nocy oprócz dwóch cyców musiałam robić butelkę, a poza tym zauważyłam że Zosia zrobiła sobie z cycusia smoczek - prawdziwego nie tknie - no i zasypiała tylko przy piersi, w nocy tez się co chwile budziła, a rano do pracy:-( i podjęłam te decyzję - smutno mi było na początku, nawet miałam chwile że chciałam zmienić zdanie, ale teraz się cieszę, że poszło gładko! Zosia zaakceptowała butelkę, nauczyła się zasypiać w łóżeczku (raz idzie nam ekspresowo, czasami jeszcze popłacze, ale zaśnie sama). Wprawdzie cały czas się budzi na jedzonko, ale emek się zaangażował w przygotowanie mleczka w nocy, a jak jesteśmy same w domku przez noc to biorę do sypialni termos z wodą i robię szybciutko mleko na miejscu.

Agniesia to może spróbuj z kubeczkiem treningowym...ja dla tej "zdrowotności" też bym chętnie zrobiła sobie wychodne:tak: ale za bardzo nie ma z kim dziewczynek zostawić, więc póki co moim wychodnym jest praca:-D
Zuza Gratulacje dla małej Zuzi:)))dzielna dziewczynka!!!!

Cześć,
zgodnie z wcześniejszym postanowieniem wybrałam się wczoraj do Agory na zakupy. Wreszcie kupiłam coś dla siebie (choć kusiło mnie,by wstąpić na dział dziecięcy :)) Dziś jeszcze skoczyłam do Zabrza,ale kupiłam tylko puzzle dla Jasia. Jednak mając ograniczony trochę szkoda było mi kasy na niektóre rzeczy. W H&M-ie spodobała mi się torebka,ale 80 zł. to trochę dużo. Może kupię ją w przyszłym m-cu:-p
W piątek z kolei byłam u fryzjera. Mówię babce,żeby trochę ogarnęła moje włosy,i że zapuszczam,a ona mnie tak obcięła,że ledwo spinam włosy w kucyk:sorry2: Liczę,że szybko odrosną... Kolorek zrobiła fajny :)
Patik fajne wymyśliłaś z tym linkiem:-):-)

spring - może w przyszłym miesiącu torebka będzie przeceniona :-D hihi:-)

patik - jest tak mroźno że ja tylko do sklepu i spowrotem ew. na basen czy do teściów... żadne dłuższe spacery nie wchodzą w grę bo mam wrażenie że mi twarz odpada:-D

wierka - hehe:-D wbijesz się tu spokojniutko :-D

Patik my to też spacery króciutkie lub w ogóle, bo na moim osiedlu zawsze wiatrzysko wieje i temp. odczuwalna znacznie niższa niż rzeczywista. Czasami nawet pies po 5 minutach chce do domu.
Jeśli chodzi o małą, to tak ona właśnie z treningowego pije i czasami z bidonu, ale to takie małe łyczki - po troszkę, woli cyca zdecydowanie.

dzień dobry wszystkim:-) i zaczyna się kolejny tydzień:-) u mnie bardzo miły tydzien bo eM ma wolne:-)

Agniesia - to tak samo z moim psem...najbardziej mi go szkoda jak łapki podwija bo zimno...

dzień dobry wszystkim:-) i zaczyna się kolejny tydzień:-) u mnie bardzo miły tydzien bo eM ma wolne:-)

Futrzaczku to zmykaj i cieszcie się urlopowaniem :) U nas też tydzień zaczyna się dobrze, bo eMek tylko na 3h szkolenia bhp jedzie, więc ciocia nie będzie dzisiaj długo potrzebna, a ja w związku z tym pierwszy raz zostaję w biurze na 8h, no już nie będę dalej ściemniać, że karmię ;) Zresztą Jasiulek za 2,5tyg skończy roczek, więc i krótsze godziny pracy też się skończą.. Musimy się jakoś spotkać!!!!

reklama
heja, u mnie też miły dzień się zaczyna - Natalka w żłobku a eMek w pracy = cała chata tylko dla mnie :-D ogarnęłam siebie i chałupę z rana, zaraz nadgonię pracę i mam zamiar w końcu uzupełnić pamiętnik maleństwa, który (tak jak Natce) postanowiłam prowadzić co tydzień przez całą ciążę. Pamiętnik zakupiony, teraz tylko trzeba wysmażyć wstęp i ogarnąć ostatnie 14 tygodni, które tylko w kalendarzu widnieją jako luźne zapiski, dobrać fotki, powklejać usg i będzie git. Tylko tak mi się nie chce.... ;-);-);-)

Do góry