reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Witam,
Nie wiem czy mnie ktos tu jeszcze pamieta, pisalam kiedys troszke, ale z braku czasu nie zblizam sie do komputera:tak:Nie bede sie za duzo tlumaczyc, Gabrys ma AZS, skaze bialkowa i jakies inne dziwne alergie nie wiadomo na co:sorry2:Dopoki karmilam tylko piersia bylo wszystko ok. a jak zaczelismy i obiadkami bardzo ostroznie to zaczela wyskakiwac wysypka ktora bardzo go swedzi.

Ale dajemy rade:tak: po dwoch miesiacach znalazlam lekarke ktora leczy nie tylko masciami z antybiotykiem i kortyzonem, duzej poprawy nie ma, ale maly jakby nie zwraca na to uwagi i idzie do przodu:-)A ja tez biore to na spokojnie i mysle ze maly z czasem z tego wyrosnie

Nie wiem niestety co u Was slychac i nie bede oszukiwac ze nadrobie, nie wiem tez czy sie jeszcze odezwe:zawstydzona/y:

Ale chcialabym Wam zyczyc spokojnych spedzonych w gronie ukochanych osob Swiat Bozego Narodzenia. Zdrowka dla wszystkich malensw i ich mam:-)

Dobry wieczór Mamusie ...
No i troche wieści od nas ... Malwi ma się już znacznie lepiej, nie kaszle wcale i kończymy antybiotyk. Tak się zastanawiałam ostatnio czy ten kaszel nie był czasem wywołany kurzem, bo dostała atak kaszlu w ten dzień kiedy ubieraliśmy choinkę.
Tak czy inaczej humor jej dopisuje, a i apetyt nieziemski z czego się ogromnie cieszę! :-D
Na święta mam już wszystko posprzątane, zostają jedynie standardowe porządki. Wiecie co, nigdy raczej nie czułam atmosfery świątecznej ale odkąd pojawiła się Malwi jakoś chcę robić dla niej dużo rzeczy i dać jej prawdziwe cudowne Święta ... oh oh! :-)

Lokata miło słyszeć,że u Was lepiej:-) Faktycznie,jak są dzieci to jakoś bardziej się staramy,dla nich... Przed chwilą mówili w DDTVN,że żywa choinka może uczulać,bo są na niej grzyby i jeśli ktoś jest alergikiem to może odczuwać dyskomfort.

U mnie też lepiej,katar powoli mija i dobry humor wraca:-) Już nie mogę doczekać się Świąt:tak: I pieczenia ciast,ozdabiania pierników...

Cześc dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze ktoś tu pamięta ale wpadam wam złożyć życzenia świąteczne poniewaz w piątek juz jedziemy do Polski i nie będe miała juz czasu....

Bóg, w Swojej odwiecznej Miłości do człowieka, po raz kolejny przypomina znak EMMANUELA.
Pragnie, byśmy Go na nowo przyjęli do siebie tak, jak Maryja i Józef. Powtarza do każdego z nas przez Anioła Pocieszenia – „Nie bój się”!
W tę Noc Betlejemską dzieląc się opłatkiem z każdym z Was pragnę wspomnieć słowa wieszcza Cypriana Kamila Norwida: "Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie, ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie".
Niech ogarnie Was uczucie radości, miłości i szczęścia rozlewając się obfitością łask, które niech Nowonarodzone Dziecię Boże wniesie w życie Wasze i Waszych Rodzin.
Niech składany pokłon u żłóbka wprowadzi w Was poczucie bezpieczeństwa i pokoju w Nowym 2012 roku
dając siłę realizacji Marzeń, o które warto walczyć;
Radości, którymi warto się dzielić;
Przyjaciół, z którymi warto być
i Nadziei bez której nie da się żyć.

Zobacz załącznik 418418pozdrawiam Pinka z rodzinką

I my dołączamy się do świątecznych życzeń:-)

Ze szczerego serca w ten piękny czas,
gdy gwiazdka świeci dla wszystkich nas,
życzymy miłości
bez trosk i złości,
pokoju na świecie
i wszystkiego czego tylko zapragniecie,
niech Wam się spełni, radości doda i niech będzie biało,
żeby się szczęście zawsze do nas uśmiechało!

"Springowa" rodzinka:-):-):-)

reklama
Do góry