reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

U oli pepti a my z Mają byliśmy 10 grudnia u alergologa pierwszy raz i kazała spróbować z mlekiem HA. Przezornie umówiłam się na wizytę do pediatry, która nas do alergologa skierowała, żeby po mniej więcej czterech dniach zobaczyła zmiany młodej, jakie jej miały wyjść na zgięciach łokci, kolan i nadgarstków, tak jak było 1,5 m-ca temu. Mleko HA je już tydzień i zmian nie ma! Dziecko mi wyszło z alergii! :) Hurrraaa! No dobra nie będę zapeszać, bo jeszcze coś innego w zamian wyjdzie... Ale jestem taka happy, że nie będzie już zabaw z receptami.
Co poza tym u nas nowego? Młoda zaczęła się garnąć do chodzenia, więc nadszedł czas znów męczyć kręgosłupy rodziców i zamiast noszenia córki jest schylanie się do trzymania jej za ręce i chodzenie z nią po domu :)
lokata życzę tego co najważniejsze czyli zdrowia dla Malwiny
spring ty robocopie :p Z przeziębieniem jeszcze okna myjesz?? Jesteś niemożliwa! :)
Ty zastanawiasz się nad świętami a ja nad Sylwestrem. Najchętniej zostalibyśmy w domu, ale siostra Marcina ciągnie na "domówkę" do niej. Nieee chceee miiii sięęę...

Miłej nocy wszystkim zapracowanym mamom życzę i zmykam spać wreszcie. Znowu nieprzytomna o 6:15 wstanę :/

reklama
witam z rana
noc spokojna tylko z pobudkami na jedzonko,ufff;)
teraz czekam na znajoma bo wpadnie na włosy a na 13 do pracy,znowu do 20:(
Barbra uwazaj z tym prowadzeniem małej za eaczki bo to nie zdrowo,dziecko powinno jak najdłuzej chodzic bokiem,samo,przy np meblach,to jest lepsze dla postawy stopek a jak sie przyzwyczai do prowadzenia za raczki to dlugo bedzie sie bała sama ''puscic'' i isc.
Futrzaku spij jak Piotrus pozwala;)i nic sie niesmutaj to napewno beda piekne swieta bo pierwsze w takim gronie:)buziaki:)
Spring za te okna to masz po dupie;)zdrowka na zawsze dla Was;)ja to wczoraj pakowałam prezenty,tez skromne bo w portfelu i na koncie kryzys:(

no nic lece dac małej kaszke i do roboty;)
miłego poniedziałku:)

barbra - ola dobrze prawi:-) ja mam w planach w ogóle nie prowadzić w ten sposób Piotrusia:-) jeszcze tylko dodam że chodzenie bokiem przy meblach w prawo i w lewo dobrze wpływa na rozwój dwóch półkul mózgu, na koordynację ruchową oraz przeciwdziała ewentualnemu platfusowi:-) a chodząc za rączki bardzo często kręgosłup dziecka wywija się w eSkę i bioderka przyjmują nienaturalną pozycję.

Futrzaczku głowa do góry:-) Piotruś zrekompensuje Ci wszystko;-)

Pinia nie rób mi tego (you know what I mean;-))

A ja dalej sprzątam...

ola, futrzakowa dzięki za sugestie, to bardzo ważne co piszecie. Głównie młoda chodzi właśnie tak bokiem przy meblach, a z tym chodzeniem trzymając ją za ręce to czasem w ciągu dnia. Absolutnie nie staram się z nią chodzić tylko w ten sposób, bo mnie też plecy bolą.

Jeszcze tylko 4 dni i święta... Jakoś tego nie czuję :sorry:

reklama
Nie śpię...katar mnie męczy,a do tego przyplątał się jeszcze kaszel:baffled: Cudnie będę wyglądać w Święta,nie ma co:no:

barbra ja też nie czuję atmosfery przedświątecznej,bo u mnie od 2 tygodni na tapecie wszystkie rodzaje chorób:baffled:

Do góry