reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Hello
I ja się witam,tez szybciorem,bo prasowanie czeka:-D:-D
Wczorajszy dzień spędziłam nie tak jak pinka na babskich zakupach tylko grając w piłkę nożną z Sammym w parku.Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło,pobiegałam trochę,rozruszałam te zastane kości;-)

patik z siusianiem Hani to może ma przeziębiony pęcherz??
katjusza jejku,zal mi malej katjuszki.Zdrówka życzę
pinka jeśli siusiak nie boli Eryka przy siusianiu to powinno samo przejść:tak:
pinka/madiu/magdzior Zgadzam się tez,ze trzeba dbać o dzieci by nie były umorusane.Ja mam taka ciotkę w rodzinie z 5-tka dzieci i jak do nas przyjeżdżała to aż się odechciewało je brać na ręce.Przyrzekłam sobie ze moje dzieci nie będą tak wyglądać.
Z kolei moja znajoma twierdzi ze nawet nie dam się Jamiemu porządnie upaprać :biggrin2: i ze ''Dzieci dzielą się na brudne i nieszczęśliwe'':-D Myślę ze wszystko w granicach rozsądku.
spring suszarka do włosów czy do suszenie prania???

reklama
no właśnie ja tgez sie staram zeby brzdac mial czysta buzie nie poulewane albo upackane ubranko i tak ogolnie zeby schludnie wygladal. I moja mama powiedziala ze przesadzam z tym wszystkim, za duzo sprzatam,m piore, prasuje, za bardzo sprawdzam co inni mu wciskAja do spróbowania i ze nie daje nawet zeby maluszek guza sobie nabił ( zamiast raczkowac przewraca sioe na boki i wtedy czasami robi bam głowa w podloge wiec zawsza mu podkładam jakis kocyk zeby amortyzowal to) no i ze jak ja bylam w taka mala jak on to juz skorke od chleba jadlam a sama teraz pilnuje zeby nie dostal np za dyzgo kawalka do zjedzenie..... moze to ja przesadzam??? sama juz nie wiem

Ja tam Pawcia w sterylnych warunkach nie zamierzam wychowywać.. Nie raz na pewno ubrudzi się w trakcie zabawy i dobrze, ale po to jest woda i czyste ubrania, żeby dziecko umyć i przebrać, a nie żeby chodziło cały dzień takie umorusane.

Witam Mamusie :)
Długo mnie tu nie było ale coś mi się z netem porobiło w laptopie i się nie łączył a jak już mi się udało doprowadzić do porządku to się Emek dorwał eh :)

Ja też spędziłam niedzielę na zakupach kupiłam śliczną czapeczkę , szaliczek i rękawiczki w kolorze błękitnym dla mojego malucha :) no i piłkę do skakania też dla niego :).

Jutro do Pani doktor z wynikami , po drodze muszę jeszcze wyniki posiewu moczu :) mam nadzieje że też będzie dobry :).

Babcia już jeden sweterek skończyła i miał już swoją premierę potem wrzucę fotki i udało mi się ją namówić żeby zrobiła małemu buciki na drutach :)

Wierka Ruch to zdrowie :) zazdroszczę ja jakoś nie mam motywacji żeby się ruszać i przez to waga ani drgnie :)
Katjusza aż mi się w oku zakręciła mam nadzieje że malutka czuje się lepiej :)
Patik też właśnie pomyślałam tak jak Wierka skoro wcześniej nie było takich problemów to może faktycznie ma przeziębiony pęcherz.
Pinka;Wierka;Magdzior;Madu Ja nie jestem nad opiekuńczą mamą ale to nie znaczy że moje dziecko jest zaniedbane :) Pozwolić się dziecku ubrudzić to jedno ale pozwolić żeby chodziło umorusane to inna sprawa :) Ja również dbam żeby mój mały miał czysta buzię i w ogóle był czysty i żeby miał zawsze obcięte czyściutkie paznokietki :)
Pinka mam nadzieje że małemu mężczyźnie szybko miną dolegliwości :)
Alamiq będzie co raz lepiej :)

Ostatnia edycja:
madiu-ja uważam ze nie przesadzasz pewnie kazde dziecko musi sobie nabic guza pozdzierac kolana ale jak mozna takim wypadkom zapobiec to dlaczego nie??? bedzie starszy i jeszcze nie raz cos sobie zrobi a teraz według mnie jest za mały zeby z guzami chodzić.....

a co do jedzenia to dobrze ze pilnujesz bo niektórzy za wszelką cene chca z niemowlaków zrobić doroslych a tu czasami mozna sie zaskoczyc.....

nic lece po gwiazdę do szkoły ale sie rozpadało masakra jakaś!!!

a właśnie z tego wtykanie w buzie czegoś to wczoraj wyjmowałam mu pól michałka z buziaka bo chcieli dać polizać no i powarczałam troszeczkę no i potem w rozmowie wyszła nadopiekuńczość heh poszłabym poprasować w końcu ale u nas takie ładne słoneczko wyskoczyło ze chyba brykniemy na spacer

Dzień dobry Mamusie ...
eMek dziś od 6-18 w pracy, Młoda teraz śpi a ja poczytuje BB ale już sama nie wiem co komu mam odpisać ...
Pisałyście o nadopiekuńczości ... hmm, mnie sie wydaje, że ja aż tak bardzo nadopiekuńcza nie jestem o ile zaborcza.
Tak już mam że lubie widzieć/wiedzieć co moje dziecko robi, czy czasem nie dzieje jej sie krzywda ... no i niestety wciąż trzyma się mnie przekonanie że nikt lepiej się Małą nie zajmie niż ja sama, dlatego mam awersje żeby zostawała z kimś innym, może kiedyś mi minie.
I też lubie kiedy Mała jest ładnie ubrana, czysta i w ogóle.

a ja ledwo co skonczyłam pisac wczesniejszego posta dostaje tel zeby szybko przyjsc do szkoły bo Wiki źle sie czuje i wymiotuje:wściekła/y: masakra dosłownie teraz spi chyba jakis wirus ja dopadł jak nie urok to sraczka dosłownie...

magdzior- ...oo jak miło frytunie:-D tu jest to na porzadku dziennym ze nawet 5 miesieczne dzieci fryty jedzą w Mc:tak:

reklama
Czesc Dziewczęta:-)udzielałam sie kiedys na poczatku istnienia watku i przeniosłam sie na inne forum a tam wątek marcoweczek wymarł i nie mam z kim pogadac w sieci:) w związku ztym przedstawię sie ponownie, mam na imie Agnieszka, mieszkam w okolicach poznania, jestem mezatka od lipca tego roku a Nasz synek Macius urodził sie 23.03!
Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Pozdrawiam!

Do góry