reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Witajcie,

Ja mam zabiegany poniedzialek, dopiero chwilka wytchnienia i bedzie krotka po maly sie wybudza:-(
Rano bylam sie zaszczepic z m , w poczekalni mnostwo chorych ludzi wiec sie zapytalam czy nie mozna by troche szybciej. Oczywiscie ze NIE, wiec czekalam z malym na korytarzu. Moj m mial silny atak astmy to z trudnoscia go przepuscili bo by juz prawie sie przewrocil. A pani w recepcji ze 3 razy powtarzala ale zona nie moze wejsc, musi czekac. Tylko lekarz czlowiek bo juz jak m wyszedl to sam mnie zawolal, zapytal czy dobrze sie czuje, cala wizyta trwala minute i poszlam na szczepienie. Ja tow ogole mam wrazenie ze spoleczenstwo tak zobojetnialo, bedac w ciazy nie zostalam ani razu nigdzie wczesniej wpuszczona, nawet 4 dni po terminie stalam w ogromnej kolejce,ah szkoda gadac.

Katjusza ja tez mysle o nastepnym dziecku ale nie wiem czy mi nie przejdzie jak Gabrys troche podrosnie

No i tak sie rozpisalam ze zapomnialam co komu napisac

Czy ktores z waszych maluchow spi na brzuchu? Bo u nas maly nie ma innej pozycji a ja latam i sprawdzam czy oddycha

Malina zawsze jak kasa mi wpływa na konto to dzień zaliczam do udanych ;)
Patik uwielbiam niespodzianki, ale Marcin nie należy do tych co niespodzianki potrafią sprawiać, zawsze pyta co chcę. Tak samo było z pierścionkiem zar., wprost mi powiedział kiedy się oświadczy! ;) Jako, że z kasą naprawdę u nas teraz krucho, to nawet zwykły kwiatek by wystarczył, ale co z tego będzie to nie wiem. Foch nadal bowiem jest.
Katjusza no to w takim razie trzymam kciuki żebyś się pojawiła na wątku dla Listopadówek 2012 ;) Mmm, leczo mniam :)
Julia nie bój się tylko zabezpieczaj :)
Patris sto lat dla Kacpra z okazji 5 miesięcy! :)
Ola też byłam zdania żeby nie prosić Marcina o pomoc we wstawaniu do młodej w tygodniu, ale moja koleżanka z rocznym już synkiem szybko dała mi do zrozumienia, że jeśli będę pobłażać to jak właśnie wrócę do pracy to się nic nie zmieni i nadal tylko ja będę wstawać do Mai. W związku z tym już jakiś czas temu pogadałam z Marcinem o tej kwestii i nawet w tygodniu na zmianę się młodą zajmujemy rano (bo noce na razie przesypia).
A to za dodatkowy urlop macierzyński dostaje się kasę? Ja pamiętam, że w styczniu dostałam pensję o parę stówek wyższą, a w tym miesiącu dostałam o te parę stówek niższą. To podobno jest ok. Ale że jeszcze dodatkowa kasa miałaby być to byłoby fajnie :)
Marlena biedronka w suwaczku bombowa :)

U mnie dziś na obiad były naleśniki z serem, ale teraz to bym wtrąciła jakiegoś gofra czy coś :)
Mai chyba też zęby zaczynają wreszcie wyłazić, bo od wczoraj jest mega marudna, dziś beczała non stop ok. godzinę. W końcu z braku pomysłów posmarowałam dziąsła maścią i za 15 minut zasnęła. Więc albo maść zadziałała albo ona była po prostu padnięta tym rykiem ;) No w każdym razie ja byłam rykiem zmęczona i zasnęłam zaraz po niej. Marcin wrócił po 16ej pobawił się z nią, posłuchał jej kolejnego ryku półgodzinnego tym razem aż znowu padła i śpi już prawie godzinę. Jak wstanie to kąpiel, przytulanki i niech się zmywa ponownie do spania, bo chcę poczytać wreszcie :)

Ola, mój dodatkowy macierzyński byl od 18 lipca do 2 sierpnia i ZUS normalnie na koniec lipca przelał mi pieniądze, łącznie z tym sierpniowym "haczykiem"
Iza, Gabrysia śpi na brzuchu. Nie masz się czego obawiać :-) Jakiś czas temu rozmawiałam o tym z Vetką

Pinia to możesz prać do oporu :D Ja mam tylko starą suszarę "helikopter", z której dwa druty już sie złamały ;p Czeka nas zakup nowej machiny :D
Iza masakra, co za badziewiaki!!!! Odstrzelić normalnie!! Pamiętam, że Vetki Nadusia uwielbia brzuszkowanie, śpi tylko na brzuszku :)

Pinka no niestety, ludzie. Ja tam sie nigdy nie pcham tylko czekam cierpliwie, tylko jak naprawde sie juz nie da tak jak dzisiaj to ide zeby mnie przepuscili.A w niemczech to w ogole z mojego punktu widzenia to straszna obojetnosc panuje. A co ten ma z tym spaniem na brzuchu to nie wiem, wszelkie blokady pokonuje i hop na brzuch

Malina zawsze jak kasa mi wpływa na konto to dzień zaliczam do udanych ;)
Patik uwielbiam niespodzianki, ale Marcin nie należy do tych co niespodzianki potrafią sprawiać, zawsze pyta co chcę. Tak samo było z pierścionkiem zar., wprost mi powiedział kiedy się oświadczy! ;) Jako, że z kasą naprawdę u nas teraz krucho, to nawet zwykły kwiatek by wystarczył, ale co z tego będzie to nie wiem. Foch nadal bowiem jest.
Katjusza no to w takim razie trzymam kciuki żebyś się pojawiła na wątku dla Listopadówek 2012 ;) Mmm, leczo mniam :)
Julia nie bój się tylko zabezpieczaj :)
Patris sto lat dla Kacpra z okazji 5 miesięcy! :)
Ola też byłam zdania żeby nie prosić Marcina o pomoc we wstawaniu do młodej w tygodniu, ale moja koleżanka z rocznym już synkiem szybko dała mi do zrozumienia, że jeśli będę pobłażać to jak właśnie wrócę do pracy to się nic nie zmieni i nadal tylko ja będę wstawać do Mai. W związku z tym już jakiś czas temu pogadałam z Marcinem o tej kwestii i nawet w tygodniu na zmianę się młodą zajmujemy rano (bo noce na razie przesypia).
A to za dodatkowy urlop macierzyński dostaje się kasę? Ja pamiętam, że w styczniu dostałam pensję o parę stówek wyższą, a w tym miesiącu dostałam o te parę stówek niższą. To podobno jest ok. Ale że jeszcze dodatkowa kasa miałaby być to byłoby fajnie :)
Marlena biedronka w suwaczku bombowa :)

U mnie dziś na obiad były naleśniki z serem, ale teraz to bym wtrąciła jakiegoś gofra czy coś :)
Mai chyba też zęby zaczynają wreszcie wyłazić, bo od wczoraj jest mega marudna, dziś beczała non stop ok. godzinę. W końcu z braku pomysłów posmarowałam dziąsła maścią i za 15 minut zasnęła. Więc albo maść zadziałała albo ona była po prostu padnięta tym rykiem ;) No w każdym razie ja byłam rykiem zmęczona i zasnęłam zaraz po niej. Marcin wrócił po 16ej pobawił się z nią, posłuchał jej kolejnego ryku półgodzinnego tym razem aż znowu padła i śpi już prawie godzinę. Jak wstanie to kąpiel, przytulanki i niech się zmywa ponownie do spania, bo chcę poczytać wreszcie :)

hhaahaa ale ja sie zabezpieczam ale roznie to bywa;p

reklama
Pinka prawie nikogo, chociaz czesto slychac na ulicy lub w sklepie polski jezyk. Mam dwie kolezanki, jedna mieszka 100km ode mnie a druga tu nie daleko. Ale nie mamy zadnych znajomych w naszym wieku, jakiejs pary zeby czasami gdzies razem wyskoczyc, troche szkoda. Tylko ze ja mam tu moich rodzicow, rodzenstwo i tesciow

Gabrys spi i to juz 2 -ga dluga drzemka czyli noc bedzie nieprzespana

Do góry