reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

alamiqa- moje masakrycznie młody ma się dobrze:tak: a jak tam pisanie bloga???
Ola- wszystko możliwe he he Wiki zaczeła chodzić w wieku 10 miesiecy a jak miała 8m-c to pierwszy raz wstała sama w łóżeczku na proste nózki....

reklama
Pinus to Wikunia tez zdolna:) podejrzewam ze Erysiowi jeszcze szybciej wszystko pojdzie;) ja to ponoc z zazdrosci sama zaczełam chodzic bo na starsza siostre sie napatrzyłam;)

Upał okropny dzis był,27st i zero słonca,zaliczyłam spacer i w ostatniej chwili wrociłam do domu bo po 10min luneło,teraz przynajmniej jest czym oddychac:) a laska zasneła na lezaczku przy terkocie laktatora;)

ide teraz na obiadzik do brata dobrze ze mieszka pietro nizej bo maly spi wiec jakos musze go przenniesc .....potem bede i poczytam pewnie juz bedziecie mialy milion nowych wpisow hahhaha buziaki

Mojej Niuni się dziś wszystko poprzestawiało (albo mama nie mogła załapać o co córce chodzi ;-)) i teraz zalicza już trzecią drzemkę...w ogóle wygląda ostatnio na jakąś taką niedospaną, muszę ją chyba nauczyć samodzielnie zasypiać, bo kiedyś umiała i się oduczyła..:/ chyba przez te przeboje zdrowotne, bo była niespokojna i nerwowa i trzeba było ją uspokajać na rękach, a tak sobie myślę że sypia tylko 45 dlatego że jak się przebudzi to nie umie już sama zasnąć dalej a by chciała :tak:

julia nie przejmuj się burakami, Ty wiesz najlepiej co dobre dla Twojego synka :tak:
Pinka silny chłopak! :-)

lecę bo od przedwczoraj mamy jeszcze gości, idę się pogościć ;)
miłego popołudnia

wlosy2.jpgobiecalam wstawic fotke kolorem wlosow jaki zrobilam wiec wsatwiam i zdiecie z wczoaj wiem ze troche nie wyrazne ale reszta tez sie nie nadaje hahahhahamy.jpg

Ostatnia edycja:
Pinka, chyba nie będę dobrą blogerką. Nie mam ostatnio weny, zmyslać nie bardzo umiem, a za bardzo się wywnętrzniać nie lubię.
A moja Maleńka dziś płakała, jak jeszcze nigdy przedtem. Nie wiem dlaczego, może sie uderzyła w łóżeczku.Teraz śpi zmęczona, Biedactwo.

Pinka, a ja myślałam, że dziecko już siada z leżenia jak ma 6 miesięcy :sorry: to co, mam małego nie powstrzymywać? Bo on już sobie normalnie umie usiąść, a ja go ciągle kładę, bo się boję o kręgosłup... To mogłabym już do spacerówki parasolki go wsadzić czy poczekać aż będzie sobie siedział dłużej sam???
No i podobno dziewczynkom nauka idzie szybciej niż chłopakom...

Hej !

Dopiero teraz znalazłam chwilę czasu żeby coś skrobnąć. Pomimo wczorajszej prawie 3-godzinnej drzemki Ania dobrze spała w nocy. Obudziła się o 5.00,została nakarmiona i pospała jeszcze do 7.30. Potem poszliśmy do kościoła. Po obiedzie w planach miał być basen,ale zaczęło się chmurzyć,więc zrezygnowaliśmy. I dobrze zrobiliśmy,bo zmoklibyśmy niemiłosiernie. Tak lało,że szok:szok: I ochłodziło się o jakieś dobre 10 st. (jak nie więcej). Ale przynajmniej jest czym oddychać:tak:
No więc zostaliśmy w domu i graliśmy z Jasiem w gry planszowe. Anula w tym czasie spała.
Zauważyłam u niej ostatnio taki dziwny kaszel. Właściwie to nie kaszle tak cały czas tylko jak np. zadławi się ślinką albo źle połknie mleczko wtedy sobie odkaszlnie i słyszę,jak się jej tak jakby "odrywa". Nie wiem ,czy wiecie o co mi chodzi,ale wygląda mi to na jakąś infekcję oddechową. Jak byliśmy we wtorek na szczepieniu zwróciłam lekarzowi na to uwagę,ale zbadał ją dokładnie i stwierdził,że nie ma żadnych zmian osłuchowych. Wydaje mi się jednak,że po szczepieniu trochę jej się pogorszyło (reakcja na szczepionkę?). Poobserwuję ją do jutra i może dla świętego spokoju podskoczę jutro do lekarza,żeby ją jeszcze raz osłuchał. Zastanawiam się czy to też nie wina refluksu (podobno niektóre dzieci tak mają; syn mojej siostry na przykład). Mam jeszcze drugą teorię: w mieszkaniu mamy dosyć wilgotno;szczególnie w pokoju gdzie śpi Ania. Może ta wilgotność nie wpływa pozytywnie na oskrzela tak małego dziecka? Już sama nie wiem...

Julia bardzo fajne masz pasemka :tak: Ja marzę o tak długich włosach jak Twoje :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry wieczór

Cały dzień wojaży i atrakcji jakbyśmy na nudę narzekali:sorry: oj sami sobie gola strzelamy tymi spotkaniami, wycieczkami, spacerami. Trza było w domu siedzieć i na zmianę kimać a nie po skałkach wędrować:confused2:

julia jaka mini:szok:

koncia jestem pod wrażeniem umiejętnści ruchowych Maxa! mowa o klęku podpartym:-)
Dziecko sadzane może samodzielnie usiąść z leżenia ok 6 miesięcy, jednak rehabilitanci zalecają by nie sadzać dziecko, lepiej by pełzało, raczkowało i dopiero z tej pozycji siadło, może to być nawet ok 9 miesiąca.
Do spacerówki rozłożonej na płasko/prawie płasko można dać a z parasolką to bym się jeszcze długo wstrzymała.

W temacie motryki to Helenka od paru dni bryka na brzuszek, turla się. Tak więc dzień 01.08 zstanie opisany w albumie pierwszy obrót z pleców na brzuch:-)

Do góry