reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Patik to rzeczywiście bardzo blisko:-) gdybyś tu mieszkała miałybyśmy do siebie"rzut beretem":tak:
Karolinka witaj:)

A my już byliśmy w kościele. Teraz robię zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym. Może trochę skosztuję-mam nadzieję,że małej nic nie będzie. Zmykam Marcóweczki-miłego dnia !

Wszystkiego najlepszego dla naszych Tatusiów :-D

reklama
I ja sie krotko witam. Zaraz zmykamy do moich rodziców na dzień ojca :)))

Ja 5.07. miałam dostać @, dwa dni później zrobiłam teścik :)))))

Miłego świętowania.

Spring nas neonatolog wysłała na to usg, bo my w poradni dla wczesniakow jestesmy.

dziewczyny nastapila zmiana naszych planow wakacyjnych mianowicie zostalismy zaproszeni do rodziny tż do francji i w zwiazku z tym moje pytanie czy wystarczy wyrobic malej tymczasowy dowod osobisty czy paszport ?? mamy jechac na poczatku sierpnia wiec z paszportem moze byc ciezko bo kolejki sa pewnie mega i czas oczekiwania dlugi

Jamie spal w wózku aż godzinkę,zdarzyłam oblecieć w tym czasie bank i sklepy a teraz klóci sie ze sloneczkiem w zabawce a bujaczek juz go gryzie w dupkę także narka:happy:

spring
wrzuć w wolnej chwili przepis na zapiekankę na kulinarny jak możesz bo ja już nie wiem co mam gotować
ewe ja się totalnie nie orientuje w sprawach paszportu,nawet nie wiedziałam ze się teraz dzieciom w Polsce dowody osobiste wyrabia:szok: może dziewczyny ci powiedzą

Ewe tak gdziekolwiek jedziesz za granicę musisz miec dokument tożsamość dla dziecka albo paszport albo dowód w sytuacjach wyjatkowych9 a twoja do nich nie nalezy) wystawia sie takie pismo na przekroczenie przez dziecka granicy.. na paszport pierwszy czekasz do miesiąca wiec jak teraz złożysz wniosek to zdążysz;-)

Ewe- napisałam Ci odpowiedz odnośnie Waszego przyjazdu:) a o dokument to sama musze podpytac sie po urzędach:)

Spring-
no u mnie góry to akurat Beskidy:) mieszkam rzut beretem od Żywca:)

Hej! Dziewczyneczki:-)

malina- naprawdę urocza ta laurka! tatuś się rozpłynął?

My już po procesji, Zośka była sobą, znaczy się po paru krokach ściągnęła koszyk, wianek i zaczęła wspinać się po drzewach w stroju krakowskim:-D:-D:-D

Śmiejemy się z emkiem, że Helena nas nic nie kosztuje....mleko z cycusia, kupa tylko w czwartki więc chusteczek idzie malutko:-D, pieluchy kupiliśmy RAZ! bo tak to z prezentów, podobnie z kosmetykami, ciuszki dostaje od mojej przyjaciółki w ilościach gigantycznych, zabawki od drugiej kumpeli, szczepionki na razie bezpłatne. Chwilo trwaj!

Nadwyżkę kasy przeznaczam na książki dla Zosi, bo i Helenka kiedyś skorzysta. Uwielbiam takie zakupy, czytam Zosi codziennie nawet po godzinie. To moje ulubione wydawnictwo
Wydawnictwo Zakamarki[41]=43&lang=pl

Moim zdaniem literatura szwedzka dla Ciebie nie ma sobie równych. Mówię o dzieciach od około roczku.
Zosi zaczęłam czytać jak miała 3 miesiące, Brzechwa i Tuwim, przez rok były wiersze, rymowanki, potem krótkie bajeczki. W wieku 2 lat mówiła z pamięci Zosia - Samosia:happy: a jej rozwój lingwistyczny teraz daje mi w kość - buźki nie zamyka:-D i nie mamy problemu z żadnymi głoskami, ostatnio nauczyłam ją wymawiać "sz", musimy jeszcze poćwiczyć dż, cz, ale mamy na to czas.

tak się chciałam podzielić refleksją:-)

madzik ciebie to tylko pochwalić za to czytanie.Ja jestem tego samego zdania,ze czytanie książek to same zalety nie tylko rozwijają wyobraźnię ale wzbogacają słownictwo.Mojego Sammiego zapisałam do biblioteki jak miał 3 miesiące a sam zaczął czytać w wieku 5-ciu lat,wiec teraz to on mi bajeczki na dobranoc czyta:-)
Jak już jestem przy temacie,to chciałam polecić mamusiom z Anglii fajnego sprzedawce,na którego ostatnio się natknęłam na ebayu.Ma duzy wybór literatury,książki już po £3.00 wysyłka darmowa a co najważniejsze-są po polsku!!:tak:
tutaj macie link
Zibek items - Get great deals on Polska ksiazka, Polskie ksiazki items on eBay.co.uk Shops!

reklama
Wierka-dzięki za linka przyda sie bo my mamy już stertę książek -przeczytanych juz nie wiem po ile razy i teraz miesiąc temu zapisałam wiki do klubu kubusia puchatka i księżniczki ....co miesiąc dostaje z kazdego klubu ksiazki i upominki...

madzik- powaliłas mnie tekstem ze kupa tylko w czwartek ha ha ha rzeczywiście oszczędne dziecko macie

Do góry