reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

hej mamusie :-)
nie martwcie się, zaraz będzie weekend majowy:tak:
Bosa, fajnie, że Stella dała Wam odpocząć w święta, oby tak zostało

malinka, to ja wcale nie pamiętam czasów kiedy Maks spał w dzień, ale teraz jest dużo lepiej, też się ciągle bawimy i dużo rozmawiamy, bo to mała gaduła :-D i coraz więcej dźwięków umie wydawać, aż dziadka wczoraj przestraszył jak zaczął sobie wesoło popiskiwać :rofl2: i na spacerkach też mniej śpi i o dziwo leży i patrzy z uśmiechem w niebo

a mi młody dał w nocy popalić za cudowne święta i budził się na karmienie co godzinę, zjadał równo 60ml i żadna siła nie mogła go dobudzić, żeby łaskawie zjadł więcej i dał mamie pospać:sorry: spaliśmy tak aż do 8, zrobił 2 potężne kupy pod rząd, potem godzinka gadaniny, a potem zasnął mi na brzuchu do 11, obudził się i zjadł 140ml :-p teraz sobie gada na leżaczku i skopuje kołderkę, a ja co 5 sekund ją podnoszę

reklama
Hej.
Bosa, ale Ci fajnie z takim wypadem do knajpki:tak:. My dziś z racji 8:szok::-p rocznicy zaobrączkowania kolację zjemy w domu ale coś specjalnego wymyślę.
Z resztą nie mam sił po tej nocce bo mały kwękacz postanowił dać matce w kość i poszedł spać dopiero o 2:45:crazy::wściekła/y::growl::growl: jak wstał o 18-ej. Co było powodem jego marudzenia mogę się domyślać bo sama po wczorajszej wizycie u teściów musiałam procha od bólu głowy wziąć. M też MEGA :angry::angry::wściekła/y::wściekła/y: na rodziców i chyba tak jak Futerko zacznę "Panać" co do pewnej osoby:crazy:.
Starsze w domu, tzn, Olek na placu zabaw a Juli bajkuje bo w przedszkolu zbieranina ze wszystkich grup:tak:. Ale umówiłam się z kumpelą ze pójdziemy na wesołe miasteczko bo dwa nawiedziły moją mieścinę:tak:.

witam się i ja:-p

U nas swięta takie sobie ponieważ córcia nam sie rozchorowała i w domu szpital:-( do lekarza od ran:-(a dzwonimy z mężem na zmiane i dodzwonic sie nie można:no::eek: jestem mega zmęczona bo 2 nocki mielismy z głowy bo mała majaczyła wymiotowała do tego oczy jej ropieją wiec co 2 h jej przemywalismy w nocy zeby sie jej nie skleiły:confused2: boje sie zeby synus nie miał tego samego bo sie zastrzele:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

BOSA-prezent wam dziecko na zająca zrobiło hehe:tak: a jak dzis??????????
buziaczek -moja gwiazda tez miała refluks da się z tym żyć a z czasem minie:tak::tak: głow do góry.........
koncia- w takim razie masz już receptę na grzecznego synka pełny dom ludzi:tak::tak:
malinka- super ze u was swieta ok:tak::tak:jakie piosenki małemu spiewasz:-D
futrzak- to sie ciesz ze twój gada bo mój czasami coś tam wydusi ale ogólnie nic nie gaworzy musze go męczyc swoim gadaniem zeby mi odpowiedział Leniuch:tak::-D
ide po kawkę bo ledwo oczka mam otwarte

Ostatnia edycja:
I ja sie witam po swiatecznie :)
Nasza niunia tez dała pozyc w swieta;) u jednej babci była super grzeczna (spała tak długo ze babcia i ciotka były zawiedzione bo chciały sie z nia pobawic i zobaczyc oczka;)) a u drugiej było troche gorzej bo u nich jest goraco jak w saunie i mała po jedzeniu sie rozwyła ale co sie dziwic nam było goraco a co dopiero jej,mimo ze była tylko w bodziaku z krotkim rekawkiem to miała spocony karczek i nabawiła sie potowek na polikach wiec po godzince ucieklismy do domu;) no i wieczorem po nadmiarze wrazen była troche marudna.Za to wczoraj pieknie z nami spacerowała po okolicach i tak jak Wasze brzdace tez juz nie tylko sypia w wozku ale tez kontmpluje widoki;)
Musze sie pochwalic ze odparzenie poszło sobie juz ;) oczywiscie pomogła zmiana pieluch z pampersa na babydream,juz po jednym dniu było o niebo lepiej,cos Małgoska nie toleruje wyrobow Pampersa;)

Bosa no to Stelka zrobiła Wam piekny prezent swiateczny;)oby na dłuzej a najlepiej na zawsze;)
Futrzak Twoj Piotrus gada w nocy a moja Goska ok poł godziny przed całkowita pobudka robi alarmy;) tzn krzyczy albo steka,kweka co parenascie minut;)
Malinka swiateczna fotka Jaska zrobiła furore w mojej rodzinie;) bardzo im sie Jasiek spodobal;)
Patik ja to sie czuje nie dojedzona po tych swietach;)
Ruda wspołczuje problemow z brdzacem oby diagnoza była szybko i trafnie postawiona:)
Marta miłej zabawy na karuzeli;)
Pinka zdrowka dla corci:) no to Twoj synus ''dogagał'' by sie z moja Małgosia bo ona tez taka niesmiała i nie chce ze mna pogadac;)głownie z tatusiem sie chichra i gada;)

aaaaa jeszcze mam pytanko, czy to normalne i czy pozwalac na to by tak małe dziecko jak moja Goska, spało po 7 godzin bez jedzenia? bo juz ktorys raz tak spała,wczoraj zasneła po kapieli (jadła przed nia,o 19.30) i obudziła sie dopiero o 2.30.? no i juz ktoras noc z rzedu wcale nie robi kupy tzn w dzien normalnie co pampers a w nocy jak budzi sie dwa razy to nie ma wtedy wogole kupy dopiero rano, moze poprostu tak sobie ustawiła?

Miłego dnia mamuski:)

Olka- jak spi to niech spi:tak::tak: nic jej nie bedzie;-) moj najwiecej 5 h przespal bez jedzenia......a chciała bym zeby juz w nocy nie jadł:-p ale to tylko marzenia ehehh

ola - mój w nocy śpi najcześciej 5h ale zdarza się i 8h...wychodze z założenia że krzywdy sobie nie da zrobić:-) a ztą kupą u mnie podobnie ... w nocy rzadko kiedy jest ...raczej tylko kleksiki:-)

pinka - życzę zdrówka dla córeczki!

martuś - przytulam obyś się tak nie stresowała!

a mój tak gadał od 5.30 że w końcu zasnął po karmieniu o 9.30 ... i ciągle śpi... kochany:-) daje zjeść mamie śniadanko:-D

Witam po świętach ...
A u nas w rodzinie grypa żołądkowo-jelitowa więc święta spędziliśmy w trójkę, bez odwiedzin by nie zarazić Małej.
Jednak i tak Biedaczka przeziębiona, katar ją męczy od kilku dni i flegme ma w gardle, boje sie by nie przeniosło sie to na oskrzela :-(
Chyba sie ode mnie zaraziła, a podobno przeciwciała w mleku dostaje :no: Kupiłam dziś Fride ale za nic mi to usuwanie śpików nie wychodzi.

Hej laseczki-marcóweczki
Tez się witam poświatecznie.
Pinka-czyżby rotawirus was dopadł?
Bosa- jaką masz elektroniczną nianie z monitorem oddechu i czy jesteś zadowolona?
Lokata-u nas tez katarek i ja tylko wypłukuje je solą morska pod ciśnieniem, bo fridą czy gruszką też mi nie szło
A u nas też troszke problemów bo najpier mała dostała uczulenie na krem do buźki a teraz ma zapalenie spojówej - chyba alergiczne no i mam wrażenie że pokarmu zaczyna byc mało, bo mała po wiszeniu na cycu ok 40-50 min nadal płakała i wypiła 50 ml herbatki. Przy nastepnej takiej akcji chyba podam jej butlę i sprawdzę czy to głód czy tylko chęć "pocycania sobie":baffled:

Ostatnia edycja:
Hej laseczki-marcóweczki
Tez się witam poświatecznie.
Pinka-czyżby rotawirus was dopadł?
Bosa- jaką masz elektroniczną nianie z monitorem oddechu i czy jesteś zadowolona?
Lokata-u nas tez katarek i ja tylko wypłukuje je solą morska pod ciśnieniem, bo fridą czy gruszką też mi nie szło
A u nas też troszke problemów bo najpier mała dostała uczulenie na krem do buźki a teraz ma zapalenie spojówej - chyba alergiczne no i mam wrażenie że pokarmu zaczyna byc mało, bo mała po wiszeniu na cycu ok 40-50 min nadal płakała i wypiłam 50 ml herbatki. Przy nastepnej takiej akcji chyba podam jej butlę i sprawdzę czy to głód czy tylko chęć "pocycania sobie":baffled:

moi znajomi mają Monitor Oddechu z Nianią Elektroniczną AC401 i sobie chwalą.

reklama
vecia- mam nadzieje ze nie:no::no: mąż podejrzewa alergię na trawy bo on jest alergikiem:-( podobno objawy miał takie same oprócz zaropiałych oczu:confused2: sama juz nie wiem zobaczymy jak leki nie pomoga to zrobimy jej badnia w kierunku allergi.......

Do góry