reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Moje dziecie tez dzis nie wiele spi,głownie na spacerku i troszke po w domku a teraz ciagle marudzi,nawet na rekach nie chciała byc,uspokoiła sie w lezaczku,ciekawe na jak długo.Najgorsze ze nawet nie mam czasu odciagnac wiecej mleka na jutro i chyba bede musiała wziasc modyfikowane,tylko teraz pytanie czy tak moge wprowadzic nagle? nie ma znaczenia np pora dnia? i czy ona je wogole ruszy?
Vetka tak nagle zołtaczka?zdrowiejcie szybciutko:)
Futrzak ja to musze chodzic na spacery sama bo M to bym mogła sie niedoczekac,on ledwo na kapiel zdarza;) czase idzie ze mna moja mama albo pies;)
Marta bedziesz biedne swinki mordowac? ;)

o juz wrzask sie właczył;)

reklama
Dzieki dziewczyny zobaczymy jak zaczne jeśc inne rzeczy czy mala nie bedzie płakała wogóle położna była chwile a strasznie mnie wkurzyła bo mówi że jak jej nie wyszla skaza to napewno wyjdzie bo żadko które jej nie ma i że odstawić wiekszość nabiału ale wydaje mi sie że miseczka taka jak powiedzmy szklanka mleka na dzień to chyba nie jakis ogrom?

a mleko moje to po odciągnieciu takie właśnie chude mi sie wydaje a wyciągam średnio 40-60ml z jednego cyca wiec powinno byc takie tłustsze z tego co mówicie tak czy siak mała raz dziennie dostaje flache modyfikowanego bo moje jej nie starcza

a wogóle to z położną to jaja były jak nic bo jak m do niej dzwonił koło12to powiedziała że może wpadnie popołudniu więc uśpiłam mała i postanowiłam farbnąć se włosy bo miałam juz taki odrost że masakra farba na włosy mała w bek wiadomo że nie podchodziłam do niej z tą śmierdzącą głową więc m ją wziął a mała w bek jeszcze większy wiec dostał nakaz przewinięcia a tam małej pielucha kipiała hihi:) chociaż raz mu sie tak zbombała a jak to facet zurzył chyba 15chusteczek pampek rzucony na środek pokoju a on wałczył z napami przy spiochach i co rusz słysze że guziki albo rzepy były by lepsze jakoś ja przewinął ale mała głodna wciąż bek wiec szybko flacha i sie uspokoiła a ja słysze że ktos wypytuje sąsiadów o małe dziecko mysle sobie świetnie dzieciok ryczy ja farba na głowie a za drzwiami położna:) szybko otworzyłam drzwi a mój pies zażarł by ją żywcem więc biegiem psa na smycz i z ta mokrą głową biegiem do garażu go zamknąć wpuściłam kobite do domu głowa w recznik myśle se uff ona do mnie że rece chce umyć zaprosiłam ją do łazienki tyle że zapomniałam że tam w zlewie mam pranie zamoczone i brak reczników papierowych no masakra myślałam że padne ze wstydu na szczęcie teraz bedzie dzwoniła wcześniej że przyjedzie żebym psa mogła zamknąć

Koncia Gin z Tonikiem mniam daj troche:) a Ty już nie karmisz?

Papciarku to jakas dziwna ta połozna bo u nas w szpitalu to codziennie była zupa mleczna na sniadanie i zadna połozna nie zakazywała nam tego jesc;) widzisz u Ciebie zjawiła sie niespodziewanie a do mnie dzis nie przyszła wcale choc tydzien temu mowiła ze wpadnie(wtedy tez przyszła z zaskoczenia).

papcia, fajna historia z tą położną :-D a położne są przyzwyczajone, że młodzi rodzice mają bałagan przy noworodku, nie przejmuj się. Ja przy mojej paradowałam w piżamie, zresztą bliznę mi oglądała, itp.
Się szybko zorientowałaś, że nie karmię, wiesz :-p

Ola a no dziwna dobrze że wczoraj pediatra u nas była bo np położna nie kazała dawać małej wit k i lacidofilu a pediatra wrecz nakazała witamine d3 kazała zamienić na samo d co pediatra też zrobiła wielkie oczy i nie kazała jej słuchać z dworem głupia tez powiedziała że najwcześniej za 2tygodnie a lekarka nakazała nam dzisiaj wyjśc na spacer na pól godziny więc kobita na serio mi nieżle namieszała w głowie

Papciu- nie wiem czy powinnaś słuchac tej położnej. Teraz przy karmieniu piersia obowiazkowo podaje sie wit D3 i K, bo dzieci nie dostaja już uderzeniowej dawki wit K w szpitalu. Gdy teperatura jest pow. 10 st C nie ma potzreby werandowania. Słuchaj lekarza-pediatry:)
A mozesz jeszcze spokojnie z owoców jeść banany i jabłka:)

Ehhh, jestem padnięta i zrozpaczona ... Mała nie spała CAŁY DZIEŃ! Popołudniu zrobiła się markotna, wieczorem płakała, po kąpieli i cycu zasnęła ale jej sen jest raczej czujny. Wczoraj było ok, ale przed wczoraj też nie spała cały dzień. Przecież noworodki muszą przynajmniej troche pokimać.
W ogóle dziś po karmieniu chciałam odciągnąć troche swojego mleka ale nie było nic ... teść kupił NAN1 i wypiła 70ml po czym za jakąś chwile znów była głodna.
Powiedzcie, może zacząć pić melise by była spokojna i nie miała problemów ze snem w ciągu dnia? :-(

okej po kompieli i megaaaaaaaaaaaaaaaaaa placzu przez bite 20 min w koncu sie w miare uspokoil ale jeszcze kweka nie wiem co mu sie stalo dzisiaj teraz ma czkawe ale calutenski dzien nie spal nic a nic oprocz troszke na spacerku... masakra jeszcze jeden taki dzien a rozstroju nerwowego dostane:(( jak mu pomoc tego nie wiem co zje to zwraca i ten jego placz calutenski dzien marudzi lub placze ...dopiero 10 min temu przestal i znowu....

Hej kochane, widze ze forum rozkwita
Ja dzisiaj zwiozlam mala do domu. Oczywiscie poplakalam sie przy tym niesamowicie. Najpierw niemoglam malutkiej do fotelika wsadzic ( tata pomogl) potem rozkleilam sie jak jej wlaczylam muzyke ktorej sluchalam w ciazy.

Przeczytalam was pobieznie i widze ze nie tylko moja mala placze w dzien bez powodu. Czasem potrafi tak beczec i nic jej nieuspokaja, do tego sie drapie po twarzy z nerwow, biedulka. W nocy spi ladnie i je tez ladnie. Nie wiem o co w yym wszystkim chodzi.

Koncia jak ja ci zazdroszcze ginu!! Przypuszczam ze po jednym drinezku caly moj baby blues by zniknal.

Niemoge sie doczekac kiedy na stale do was wroce. Nsrazie musze opanowac mojego szkraba

Aaaa malinko trzymajcie sie z Jasiem!

reklama
Byłam u ortopedy i mała ma dysplazję obu bioder. Zalecił noszenie pieluchy ortopedycznej i za miesiac do kontroli. A pielucha jej się nie podoba i drze się w niebogłosy od połowy dnia. Nie wiem juz co ja mam zrobić, zaraz się załamię... Nawet nie wiem czy dobrze ją założyłam...

Do góry