reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

patikczku - no wlasnie tak mi biedny plakal jak wrocilismy od lekarza bo nakarmilam go ale nie tyle co zawsze tylko mniej i musze potem go na spaniu dokonczyc karmic a on do duzych porcji przyzwyczajony i musze mu teraz nawyki pozmieniac...karmic mniej a czesciej i powiem ci ze nasz to tylko w pozycji u nas na brzuchach lezy od urodzenia i moze temu brzuszek go nie boli praktycznie a co do tego jak go teraz nakarmilam to HOSANNA- NIE ULAL a bekniecie bylo co prawda po placzu za wieksza iloscia mleka ale byl:)oby tak dalej

reklama
Patik od razu milej co? jak za oknem tak jasno;)moja tez miała taka sucha i czerwona kaszke i samo przeszło,teraz ma tylko kilka kropek;)
Buziak wazne ze w pore dokturka zauwazyła co sie dzieje,teraz juz bedzie pewnie lepiej.
Scarletka ostra jestes;) a moze to atopowe zapalenie skory albo łuszczyca ze tak sie nasila?oby szybko znikneło.
Futrzak ze Ty masz głowe teraz do tych projektow;) powiedz mi do kiedy mozna robic to usg głowki na ktore idziecie?
Koncia no to super,oby tak dalej:)
Papcia moje mleko na poczatku jest jak woda rzadkie i lekko szare,dopiero ta ''druga'' czesc jest bardziej tłusta,najbardziej po rosole ta jest;) tu jest fajnie napisane co mozna jesc jedzenie a karmienie piersią | Wszystkie odpowiedzi na NetMama.pl
Pinka no to tez zycze powodzenia;)
Ona,Markul zdrowka dla bidakow zycze a Wam wytrwałosci:)

My juz po długim spacerku i po obiadku,teraz mała spi a ja mam chwilke dla siebie;) Czy Wasze brzdace tez tak nie lubia jak im słonko swieci po oczkach? bo moja na spacerze zaraz sie drze jak jej troszke zaswieci,taka wrazliwa;)

ola - z tego co mi wiadomo to dopóki ciemiączko się nie zrośnie to można je robić.

ale fajnie że na spacerku byłaś:-) szkoda że eMek dziś później wraca bo też bym go wyciągnęła:-) bo sama to jeszcze jakoś nie lubię z małym chodzić na spacery:-D strasznie dziwnie się czuję:-D

ona - nam pediatra powiedziała by nie używać fridy częściej niż 2x na dobę... a najlepiej to max 1... bo im częściej się stosuje tym bardziej podrażnia się śluzówki i jest coraz więcej glutków ... odstawiliśmy fridę i widzimy ogromną poprawę... bo tak to koło zamknięte było. Tylko solą często zakraplamy![/QUOTE]

Futrzaczku co ty, tak wam polozna powiedziala o fridzie?moja ma katar od wczoraj,straszne gluty,nie moze oddychac normalnie,to my jej co godzine te gluty wyjmujemy!!!!!wiecie ile ich jest?strasznie dużo :((( to co robic?

boze ale sie natancowalam :( jeju jak on mi dzis placze nie wiem co mu jest od rana spal tylko na spacerze i to z przerwami bo ciagle sie budzil i dopiero teraz zasnal dalam mu jedna cala piers + 50 ml plantexu i z miejsca kimnal ale znowu mu sie nie odbilo a poprzednio ulal znowu ja juz nie wiem brzuch go boli czy co pranie mi od rana czeka a ja nawet na chwile nie moge go zostawic bo ciagle placze calutenki dzien...teraz to nie wiem czy od plantexu z miejsca zasnal czy byl glodny po prostu czyze zmaczenia polegl ...juz nie mam sily siedze isama rycze bo nie wiiem co mu jest:-(

A my dziś zaliczyliśmy 3h spacerku :-) 2h sami, a potem dołączył tata i zrobiliśmy zakupy na rynku. Młody i tata po spacerze padli, a ja sobie piję gin z tonikiem. Dawno nie miałam takiego spokoju i czasu dla siebie. Niedługo 18 i się zapowiada, że kolki nie będzie, ale odpukać! :tak: A w nocy wreszcie pośpię, bo M ma zmianę z synkiem :-D A jutro go zabiera na pół dnia do teściów, a ja sobie będę pisać pracę mgr, jak już się wyśpię. Skończę i chłopaki wrócą ;-) Ależ mam dobry humorek :-D:-D:-D

Tylko mojemu synkowi jakieś uczulenie na lewym poliku wyszło. Może od naszego proszku. Sprawdzimy to.

Scarlet, też miałam takie dni, że padałam na pysk i się darłam na M, żeby mi pomógł, bo ja się zajmuję mały 18h na dobę :baffled:

futro, a mój mi dziś nad ranem 2h przespał na brzuchu :-D i tak sobie kimaliśmy wtuleni. A też się czasem irytuje, jak główki nie może podnieść. To twój Piotruś, prawdziwy twardziel, nie musi się do mamy tulać :-D

buziaczek, mam nadzieję, że małemu się poprawi. Mojego budzi smyranie po pieluszce, wiem śmieszne, ale może spróbuj... A jak mu zabierzesz cyca w połowie jedzenia, to może też się obudzi? Szukaj sposobu i u nas też częstsze karmienie pomaga na ulewanie, ale to akurat młody sam sobie wyregulował.

papcia, pokarm się dostosowuje do potrzeb dziecka, więc się nie przejmuj, że jest inny. To jest właśnie wyższość karmienia piersią nad butelką! I pierwsze mleko zaspokaja pragnienie, a dalej płynie tłustsze na głód ;-)

ola, mój się budzi od słońca, ale oczy dopiero otwiera, jak wrócimy w cień.

kasiulka, nam pediatra mówił, żeby patyczkiem do uszu i solą fiz. czyścić nosek

Hej laseczki-marcóweczki
My jesteśmy po wizycie u pediatry, mała ma żółtaczkę, jesli w ciągu 7 dni nie ustapi, mamy zrobić badania krwi. Mamy tez na razie odstawic delicol - diagnostycznie. Po za tym ok. Szczepienia za miesiąc.
Papciu- dieta ciężarnej nie musi być jałowa, możesz pić mleko ryzowe bądź sojowe skoro masz unikać nabiału, jeść drób (kurczak, indyk), królik, ryby (na parze lub w foli),wieprzowinę np. schab, tyle że duszone albo na parze, zupy praktycznie wszystkie (bo w niej warzywa sa gotowane) z wyłaczeniem kapuśniaku, grochowej, fasolowej, warzywa na parze lub duszone (sa nawet gotowe mieszanki mrożone), ryż, makarony (pełnoziarniste, szpinakowy) dźemy (bo przetworzone owoce nie uczulają). Nawet słodkości - ja robie biszkop z brzoskwiniami z puszki i galaretka na wierzchu. Mam nadzieje, że coś cię zainspiruje
kasiulka-zakrapiaj często sola morska dla niemowląt, ja czyszcze delikatnie patyczkami do uszu

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry