reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

A ja z młody wyleżałam dziś w łóżku do 12, bo coś znowu nie mogłam usnąć w nocy :-( za często się to moje dziecko budzi, a ja za długo zasypiam... ledwo przymknę oczy, a tu już pobudka. Ale to też dlatego, że sobie wkręciłam, że na wczoraj mieliśmy umówione szczepienie i nie dawało mi to zasnąć, a okazało się, że na 20.04 dopiero :sorry2:

Teraz sobie tradycyjnie marudzi, bo musi sam być na leżaczku, bo matka bezczelnie je śniadanie :-D
Jak pójdę pod prysznic, to pewnie wyskoczę po 2 min, bo zacznie płakać... Ale niestety nie da rady inaczej z tym moim szkrabem.

Ile wasze dzieci zjadają dziennie ml około?
Bo mój powinien 6x 120ml, a tyle to obala przez noc (dziś od 12 do 12)

Młody przy jednym karmieniu dziś chlusnął taką fontanną, że oboje się wystraszyliśmy. Ratowałam w panice, bo się zachłysnął mocniej niż zawsze i już mi po głowie chodziło jak się robi usta usta. :szok: Na szczęście zaczął po chwili beczeć...

A ja tą kolkę mogłam mu jeszcze pogorszyć nagłą zmianą mleka, ale już trudno, stało się.:zawstydzona/y:

Mój młody też już sobie unormował pory, ale niestety to działa tylko od kąpieli o 20 do 12 rano. Zasypia o 20:30-00:00 i potem pobudka co 2h, a od 6 musi spać ze mną, bo sam nie zaśnie.:sorry2: A w dzień maniana!

I młody od paru dni odmawia smoczka...

A dziś znowu nie możemy iść na spacer, bo deszcz :-( A po spacerze jest grzeczniejszy...

reklama
Koncia- moje dziewczynki obecnie jedzą po 90ml ale dziele sobie ta informacje przez fakt ze były małe jak sie urodziły przy czym i mniejszy żołądeczek:) Natomiast jedzą mi co 3 godz. czasem w ciagu dnia po 2,5 domagają sie butli:)
A to tak z innej beczki....pazurki dziewczynkom obcinam regularnie ale maja łapki niedrapki bo ja nie wiem jak one to robią ale czy bym im nie obcinała nozyczkami czy piłowała to i tak sie potrafia tak siasnac po buzi ze wygladaja jakby miały bliskie spotkanie z kotami:) wiec wole tego nei ryzykowac:)

koncia mój młody zjada ok 90- 120 ml za jednym zamachem z przerwą na beknięcie, bo inaczej jest ryk. Je przeważnie co 3 godziny. Zdarza mu się wsunąć 150ml, ale przerwa od poprzedniego jedzenia jest większa 4-5 godzin.

Miluś mojemu też szaleńczo rosną pazurki. Obcinam mu co kilka dni, bo inaczej właśnie mamy spotkanie z tygrysami:-D

Ostatnia edycja:
To ja sie pochwale ze moja Małgosia juz tez zjada miedzy 80ml a 100ml(tylko ze ona je moje mleko odciagniete ze zmodyfikowanym wiem ze sa inne ''miary'') ,naogoł je co 2 do 3 godz max;) A pazurkow jeszcze nie obcinałam bo same sie łamia;) i jakos szybko nie rosna ale tez ciagle nakładam jej niedrapki bo tak macha łapkami ze potrafiła sobie z głowy zedrzec skore;)

Odpusciłysmy dzis spacer bo jest szaro,buro i ponuro i zimno,brrr

moj krolewicz zjadł o 12:30 i spi do teraz dobry dzien chyba ma a ja zdążyłam poprasowac umyc lodówkę i obiad zrobic teraz chwila na bb

Koncia- ja zawsze czekam na twojego posta co ty tam napiszesz heheh na temat twojego rozrabiaki moj je podobnie je Scarletki:tak: czasami tez je co 2h ale wtedy po 90ml:tak: na dobe wychodzi 7-8 karmien
ola- masz racje eheh chyba synus poszedł mi na reke bym mogła cos zrobic:tak: chociaz i tak jest aniołem........

Pinka nie przechwal synka;) jak my ostatnio do sąsiadow tak chwalilismy nasza niunie to potem dała nam popalic trzy noce z rzedu;)
Ja sie nudze;) wczoraj posprzatałam a dzis tylko pranka dwa wstawiłam a mała je i spi;)pogoda do d... wiec siedze z mama i ogladam tv,własnie wciagnełysmy rosołek :)

Olcia- w takim razie ciesz sie i relaksuj póki mała spi:tak: mój ogólnie jest grzeczny od urodzenia nie to co Wikunia bo ona to mi dała czadu jak Stella Bosej

mój zjadł przed chwilą i walczy ze sobą w kołysce hehe i zaraz zasnie bo juz mu sie oczka przymykaja:-D

witajcie
wpadłam się przywitać.U nas niestety nieciekawie:-( Małego meczą kolki,dlatego mnie na bb w ogóle nie widać.Mam nadzieje ze wasze dzieciaczki dobrze sie maja i nic im nie dolega tak jak naszemu biednemu Jamiemu.Jestem już wykończona.

Mój z kolei dziś zwraca wszystko co zjada i do tego zrobił rzadką kupę strasznie śmierdzącą.. normalnie myślałam że strace przytomność:baffled:
Podobno przy rota kupy strasznie capią.. oby nie. Wizyte u lekarza mamy jutro dopiero.

Mi już brakuje mleka od jakiegoś czasu i mały się chyba nie do końca najada. Czasem wrzucę mu butlę ale nie wiem czy dobrze to robię.. Jak się podaje mleko mod przy karmieniu piersią? są jakieś reguły?
Ze względu na to że ma zaparcia od zelaza (no za wyjątkiem dzisiejszej sraki) babeczka w aptece poleciła mi bebilon comfort ale coś mi się w nim nie podoba. Jak mu zrobie w butelce aventu ze smokiem nr 2 to po 2 łykach zatyka się dziurka i nie leci..;/ Dobrze mieszam zawsze i robie w dobrych proporcjach.. Muszę mu dawać z innej butli z większą dziurką co tez nie jest chyba dobrym pomysłem.. tak jakby się do końca nie rozpuszczało.. no jakieś dziwne jest.

reklama
Cat-wydaje sie że farmaceutka poleciła ci dobre mleko, dla dzieci z tendencja do kolek i zaparć. Taka kupa może byc efektem podania nowego pokarmu - w tym przypadku mleka modyfikowanego, poczekaj pare dni i wtedy zobacz jakie będą kupy. Smoczek 2 powinien być odpowiedni i nie powinien sie zatykac (sprawdź czy nie robią ci się grudni w rozrobionym mleku), ale możesz spróbowac 3 tylko ostrożnie , by mały sie nie zachłysną

Do góry