reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

witajcie
Ewi juz ma swoja dzidzie ze soba.U nas Emilka dosc czesto wisi na cycu ciekawam jestem czy dobrze przybiera na wadze ?? wizyte mam dopiero w pt wiec musze uzbroic sie w cierpliwosc :tak: eMek bardzo bardzo mi pomaga jest przecudowny jakby mogl to by nawet mała cycem karmil :tak: teraz młoda spi a eMek pojechal po zakupy.Musze troche pokarmu po odciagac bo 4.04 mam egzamin i musze Emilke zostawic z eMkiem
trzymam kciuki za nierozpakowane mamusie

reklama
Wow Ewi dała czadu :D Że ona dała radę wycisnąc Hanulę naturalnie, szok!! Tylko 400g mniej niż Jasiek ;)

Koncia powodzenia w produkcji :D Ja wczoraj wypiłam sobie małą szklaneczkę piwka, chyba ruszyło, bo dzisiaj nawet co 3h cycki twardnieja, a dotąd potrzebowałam 4-5h.. może wreszcie herbatki, odciąganie, okłady pomogły :)

Piękny półtoragodzinny spacerek sobie dzisiaj urządziliśmy, a Jasio pieknie spał :) Teraz je z przerwami od godziny tak go wygłodziło ;)

mimo że kilka stron od wczoraj to i tak ciężko nadrobić:-)

z pozycjami mam jak Bosa ... na leżąco jakoś mi się nie udaje ... a tak z pod pachy, klasyczna, krzyżowa... oczywiście wszystkie wspomagane rogalem i poduszkami:-) no i sutkiem to mogę go smyrać godzinami a i tak dziubek zrobi taki malutki że szkoda gadać... ale jakoś dajemy radę...

ja widzę że tu laktatury są w ruchu i dokarmianie dodatkowe... same takie działania zastosowałyście czy może za namową lekarza? pytam... bo ja chyba na razie nie będe nic kombinować mimo że mam poczucie że mały czasem nie dojada... (mleko cały czas mam ale może on mało efektywnie ssie? albo mleko mało kaloryczne? nie wiem...) pójdziemy do lekarza to zważy i na pewno coś wymyśli...

zmykam troszkę jeszcze odpocząć ...bo pewnie najbliższa noc też będzie dłuuuuuuuuuuuuga:-)

papcia - co do opisu porodu...to ja nie mam co opisywać:-) trwało to 4h, bolało, eMek masował...ja skakałam na piłce...całe szczęście nie było oksy ... nie nacinali... natura pomogła i po sprawie:-) no i trochę zdarłam struny głosowe:-)

futrzak, u nas karmienie mieszane, bo Stellka ma prawdopodobnie alergię i mleko przepisane przez lekarza traktujemy jak środek diagnostyczny - sprawdzamy, co się po nim zmieni i jak.
A laktator to często niezły sposób na pobudzenie laktacji, no i warto mieć na wypadek zatoru :baffled:.

dzień dobry moje drogie:)

W końcu w domku:) pierwsza noc za nami, nawet nie było tak źle:) Widziałam, że Kochana Vetka zdawała Wam relację co i jak sie dzieje więc nie będę się zagłębiać w szczegóły. Jak ogarniemy się odrobinę, opiszę wszystko na odpowiednim wątku:)

Mam nadzieję, że wybaczycie niemożność nadrobienia marcowej produkcji. Na tyle na ile Jaś pozwoli od dziś będę z Wami:)
Buziaki gorące

wierka no ja mam caly czas temperaature min 37.7 niestety ide w tym tyg na kontrole i zobaczymy co powie najbardziej sie martwilam jak bylo 39.8 przez prawie 3 dni i nic nie schodzilo... dzis np jak wstalam to az cale lozko mialam mokre bo tak sie poce z oslabienia i goraczki non stop od czwartku...:( ...trzymaj sie i nie zapomnij dac znac jak tobie odejda wody;-)

hehe Futrzak a jedna jest co opisywać

co do pokoju to przemeblowuje nasz i niuńki wogóle to mam zamiar wybrać sie rano po jakąś mini puszeczke farby i domaluje w końcu co trzeba bo już mnie szlag trafia jak widze te niedomalowane miejsca bo oczywiście nikt sie za to nie zabierze

wogóle to byłam na spacerze pobeczałam sobie jak wół bo oczywiście byłam sama a późńiej byłam na moim kochanym ogródeczku popcinać maliny co by były piękne i soczyste dla małej na zime bo tego oczywiście też sie nie mogłam doprosić wciągłam pól blachy placka i zaraz ide leżeć jutro pracowity dzień przedemną a potem moge już rodzić

Bosa jak Ci tyle tego mleka schodzi to może je zamrażaj na czarną godzine tym bardziej że znając Ciebie tylko troche to wiem że napewno niedługo zaczniesz latać do pracy a szkoda małej dokarmiać tak dużo butlą jak maminego pokarmu jest sporo

Malina ja też sie śmiałam do Ewi że minimalnie sie lekarz pomylił z wagą małej bo miała mieć max3500hahah no i szacun jej sie należy za sn takiego klocuszka

no i zostaliśmy sami w czwórkę:tak: pomoc mamy odjechała... Zosia popołudnie wisiała na cycu, teraz dopiero drugie danie się gotuje;-) mam nadzieję że pośpi jeszcze z 40 minut to i zjeść zdążę...
papcia nie smutaj się za bardzo, a czemu to em nie wybrał się na spacer? odpoczywaj jak tak dużo przed Tobą:-)
buziak wracaj do zdrowia i sił:)
pestusia witaj na swoim:-)
malinaa przy Hani tez się wspomagałam karmi;-) teraz jeszcze nie muszę ale kto wie co będzie później
futrzak ekspresowy poród to i opis zwięzły:-) a powiedz nie nacinali i udało się bez żadnego pęknięcia?
Ewe jak Emilka tyle wcina to nie martw sie waga, pewnie wszystko jest w porządku:tak:

melduje sie niedzielnie w dwupaku-choć dziś dzień nie był fajny, bola mnie mocno stawy biodrowe i krzyż, brzuch się spina bolesnie ale nie regularnie, mam katar.
pestusia- witaj poszpitalnie:)
Ewi-4,5 kg sn -czapka z głowy
Papciu-wg twojego opisu to nic jak tylko rodzić, poszło u ciebie super sprawnie

reklama
Patik bo zamiast ze mną pójśc odrazu po obiedzie to rozwiązywał te swoje zasrane krzyżówki bo przecież musi je dzisiaj wysłać a potem przyszedł po2godzinach zdziwiony że sie nie ubieram na spacer więc po chwili ubrałam sie i poszłam bo on już siedział na kompie oczywiście jak wróciłam to sie przymilał jak ten jego fałszywy kot oboje są siebie warci kij mu w oko przynajmniej nikt mnie nie popedzał na tym spacerze.
Mam nadzieje że i bez mamy świetnie sobie poradzicie

wetka to co ten tydzień należy do nas czy znowu zostane sama?

Do góry