reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Ewe -waga ponad 4 kg nie jest wcale wskazaniem do cc, często lekarze decyduja sie na tekie rozwiazanie porodu ale we wskazaniach do cc nie ma tam mowy o masie ciałą płodu a jedynie o stosunku wielkości płodu do miednicy matki. To ma znaczenie

reklama
Ewe -waga ponad 4 kg nie jest wcale wskazaniem do cc, często lekarze decyduja sie na tekie rozwiazanie porodu ale we wskazaniach do cc nie ma tam mowy o masie ciałą płodu a jedynie o stosunku wielkości płodu do miednicy matki. To ma znaczenie

uff to mnie uspokoilas bo sie zaczelam martwic i nakrecac :tak: wolalabym sn zobaczymy co gin powie bo on racej z tych co wola sn i cc w ostatecznosci

Harska- wpychaj sie przed kolejke- masz moje przyzwolenie :)
Skoro masz alergie na gruszki- to moze cos tam maly w genach dostal od ciebie hmm ,. Mam nadzieje ze to nie to- bo alergie sa okropne. Ja odczulalam sie 2 lata- i chyba mi troche pomoglo. Najgorszy jest moment jak nos jest zatkany totalnie- jakby opuchniety- i w zaden sposob nie mozna oddychac

Ewe- strasznei duza ta twoja coronia, sama jestem ciekawa czy to wskazanie na cc. Wiem ze te szacowanie z USG potrafi sie mylic- za to moze sie pomylic w dwie strony :/ Moja sasiadka 2 dni przed porodem miala USG i powiedzieli jej ze dziecko bedzie mialo max 3500, a maly urodzil sie 4200!
Penwie lekarz wezmie pod uwage twoja budowe ciala...

Ale mialam szalony dzien! :( szukalam tlumacza przysieglego w wawie. Moj partner musi isc ze mna do USC zeby "uznac dziecko poczete" inaczej mozemy miec problemy z nazwiskiem dla malej- i z paszportem holenderskim. Znalezlismy kilku tlumaczy , ktorzy biora za godzine od 515 zl do 300!!
Zdecydowalismy ostatecznie ze pojedziemy do mojego miasta rodzinnego ( 100 km od wawy) bo tam tlumacz bierze jedynie 50 zl ( wiec nawet na benzyne wiecej nie wydamy- a jeszcze uda sie zalapac do mamy na obiad)...masakra jakas z tymi cenami

Ewe-zawsze mozna spróbowac sn, nawet przy duzym dziecku a jeśli nie ma postepu porodu to wtedy cc. Zresztą nie zawsze duży płód musi oznaczać ciężki i długi poród, na to ma wpływ wiele czynników np. elastycznośc tkanek szczególnie szyjki macicy, jakość skurczy, nastawienie położnicy do sn i doswiadczenie połoznej

Ostatnia edycja:
tulipku :szok: coz za ceny :szok: lekarz mowi patrzac na mnie ze moj brzuch nie wyglada na ponad 4 kilowego dzidziusia ;-) wiec moze jest szansa ze to usg sie pomylilo :tak: my z eMkiem bylismy oboje ponad 3kg ja 3500 g a S.3800 g ale podobno tesciowa i jej brat wazyli 5kg wiec juz sama sie zastanawiam :eek:

vetuśmam pytanie jedna z moich kotek 9-mies zaczeła sie jak to sie potocznie mowi "marcować" my nie chcemy ich strerylizowac bo chcemy zalozyc hodowle brytyjczykow ale mam w zwiazkku z tym pytanie czy mozna tej kotce jakos "ulżyć" ?? dzis nawet juz nie miauczy tyle co wczesniej tylko sie ociera i łasi do nas i cieknie jej taki sluz przezroczysty ktory sobie wylizuje.Hodowca powiedzial nam ze mozemy ja dopuszcic jak skonczy rok a ty jak uwazasz ze wgledow zdrowotnych jaki wiek jest najlepszy na pierwsze zaplodnienie ??

Ostatnia edycja:
Ewe- oby glowka i brzusio sie przecisnely. Moze mala jest dluga i stad takie pomiary wychodza?:) moja ma smiesznie duza glowke i brzusio- wagowo tydzien / dwa do przodu, a kosc udowa w normie :) wiec nie bede miala dlugonogiej modelki ;-)

vetuśmam pytanie jedna z moich kotek 9-mies zaczeła sie jak to sie potocznie mowi "marcować" my nie chcemy ich strerylizowac bo chcemy zalozyc hodowle brytyjczykow ale mam w zwiazkku z tym pytanie czy mozna tej kotce jakos "ulżyć" ?? dzis nawet juz nie miauczy tyle co wczesniej tylko sie ociera i łasi do nas i cieknie jej taki sluz przezroczysty ktory sobie wylizuje.Hodowca powiedzial nam ze mozemy ja dopuszcic jak skonczy rok a ty jak uwazasz ze wgledow zdrowotnych jaki wiek jest najlepszy na pierwsze zaplodnienie ??
Ewe, moja wysterylizowana-wykastrowana kotka miała przez błąd w sztuce zostawione jajniki i miała permanentną niemal ruję przez pewien czas. I wtedy opiekujący się nią weterynarz proponował jedną, ponoć dość skuteczną metodę ulżenia: termometr i... no wiesz :eek::szok:. Nie wiem, co na to Vetka?

reklama
Ewe, moja wysterylizowana-wykastrowana kotka miała przez błąd w sztuce zostawione jajniki i miała permanentną niemal ruję przez pewien czas. I wtedy opiekujący się nią weterynarz proponował jedną, ponoć dość skuteczną metodę ulżenia: termometr i... no wiesz :eek::szok:. Nie wiem, co na to Vetka?

jest mi jej naprawde żal bo sama wiesz jak to wyglada jakby ona strasznie cierpiala jakby sie jej krzywda dziala a ja jestem bardzo wrazliwa na cierpienie zwierzat moze to głupie co pisze ale sie o nia martwie :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry