reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Katjuszka, ucaluj Natke od forumowych ciotek. Super, ze mimo bolu i nieprzespanych nocek jestes taka szczesliwa - czekamy na fotki!
Patik- moze wizyta u Gina przyblizy cie do porodu:-) dak znac, co i jak po..moze rozwarcie juz jakkes jest??

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie

katjusza fajnie czytac ze u Ciebie wszystko ok buziaczki dla was ;-) gdzie rodzilas ??

patik wspolczucia :tak: biedactwo ale nie zapominaj ze w tym tyg masz urodzic tak wychodzi z naszej kolejki ;-)

moja malutka zmieniła pozycję w brzuchu :szok: przeniosła się na drugi bok, dla mnie szok po ok. mieś. tkwienia w jednym miejscu... hmmm wczoraj jak się przestawiała to bałam się, aby nie fiknęła głową do gory, ale raczej nie dała rady bo za ciasno ;)

Kat - cieszę się z Wami i czekam na fotki! Pozdrów maleńką.
no Patik - to powodzenia na wizycie, a czujesz coś?
...

Dzień dobry:-)

Dobrze czytać pozytywne wieści od rozpakowanych mamusiek. Buziaki dla małych krasnali:happy:

buziak/masala rozumiem Wasze zniecierpliwienie...ale przypominam, że możecie urodzić w 42 tyg. i dalej to będzie norma;-) tylko nie bijcie;-) ja tak rodziłam pierwszą córę.

bosa potwierdzam działanie imbiru! najlepszą robotę robi to drapanie w gardle po jego spożyciu, nie? - od razu mija ból gardła.
Wczorajsza pogoda nie była spacerkowa więc dobrze, że tylko kilka minutek Wojowniczka się wietrzyła. Rozumiem, że kołyska już jest? a łóżeczko?

Dziewczynki z racji tego, że miałam problemy z karmieniem Zosi ośmielam się napisać Wam jakie błędy popełniłam....też podawałam butlę po karmieniu piersi bo wydawało mi się, że jest głodna a piersi opróżnione....a to nieprawda:no: widziałyście przekrój przez budowę piersi? tam są same kanaliki, którymi mleko spływa na bieżąco, więc nie można wypić co do ostatniej kropli.
Dzidziuś po karmieniu z cyca pije ze smoczka bo podrażnienie podniebienia wywołuje odruch bezwarunkowy - ssanie, tak samo jak pogłaszczemy policzek po karmieniu - dzidziuś otwiera buźkę, my myślimy, że jeszcze głodne a to odruch jest.
Im częściej podawałam butlę tym mniej pokarmu miałam i po miesiącu doszło do tego, że bez modyfikowanego już się nie obyło:no: dobrze pastela pisze - jak zależy na karmieniu to przystawiać, przystawiać, pierwsze tygodnie niemal cyców nie chować;-) jeżeli dzidziuś tego wymaga bo reguł 100% nie ma na naszych Krasnali.
Tak myślę jakie emocje mną targały....tak byłam umęczona tym karmieniem piersią, że czasem wolałam by m dał butlę a ja chciałam mieć godzinę spokoju:zawstydzona/y:
Taka niedoświadczona mamka byłam;-)
Mam nadzieję, że na coś Wam się przydadzą moje wynurzenia.

ooł! czas zmienić pierwszy suwak bo Zosia kończy dziś 4 latka! jej jak to mija szybko. Tulmy dzieciaczki jak najwięcej bo zaraz świat nam je zabierze...

Ostatnia edycja:
Dzien doberek...

Kolejna tragiczna noc za mna... tym razem nie skurcze, a katar, kaszel, goraczka i bol gardla... Nie mialo kiedy mnie wziac;/

Z pozytywnych wiadomosci to wreszcie moi rodzice zdecydowali sie na przyjazd do nad... tak wiec do 21 musze urodzic:p Troche zla jestem bo dwa tygodnie temu zaplaciliby ponad polowe mniej za bilety ale coz... za glupote sie placi;/

Lece Was poczytac i musze pomyslec nas sniadankiem bo burczy mi w brzuchu

masala kolejna choróbka:-( walcz z przeziębieniem, dużo zdrowia:-)
Madzikm sto lat dla Zosi - niech uśmiech i radość towarzyszy jej przez całe dzieciństwo:-)
tulip nie chce się nastawiać na jakieś konkretne wiadomości - po prostu jadę ginkowi trochę ponarzekać - choć może wygoni Zosię;-)
Pastela czuję ból podbrzusza - ale to normalka - skurcze to nie są:no:
Ewe wiem wiem kolejka:tak: ale coś się boję że z niej wypadłam bo miał być 6 a tu nic:-(
dobra zbieram się pomału, muszę się ogarnąć, za pół godziny wychodzę, trzymajcie kciuki:-) mam brać torbę?:-D

masala kolejna choróbka:-( walcz z przeziębieniem, dużo zdrowia:-)
Madzikm sto lat dla Zosi - niech uśmiech i radość towarzyszy jej przez całe dzieciństwo:-)
tulip nie chce się nastawiać na jakieś konkretne wiadomości - po prostu jadę ginkowi trochę ponarzekać - choć może wygoni Zosię;-)
Pastela czuję ból podbrzusza - ale to normalka - skurcze to nie są:no:
Ewe wiem wiem kolejka:tak: ale coś się boję że z niej wypadłam bo miał być 6 a tu nic:-(
dobra zbieram się pomału, muszę się ogarnąć, za pół godziny wychodzę, trzymajcie kciuki:-) mam brać torbę?:-D

bierz torbe i nie marudz nam tutaj 6 przelecial ale dzis jest 7 tez bedzie dobra data :-D i nie wracaj juz w 2paku :-)

reklama
Cześć kochane!
Ja ani siły, ani humoru nie mam do pisania. weekend minął szybko, nawet poczłapałam na uczelnię.
Z racji poniedziałku wystałam się w kolejce do badań 1,5 godz
mad.gif

Jeszcze chwila i by mnie zeskrobywali z płytek, bo ileż można stać na czczo z brzuchem do ziemi.
Czuję się fatalnie. Boli mnie każdy mięsień, mały rozszalał się okropnie, chce mi rozwalić brzuch, uciska pęcherz i dół tak, że nie przestaje mi się chcieć siku, a ja mam wrażenie jakby miał zaraz ze mnie wyskoczyć
eek.gif

no to się pożaliła
biggrin.gif

Do góry