reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Hej laseczki-marcóweczki
Milutku-ja przeżyłam w tamtym roku męża z obydwoma nogami w gipsie, więc dasz radę a mąż wiedząc że lada chwila dziewczynki sie na świecie pojawią będzie miał motywację do rechalblilitacji

Co do czasu trwania ciąży to trwa ona dokładnie 10 miesięcy księżycowych:-p

A ja dziś w pracy wywinęłam takiego orła, że myslałam że sobie miednicę połamałam

Pozdrawiam całą resztę marcóweczek
o kurcze z obydwoma??! To wiesz jak to jest...z tym ze ja z tym brzuszkiem nie mogę u niego wysiedzieć- czasem wyglądam jak pokraka- ale trudno bo chce z nim być jak najdłużej:)

no to ładnie- kolejna Marcóweczka po upadku- dobrze ze to nie ta miednica- uważaj na siebie!!!!!!

reklama
Niech mnie któraś kopnie do roboty, co? Jak raz udało mi się wcześniej być w domu z pracy i czuję się w obowiązku przygotowania mężowi tradycyjnego, porządnego polskiego obiadu (już mu obiecałam mielone w panierce z grzankami, tłuczone ziemniaki - u nas raz na ruski rok i surówkę). Ale tak strasznie chce mi się spać :-( I najchętniej leżałabym na kanapie do góry dużym brzuchem.

To co? Jakiś kopniak porządny na rozpęd się znajdzie? Ech, musi! Coś się mojemu M. od życia należy, nawet jeżeli tylko chrupiący kotlet mielony ;-)

powróciłam bo jednak przyjechała babcia i poratowała biedną wnusie kasiurką i mam w reszcie kase żeby wózek odebrać co ja bym bez tej mojej kochanej babci zrobiła:)))))
A przed sąsiadami uratował mnie emek wrócił prędko z pracy zaczął hałasować i odrazu milej sie zrobiło

Wziełam sie zmotywowałam i zamierzam na wątek przepisowy wrzucić przepisiki na rybki więc zapraszam!!!

Cześć kochane, ja niestety znowu w tyle i nie nadrobię tej mega produkcji. U nas ok. Dzisiaj nawet mi pani miejsce ustąpiła w trajtku, nie wiem czy ze względu na brzuch czy na Ignasia? Może na jedno i drugie, ale bardzo się cieszyłam, bo jak ruszył trajtek z kopyta to obydwoje polecieliśmy. Ja nie mogę dźwigać i ciężko by nam się było utrzymać. Byliśmy dzisiaj na szczepieniu na ospę i się okazało, że nie musimy płacić, bo dostali ileś dawek z sanepidu za darmo i być może następną też będziemy mieli gratis. Miła niespodzianka, tym bardziej, że jedna dawka 180 zł kosztuje, a są dwie.

Bosa, ale mi narobiłaś ochoty na mielone, mmm. Ja dzisiaj nie zrobiłam obiadu, bo mi się nie chciało. Z wczoraj trochę ogórkowej zostało dla Ignasia i Przemka a sama miałam mega ochotę na jajka na miękko i zjadłam. Mam jeszcze placki ziemniaczane w lodówce i chyba je zjem.

Papcia, cieszę się, że babcia Cię gotówką poratowała. Dobrze jest mieć kogoś, na kogo można liczyć.

Bosa jak chcesz to ja Ci moge kopniaczka sprzedac;) ale jak troche sie polenisz to tez nikomu nie zaszkodzi;)
Also to miłe jak ktos ustepuje miejsca,mnie na badaniach jedna dziewczyna przepusciła w kolejce;)
Papciarkowa czyli maz sie spisał i babcia tez ;)
a ja przesadziłam ze sprzataniem i mnie teraz brzuch boli :(

Naprawde ta moja babcia jest niezastąpiona zawsze zastępowała mi matke bo moja matka to szkoda gadać a babcie kocham najbardziej na świecie i nie wiem jak ja bym sobie bez niej dała rade.

hej Babeczki!

Pierwszy tydzień zwolnienia szalony - odwiedzam znajomych, biegam po sklepach, nawet nie gotuję i nie sprzątam. Mąż stwierdził, że już lepiej jak do pracy chodziłam bo popołudnami siedziałam na doopie;-)

ola oj widzisz, sprzątanie ostro daje w kość, musimy uważać:tak: teraz leż sobie wygodnie.

bosa zmobilizowałaś się jakoś? Ty dobra żonka jesteś na pewno nie kazałaś m gwizdać na obiad:no:;-)

agnes a co takie maluszki robią w szkole? ile godzin tam spędzają?

milutek życzę mężowi szybkiego stanięcia na nogi:tak:

also co cię skłoniło do szczepienie na ospę? powikłania ewentualne?
ja zrezygnowałam...

scarletka ta fota to tu będzie? czy dla wtajemniczonych? bo tak radykalna zmiana nie mieści mi się w głowie:shocked2:;-)

Naprawde ta moja babcia jest niezastąpiona zawsze zastępowała mi matke bo moja matka to szkoda gadać a babcie kocham najbardziej na świecie i nie wiem jak ja bym sobie bez niej dała rade.

to wspaniale, że możesz na nią liczyć!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

to tak ajk u mnie :-) babcia jest najlepsza a moja mama no coz juz 1,5tyg nawet nie zadzowni i nie spyta jak sie czuje choc wie ze mam popsuty telefon na wozek wlasnie dostalismy kase od mojej babci i dziadka (rodzice mojej mamy) a moi rodzice i tesciowa nawet sie nie spytaja czy czegos nie potrzebujemy tylko udaja ze nie ma problemu i zabobony zeby nic nie kupowac przynajmniej do konca lutego a potem jak juz wsyztsko bedzie to wielcy dziadkowie sie znajda ;/

Do góry