reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Nalina - Tak to jest. Mój ojciec kiedyś też używał swoich narzędzi w pracy. Ale w miarę szybko go wyleczyli właśnie w ten sposób. Najtrudniej tylko było go przekonać do powiedzenia "NIE" dla kolejnej podobnej propozycji. Ale w końcu się udało. Po którejś stracie.....

Papcia - to widzę, że razem dziś miałyśmy dzień walki z glukozą :)) Cieszyć się, że Ty też masz to za sobą :))

reklama
Dzwoniłam do domu - całą wątróbkę zeżarły koty!!!! Futrzak! Ja stoję w kolejce za Bosą. Zachciałaś mi wątróbki a teraz pozostanie mi zeżreć koty :(((
trzebiska, posikałam się ze śmiechu!!! Nie jedz kotów, ciężko się z sierści obierają ;-)

hehe:biggrin2: no widzicie...właśnie doceniłam urok niepracowania:biggrin2: mogę iść do sklepu i wybrać takie mięso na jakie mam ochotę :biggrin2: a wątróbka chodzi za mną chyba od tygodnia:biggrin2: a ty bosa możesz wrzucić przepis na wątróbkę z tymi jabłuszkami:-D
Mówisz i masz - zaraz wrzucam przepis!

Witam ponownie :-)
Polepiłam sobie troszkę w glinie, fajna zabawa.
Wróciłam ponad 3h temu i miałam Was poczytać, ale się wzięłam za robienie prezentacji na czwartek i nie mogłam się oderwać. Prawie z głodu i pragnienia umarłam, ale ja tak mam. Jak zacznę, to nie umiem przestać :-p No a teraz zamiast obiad zrobić, to wciągnęłam jogurt z musli. Coś za rzadko obiady jadam, muszę to wreszcie naprawić, bo na samych jogurtach długo nie pociągnę :sorry:

ruda, u mnie ta teoria z częstotliwością seksu i płcią dzidzi się nie sprawdziła ;-) natomiast kalendarz chiński i owszem, choć we wszelkie wróżby, horoskopy i itp. nie wierzę, a to mi się tak kojarzy :sorry2: no, ale częściej trafia niż nie, więc może jest na to jakiś wzór matematyczny :-D

No ja juz z lepszym samopoczuciem ,kumpela poszła zrobiona na bostwo;) pogadałysmy troche oczywiscie o ciazy bo ona jest w 17tyg a ja w 27 to taka jestem bardziej doswiadczona;-) i moge jej duzo poopowiadac;-)
Futrzak u mnie miała byc watrobka w weekend ale nie było jej w sklepie i M zrobił potrawke z kurczaka :tak:
Fifruś zdrowka zycze:-)
Patik lepszego humorku juz dzis:-)
Malina ja nie mam prawka ale moje marzenie to własnie mini ale to z przedłuzonym tyłem;-)

Mam na cos ochote ,hmmm chyba zaraz zrobie koktajl mleczny bo mam takie brzydkie brazowe banany to beda akurat;-)

Zrobiłam zakupy na allegro dla dzieciaczka i dla siebie koszule nocne do porodu i karmienia i kapcie;) Teraz już większość co potrzebne mam. Tylko zakup wózka zostawiam na styczeń/luty bo płaci mama a ona uważa że mamy jeszcze kupę czasu!

Malina mój M na szczęście nie dał sie wrobić w jeżdzenie swoim autem w pracy i w czasie pracy ma słóżbowe. Szkoda bardzo żebyśmy jeszcze płacili za amortyzację i wyjeżdzione paliwo przez firmę! Oleje, płyny do spryskiwacza itd też kosztują!

Futrzakowa my mamy też dwa auta i przynajmniej nie musimy się sprzeczać kto bierze danego dnia;) Męża dużym jechałam tylko raz i podziękowałam. Wolę moją małą Korsodylle;)

Poczytałam częściowo i wyszło mi że Bosa ma podać przepis na wątróbkę z kotów aż byłam przerażona! Ale już doczytałam... Tak to jest jak się szybko czyta!

No dotarłam w końcu do końca i widze że nietylko mnie naszło dzisiaj na watróbke puki co zamroziłam a jak mi sie chce takiego porzadnego domowego obiadu bo u nas kicha wczoraj spaliłam dzisiaj nie miałam czasu w sobote brak weny ale jutro postaram sie jakiś żurek upichcić a na czwartek koniecznie mięcho. A po tej glukozie strasznie przychlaśnieta jestem chyba musze sie legnąć na troche. Oczywiście musiałam wykorzystać fakt że mam bite 2 godziny łażenia po mieście i zrobiłam nalot na lumpy oczywiście z pusta reką nie wyszłam bo aż grzech nic nie kupić za to ozdoby choinkowe to w tym roku totalna porażka nic mi nie wpadło w oko.

Ola z brzydkich bananów można zrobić pyszny tani i szybki chlebek bananowy który za mna chodzi i chodzi i dojść nie może

Ostatnia edycja:
Goscie rano polecieli, a ja wlasnie obudzilam sie. Musialam odespac. Meczace to bylo. Ale podobalo im sie :)
Wczoraj zasypalo Szkocje, dzis zamkneli mi szkole. Wczoraj chcielismy pokazac im miasto, ale stalismy ponad 2 godziny w korku, a na miescie sie okazalo, ze wszystko zamkniete.
Kotek biegal zestresowany. Nie lubi obcych.
Mielismy jechac po choinke, ale jutro skoczymy, po poloznej. Mogliby zamknac college i jutro ;)

Zjadlabym cos. Mama zrobila mi bigos, mam tez pierogi z soczewica. Karpia zamrozilam :) W szufladzie pachnie mi grzybami :) a w szafce stoja 2 sloiki marynowanych.
Moze tego bigosu sobie podgrzeje.

Naprodukowalyscie przez ten weekend. Nie dam rady nadrobic...

Czekam na przesylke z butelkami i pieluchami, ale chyba dzis nie dojada. Smieci do tej pory nie zabrali.

A, jeszcze mi sie przypomnialo. Wczoraj od rana sypal snieg, wiec siedzielismy w domu. Moj brat, jego syn i moj M. poszli lepic balwana. Zrobili takiego duzego, z nosem z marchewki, oczami z muszelek z czapka z doniczki. Atrakcja dzielnicy. Sasiad nakrecil na kamere a ludzie staja i robia zdjecia ;) hehe

Dziewczyny czy któraś z Was realizowała czek z Anglii i może mi powiedzieć gdzie go mogę korzystnie zrealizować, najlepiej od ręki? Pastusia pisała coś o BPH tylko u mnie go nie ma i musiałabym jechać do Lublina. W ostateczności pojadę ale może ktoś wie o jakimś innnym?

reklama
hej!

ja dziś pijana ze szczęścia:cool2:

agnes a jaka szkoła u Was jest dla 4 latków? tak jak u nas przedszkole? czemu tak w trakie roku? bądź dzielna:tak: Karolinka będzie w szale zabawek i towarzystwa i szybciutko jej czas minie.

scarletka auć! ścięcie długich włosów...przemyślałaś to dobrze?;-) jak efekt?

magdzior storczyki za małą doniczkę miały? jaką ziemię dawałaś?

agacina ale jaja z tym bałwanem:-D to aż taka rzadkość u Was?

futrzak u nas też bez 2 autek nie ma życia:no: ale pretekstu do spaceru brak:sorry2:

Do góry