reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Harsz co do tych mebli to one nie wygladaja zle... ja mam tylk ona mysli to, ze jak sie je sklada i widzi to wszystko rozebrane na czesci to masz swiadomosc jaki to bubel... ale za takie pieniadze... ja u nas nic tanszego i lepiej wygladajacego nie znalazlam... no chyba, ze Argos, ale tam nie zobaczysz jak to wyglada nim nie kupisz;/
Milutek uwielbiam kisielki, szczegolnie w ciazy... poki co musi mi starczyc paczka Maltesersow i kubek zimnego mleka... pychotka:pP
Koncia no to wniosek kinowy taki, ze na Harrego Pottera pojde:D

Ranek byl pracowity i niestety reszta dnia tez sie taka zapowiada;/ Klucze do starego mieszkania wlasnie oddalismy, ostatnie odkurzanie i mopowanie za mna...a przede mna perspektywa syfu na nowym... pol salonu zagracone meblami nie do konca zlozonymi, bo nie ma mlotka:p a garnkeim szlo kiepsko:pP (wiec maz do sklepu poszedl), druga czesc w ksiazkach i rzeczach z serii co ja mam z nimi zrobic... no bo to zal wyrzucic, ale tak naprawde to do niczego mi sie nie przydadza... no nic, chyba musze jakies skrytki poznajdowac i to gdzies upchnac...;/
Dziewczynki wymyslcie mi jakis obiad z miesa mielonego... bo tylk otakie sie w lodowce ostalo...brak mi weny...;/

reklama
a masz makaron???? spaghetti :)

Masala, ja w argosie zawsze ogladam rzeczy zanim kupie, chyba ze sa meeeega wielkie. Ostatnio lustro (cale 8 funtow ;) ) No, i generalnie to ja serio nie mam kasy,a mnie **** strzela jak mam meble kazdy nie od parady... Zamiast stolika pod tv mamy stol...z wielka iloscia pudel pod spodem...kanapa bezowa, fotel czerowny.. sciany szaroturkusowe... No, ale to wszystko to 'pokawalerskie' K. i po 8 miesiacach mowie stanowcze NIE :)

Milutku - mam nadzieję, że choróbsko szybko minie i już więcej się żadne nie przyplącze
Masala - może jakieś spaghetti
A co do Ikei ja lubię kupować tam dodatki i podglądać rozwiązania, a jeśli chodzi o meble to ceny nie są za niskie, a jakoś też nie najlepsza

Milusia jak dach i przeciekanie?? Nie znalazłam czy coś pisałaś.. No i te Twoje bóle brzuszka mnie zmartwiły, uważaj na siebie :*
Papciaku przeczytałam o maseczce i pomyślałam, że gdzieś skóra się musi kurczyć, żeby na brzuch starczyło, a że u Ciebie na buzi – ot tak nowatorsko ;))) Współczuję Ci ostatniej nieprzespanej nocki :*
Katjusza powodzenia w remoncie kuchni :D Będzie się działo ;)
Harszka masz już jakieś pomysły na kolory do salonu?? A historia z koleżanką siostry nieciekawa, nie wyobrażam sobie wyrzucić dziecka z domu cokolwiek by nie zrobiło, a jeśli chodzi o ciążę, to chyba właśnie matka jest najodpowiedniejszą osobą, by pomóc…. Ile ludzi tyle historii.... A co do naszej niespodzianki, to jednak w piątek wieczorem troche uprzedziłam mamę i babcię, żeby mi zawału nie dostały ;) Ale i tak były zszokowane jak na wejście wszystscy z szampanem zaśpiewali im sto lat :D Babci broda się ruszała ze wzruszenia - bezcenne :D
Bosa przyjemnego dalszego urlopowania :D
Olka u mnie tak samo!! Jakby maluch się w środku od czegoś odpychał i można wyczuć jego plecki pod skórą w postaci takiej małej górki, słodkie to jest, że tak się pręży, ale średnio przyjemne, bo pod brzuchem skóra nie nadaje się do takiego rozciągania i wypychania ;)))) Jak na razie Twój syropek na kupanie czeka, bo jelitka od jakiegoś miesiąca mi się uregulowały same, ale na wszelki wypadek niech stoi!
Scartetka relaksuj się do oporu, żeby bóle minęły i już nie wróciły :*
Pinka Ty nasz nocny Marku :* Pomidorówka o 5ej rano :D
Koncia , Masala co do mebli, to ja Wam powiem, że jestem bardzo zadowolona z Ikei, nie dość, że proste są w montażu, dopracowane, każda część ma swoje przeznaczenie, najmniejsza śrubka, mój eM uwielbia je składać.. Za to mamy biurko z firmy krzak – masakra, eM składał je chyba z dwa tygodnie, bo go odrzucało :p A sypialnia to dopiero było wyzwanie :D Nie chce pseudoreklamy uprawiać, ale naprawdę cieszę się ze wszystkich naszych mebli z Ikei :D I mam w planie zakup jeszcze kilku, ale to nie tak prędko… Teraz w priorytecie są potrzeby maluszka :D
Magdzior gratuluję ustalenia daty :D
Vetka udanych łowów!!!!
Ruda dzięki, ja właśnie kończę małą kawkę :) Z reguły nie pijam wcale kawy, więc jak raz na miesiąc się skuszę, to dużo ;) Nadrabiam kofeiną w postaci pepsi :D

spaghetti..hmm kuszace, tylko wczoraj mialam danie na bazie makaronu wiec obawiam sie ze moj M moze tego nie przezyc...ale zobaczymy jak wroci z mlotkiem co na to powie:p
Harsz a gdzie Ty w tym Argosie prosisz, zeby Ci pokazali dana rzecz? Tam gdzie sie odbiera rzeczy??

czesc kochane

ja tylko na chwilke bo mam dzis duzo pracy najpierw ogarne chatke obiad przygotuje dzis schabowe surówka z kapusty kiszonej i puree zafarbuje wloski i walne sobie kilka zdjec na poprawe nastroju po nieprzespanej nocy!!!!

Malina- no wiem pomidorowa o 5:00 to mój wyczyn haahhah mąz sie smiał mówił ze mogłam sobie kotlety i ziemniaki zrobic hahahah
Milutek- nie martw sie na zapas i zycze ci abys dzis nie maila takich dolegliwosci choc teraz beda sie czesciej przytrafiały:nerd:

ok spadam bo sie nie wyrobie w wolnej chwili do was wpadne i postaram sie odpisac wszytskim buziaki kochane!!!!!!!!!!!

Hej brzuchole komu słoneczka w paczce wysłać bo jest pięknie koniecznie musze ema wyciagnać na spacer
Malina nie no o tym nie pomyślałam a dzisiaj znowy twarz jakby ktoś mi tarka skóre pościerał same parchy bleee niech sie krem porzadnie wchłonie i to zniknie bo strasze
Moja mała chyba w końcu poszła spać bo wariowała wczoraj cały dzień aż do przed chwilą ale to chyba przez to że jak większośc z was nie mogłam spać pewnie padne znowu popołudniu
A dzisiaj ma przyjechac facet po nasze koty już chyba 5razy sie umawiał mam nadzieje że w końcu je weźnie bo narobiły takiego smrodu w garażu że nie ma szans żebym tam wchodziła em niby codziennie sprzata ale smród nadal zostaje a to wszystko przez to że 1 za chiny ludowe nieche chodzić do kuwet uparł sie na cement i koniec ostatnio pól godz z nim siedziałąm i namawiałam na kuwete po czym wyszedł i załatwił sie na cement wrrrr nigdy w życiu nie bede miec kota w domu a jak robiłam śniadanko to słyszałam tylko wielkie miauuuuuu na wycieraczce otwieram drzwi a tam kotka z zażartym ptakiem pod nosem fioła ma ten kot łapie wszystko co sie da a potem przynosi mi pod drzwi i wyje a jak nikt nie wyjdzie to przyszłaby na parapet dobrze że ja koty to tylko na podwórku toleruje
Milutek Ty ten kisiel spakuj w paczke i mi przyslij bo już mnie na niego nosi

hihi jednak się nie przemęczę. M posprzątał domek, a teraz marynuje mięsko :rofl2:
Za chwilę zabiera mnie na spacerek. Żyć nie umierać. U nas 26 stopni w słonku jupi!

Harsh, promocja jest w Multikinie, jeśli o to pytasz ;-)

Papciu, ty masz sucha skore, a ja znowu mega pryszcza na brodzie (w zyciu tam nie mialam!). Wygladam jak Baba Jaga :-D

Malina, to fajnie taka impreze miec.. My Mamie robilismy 40tke w taki sposob. Niby imieniny ciocii, a tu wchodzimy nagle z tortem...

Masala, tak, tam gdzie sie odbiera. Zwykle jest tez druga kasa, badz takie cos kasopodobne i oni tam pokazuja. Tylko najpierw trzeba isc i sie zapytac do normalnej kasy, z numerkiem z katalogu...
Ja tez nie wiedzialam, ze mozna, ale K. mnie nauczyl- kiedys sam w argosie pracowal :-D

No i Malinka dzieki za info i IKEA, bo K. tez jest taki, ze lubi skladac i juz raz skladal taka 3drzwiowa szafe i nie narzekal... Mam nadzieje, ze wszystko bedzie fajnie wygladalo...
A jesli chodzi o ceny w UK,to generalnie sa dosc tanie meble...no ale trzeba miec kase ;-)

reklama
kremiki to mozna wsparowywac przed - te przeciw rozstepom działaja ujedrniajaco równierz ale cudów one nie zdziałają, konieczny dobry stanik i jeszcze przydałyby sie dobre geny:)
Mnie sie udało, ale ja tez krótko karmiłam, choc biust mi zwiekszył się z C do DD/E

Vetka o kremikach to wiem, nawet sama teraz uzywam, z tym, ze to jakas oliwka jest, taka specjalnie dla kobiet w ciazy, tylko troche zniecheca mnie jej konsystencja - tlusta ;) No ale jak trzeba to trzeba :) Po stanik wlasnie sie wybieram dzisiaj... jakos bardzo duzo mi nie urosly, wiec chyba ze znalezieniem rozmiaru nie bedzie problemu...
Co do karmienia, to chcialabym karmic dlugo, w zasadzie najdluzej jak bede mogla i bedzie sie dalo. Stawiam na nature i wierze w 'zbawienne' ;) skutki takiego karmienia :)

Do góry