reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

mieliśmy jechać dzisiaj z maluchami do rodziców i wrócic dopiero w poniedziałek i orzekliśmy, że.. nie chce nam się... J napalił w kominku i tak się przytulnie zrobiło, że postanowiliśmy jechać dopiero jutro.. :-)

weronikaa ja kupiłam do salonu nowy narożnik.. miałam ochotę na taki jasny skórzany.. taki mi się marzy, ale jest dość drogi.. a okazało się, że znajomi mojej koleżanki mają salon meblowy i produkują kanapy.. koleżanka u nich zamawiała narożnik dla siebie, a że ona też ma dwójkę rozrabiaków to przemyślałam wyszystko tak, żeby narożnik za szybko maluchom nie uległ.. no i ja w końcu też taki kupiłam (przekonała mnie cena, bo za narożnik 3mx2,8m, 8 poduch i dwie duże pufy policzyli mi 1,8tys.) i teraz jak patrzę co moje dzieci na nim wyprawiają to dziękuję niebiosom, że nie kupiłam tego skórzanego (trzy razy droższego zresztą).. ten jest super w utrzymaniu - mary wtarła już w niego jogurt i pomalowała go kredkami świecowymi - zeszło bez problemu.. no i nie będzie go ewentualnie żal wyrzucić za parę lat.. resztę mebli kupię jak maluchy dorosną:-):-)

reklama
100 LAT dla wszystkich dwulatków - rośnijcie zdrowo i niech każdy dzień będzie pełen radości!

Wzięłam dzisiaj wolne, żeby przygotować dom na święta i robię ciasta na urodziny Emilki. Padam już! Cały dzień jestem na nogach i jeszcze zostało mi trochę sprzątania. Jutro jedziemy do teściów, więc u nich Emilka będzie miała jedną imprezę urodzinową, a u moich rodziców będziemy robić urodziny w poniedziałek.
Jako, że nie mam już dzisiaj czasu, a jutro rano jedziemy i nie będę miała dostępu do netu, to:

Życzę Wam cudownych i pełnych radości Świąt Wielkanocnych, spędzonych w rodzinnej, ciepłej, pełnej miłości atmosferze.

Witajcie kochane ja tak na szybciutko

Wszystkiego najlepszego dla kolejnych 2-latkow
a122.gif
h100.gif
h080.gif

Wesolych Swiat Wielkanocnych
e038.gif

http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf

Witam i ja przedświątecznie:-)
Beti, mrówa prawko zdałam, a pracy nadal nie nalazłam:no: Widać głupia jestem i już:no: Ostatnio to dostałam zaproszenie na rozmowę od sekretarza gminy, bo im się spodobałam na poprzedniej rozmowie i na niej o włos przegrałam. Byłam na teście z wiedzy o stanowisku i samorządzie gminnym - zdobyłam 14 punktów na 15 możliwych, z rozmowy i jakiś psychologoicznych bzdetek max. Komisja w całości była za mną, bo znam tyle ustaw, że mogłabym zastąpić też 3 osoby w urzędzie w razie potrzeby, po czym zadzwoniła do mnie ponownie sekretarz z info, że baaardzo walczyli, ale wybrano (burmistrz na to wygląda) kogoś innego. Sprawdziłam gostka na nk:-p i ma skończony ogólniak, 20 lat i ni klina nie może mieć doświadczenia na stanowisku:wściekła/y:To tylko jeden przypadek, bo nie mam już siły się na ten temat rozpisywać:no: Ale na szczęście M mówi, że dla niego to mogę sobie i dwa lata szukać pracy, która mi będzie odpowiadać, bo nie oszukując się zwiększyłabym swoje szanse gdybym składała też do Wrocka, ale uważam, że chłopcy są za mali, żebym mogła sobie pozwolić na dojazdy 40 km w jedną stronę:zawstydzona/y:
Weronika a to Ty masz Neli czy Nelę?;-) Tak czy siak zdrówka dla maluchów:tak: Tort robiłam łącząc dwa torty - okrągły i prostokąt, a reszta to już tylko dzierganie lukrem;-), ale na zdjęcia to nie licz, bo ja na bb to ni cholery nie umiem. Mogę wrzucić na nk i ktoś chętny niech przekopiuje tutaj:tak:
Skab, Giza mnie to paplanie też czasem bawi i trudno się czasem powstrzymać od śmiechu, no ale trzeba. Już widać efekty, bo wcześniej "kułwa" było kilka razy dziennie, a teraz raz na dwa dni:baffled: Ale z "dooopa" poszło szybko, bo już po tygodniu zaskoczył, że to "pupa":-D, a k.. to już miesiąc powtarza, być może dlatego, że nie dostał satysfakcjonującego zamiennika;-)
Skaba mój Emi to taki "wysokourazowy" jest stale, więc mamy już na koncie: rozcięcie głowy, mały pożar ( sfajczył torebkę herbaty nad gazem), a ostatnio robili crash test skrzynią plastikową i zdarł nos i policzek:no:
Stefanna, Doris udanych wyjazdów:tak:
AsiaM jak Ewunia? Jesteście w domu?

noooo doooobra spadam - został mi tylko schab do nafaszerowania śliwkami, a jutro to już lajcik:cool2:
Wszystkiego dobrego w te Święta - miłości, samych pogodnych dni i szczęsicia, życzy Kamilla z Rodzinką

JACKU, wielkie buziaki z okazji urodzin :* :* :*

Weronikaa, dobrze, że udało Ci się znaleźć otwarte lab:tak: co do wyników to znalazłam taką stronkę, może coś pomoże
Normy wynikow badan na krew i mocz u dzieci
Normy laboratoryjne badań - Reflux, ZUM, wady układu moczowego

Skaba&Weronikaa, no to ja mam ściany w rożnych smakach: czekoladowym, jarzynowym i oczywiście kredkowym:-D a mieszkamy tutaj dopiero niecałe 3 lata:szok:
Giza, bez Twoich cennych rad błądziłybyśmy w ciemnościach...

Skaba, ale z Marysi energiczna dziewczynka... i jak widać osobowość dzieciaczki mają różną:tak: Ciekawe jak to u mnie będzie:confused:
ja też już trochę nagotowałam, m.in. bigos, a teraz przygotowuję jajeczka na święconkę:tak:
Ewa, jeszcze nie rodzę:-p ale nie zazdroszczę dyżuru w święta, bo pewnie macie co robić, a najchętniej posiedziałoby się w domku z rodzinką:tak:
Stefanna, miejmy nadzieję, ze będziesz nas częściej nawiedzać i dotrzymasz słowa:tak: widzę, że i Twoje dziewczynki nie mogą bez siebie żyć... jak ja bym już chciała mieć taką odchowaną parkę, która spędza ze sobą czas:-)
Doris, na pewno ciasta będą przepyszne... ja piekę tylko tort, a mama resztę ciasta, bo pewnie musiałabym, zacząć już w poniedziałek, żeby si.e ze wszystkim wyrobić, szczególnie, ze teraz nawet zmywam naczynia na siedząco:-p:-D
Kasik, Ty to wiesz jak poprawić humor życzeniami:-D:-D:-D:-D
Kra, no widać, że ewidentnie wstawili jakiegoś znajomka albo rodzinkę na to stanowisko:wściekła/y: a człowiek z doświadczeniem i takim przygotowaniem musi czekać na jakąś lepsza ofertę... co do prawka, to ja zdałam za 7 razem:tak: Emi jak widać uczy się wszystkiego metoda prób i błędów;-) ale smaku mi narobiłaś tym schabem:blink:
Asiu, mam nadzieję, ze już jesteście z Ewunią w domku... 3majcie się ciepło i zdrowo:-)

Kochane, ja raczej jutro nie będę miała czasu zajrzeć, więc składam dzisiaj życzonka:

Z okazji świąt Wielkanocnych życzymy radości, której moc przysłoni troski codzienności, miłej atmosfery oraz mokrego dyngusa
ChomikImageCA39WI&#8.jpg

hej hej! wstyd się przyznać, ale świętuję pełną parą.. leżę jeszcze w łóżku, popijam kawkę i klikam na forum.. J buszuje z maluchami na górze i zadecydowali, że mama ma się wreszcie wyspać :) miodzio :)
zaraz zbieram dziatwę i zmykamy do rodziców.. w związku z tym:

WESOŁYCH, SPOKOJNYCH I RODZINNNYCH ŚWIĄT ORAZ CHOĆ CHWILI ODPOCZYNKU I WYTCHNIENIA

Wszystkiego najlepszego dla Zosi Jacka i Emilki sto lat kochani!!!!

Stefanna super ze sie pojawiłas:tak: Konrad tez jak Melcia wraca z przedszkola to skacze i cieszy sie:-D
Weronika biedna Nelcia zdrówka dla niej:tak:Jak coś jest poza norma to zazwyczaj jest napisane i pani z laba tez podejrzewam by wam o tym powiedziały:tak:
Skaba u mnie to samo :-ppasowałoby cały dom wymalowac ale z tym czekamy az dzieci podrosna;-)Konrad ostatnio wział mlotek z przybijanki ikeowskiej i walił ściane tak ze gips odpadł:sorry2::no:
Beti zaciskaj nogi zaciskaj;-)
Kra szkoda ze sie nie udało:wściekła/y::no:od razu smierdzi znajomościami:baffled: a prawko kiedys zdasz nic an siłe:tak: ja zdałam za 4 razem dopiero:-p

U nas swieta z zapaleniem ucha:wściekła/y: Kondek rano wstał i cały czas był marudny pytamy co go boli a ten pokazuje na uszko:dry: rewelka poprostu :wściekła/y: Potem chodzil za mna i mama auuu pokazywał na uszko:-(pojechaliśmy na dyzur do naszej przychodni i okazało sie z ejest pani dr której nielubie (bardzo oschła i niemiła, potrafi człowiekowi podniesc cisnienie) ale mysle sobie jestesmy tylko my i ktos w gabinecie to zobaczymy co nam powie. Czekałam w na wejscie do gab 40 minut bo urzadziła sobie plotki z kolezanka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: szlak moze człowieka trafic:no: Jak weszliśmy to zbadała Kondzia i mowi ze osuchowa ok i da nam skierowanie do szpitala na dyzur laryngologiczny i moze antybiotyk. To ja jej mowie ze zdecyduje z mezem czy pojedziemy do szpitala czy damy antybiotyk jak sugerowała. Ona mi z tekstem a czy mąz ma wykształcenie medyczne :szok: ja mowie ze nie ale chce skonsultowac co zrobimy w tym wypadku:baffled: Wyszłam nieźle wkurzona i zadzowniła do lekarki ma specjalizacje z laryngologii u której pare razy bylismy jak nie miałam zaufanego lekarza pod reka. Przyjela nas od razu i niestety zapalenie ucha.
Siedzimy w domu, mamy przepustki na wyjscie do koscioła i mały spacerek.

Witajcie Mamuśki, wpadam żeby złożyć życzenia!

Niech te święta będą czasem
błogosławionym, rodzinnym, spokojnym i ciepłym.
Świętujcie na zdrowie!

Jubilatom życzymy uśmiechu na buźkach
!
A w imieniu Jacka bardzo dziękuję za pamięć i dobre słowa :)

Lecę gotować szynkę :)

reklama
My z Filpiem już od 6 na nogach :wściekła/y: rany, kiedy ja się wyśpię?

Skaba-
no faktycznie w dobrych pieniądzach kupiliście ten narożnik. My musimy się wstrzymać głównie z braku kasy (teraz będziemy działać z ogrodzeniem i kostką wokół domu)
Kra - gratuluję zdania prawka, a praca .... nóż sie otwiera, że niby w czym on był lepszy od Ciebie?!?!?! A Necia ma Neli tylko ja ją zdrabniam na milion sposobów ;-)
Ty to pomysłowa babka jesteś z tym tortem :szok::cool:
Mrowa - ojjj na same Święta Was dopadło. Zdrówka dla zięcia!

Byliśmy wczoraj rodzinnie ze święconką. Filip wcinał flipsy więc miał dziuba zajętego, a Nela też wytrzymała (tzn. obyło się bez ścigania).
Ale .... znowu gorączkowała, pojechałam więc na pogotowie i lekarz stwierdził że to pewnie nawrót "spraw moczowych". Mamy Hiconcil, ale z pozytywów - noc przespała bez gorączki! Po Świętach muszę jej zrobić posiew.

Giza - poradź! Mamy dziś iść do teściów. Ma też być siostra M. Jej córkę (6lat) w czwartek obsypała ospa. Boje się iść żeby nie zarazić dzieci. Czytałam że można się zarazić póki strupy nie odejdą, ale czy Renata (matka) też może być "nosicielem"?? (Mała oczywiście zostaje w domu z tatą)

Do góry