reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Dusia wsystkieog naj naj na urodzinki!no przedw wszystkim szczęsiwego rozwiązania i pocichy z pociech:tak::-)
a ja się jeszcze na szybciutko pochwale że Marcelowi przebił sie wczoraj kolejny zębolek, tym razem pierwsza 4 (dolna lewa) a jada dzień wyjdzie jej siostra blixniaczka po drugiej stronie.dziąsełka miła opuchniete od tygodni i byl ostatnio marudny nadzwyczaj.mam andzieję ze po dziesiejszej masakrycznej nocy poczuje ulgę na jakiś czas:tak::-)

reklama
Dusia - 100 lat! Życzę Ci dużo szczęścia i samych radości!
Ewa - super, że urlop się udał!
Mrówa - też nieźle się wybawisz w te wakacje.
Asia - co Ty za czarne scenariusze snujesz?
Niekat - gratulacje z okazji kolejnego ząbka!

Beti dzięki za przepisy. My tu w okolicy to mamy do najbliższego sąsiada (który nie ma żadnej rodziny) 300m a do dalszych sąsiadów których nie znam, a są to też pojedyncze domy to po około kilometr. Może jak Ala pójdzie do przedszkola to poznam matki i dzieci ze wsi do której będzie chodziła (2 km od nas).
Poza tym mój mąż ma tu niedaleko (8 km) kolegę z dwójką małych dzieci, ale on rzadko przyjeżdża do nas z dziećmi bo żona mu nie pozwala ich brać, bo się aktualnie rozwodzą :no:

Doris ja nie snuję czarnych scenariuszy, tylko mam realistyczne podejście do życia, bo od przyszłego roku będziemy w piątkę :-D i wiem że będę miała wolnego czasu jeszcze mniej niż teraz

Julka witamy, jak ma na imię Twoja córeczka?

Weronikaa, to rzeczywiście imprezowy wrzesień się zapowiada.

Giza - fakt, imprezowy wrzesień a do tego jeszcze wesele w pierwszą sob. października (podsumowując wesele, chrzciny, wolna sobota i wesele:sorry2: )

Doris - jakoś daje rade z dwójką, z tym że dużo pomaga mi M bo prace ma nie "od-do" a szef jest OK. Poza tym jak mamy jakąś "grubszą" robotę to przychodzi teściowa i zajmuje się Nelą.

Np wczoraj, M wymyślił sobie sok z jabłek i on je robił, a ja ubzdurałam sobie malowanie garażu i koszenie trawy (wieczorem myślałam że ducha wyzionę a nóżki mi w d** wejdą:confused2:)

Ewa - dawaj foty z wakacji!

Dusia - spóźnione wszystkiego naj!!!!!!!!!

Asia - czy ja wiem czy szybko, Nele też chrzciłam jak miała równe 2 m-ce (17 maja) i Filipa też tak chciałam

[..] bo od przyszłego roku będziemy w piątkę :-D i wiem że będę miała wolnego czasu jeszcze mniej niż teraz

Czyżbyśmy o czymś nie wiedziały??:-) czy to na razie plany??

Niekat - oby szybko wyszły to wszyscy odetchniecie;-)

Myśmy przed chwilą odprawili gości, przyjechała moja chrzestna, kuzynka i ich rodzice zobaczyć chałupkę.
Niestety Filip nie zaprezentował się za nadto :zawstydzona/y::-( Możliwe żeby tak małe dziecko nie lubiało huku? Bo jak poszli, okompałam go, nakarmiłam i teraz śpi jak suseł:dry:

Asia czyzby??? nietrzymaj nas w niepewnosci!!!:-D:-)
Weronika ja chrzcilam Kondzia na 4 meisiace a Mele na 2;-) wszystko zależało od Łuaksza wujka bo on nam ich chrzcił;-)
powinnas sie z m obowiazkami wymienic;-):-D

My wczoraj ejzdzilismy an rowerach i dzis tez planujemy:tak:

AsiaM, ale jesteś zagadkowa. Jesteś w ciąży, czy to dopiero plany?
Weronikaa, takie prawo Filipa, że nie musi być grzeczny ;-) A i tak pewnie wszyscy się nim zachwycają. Fajnie spędzić czas z miłymi gośćmi.
Julka witaj. Napisz coś więcej o sobie i rozgość się na wątku.
Niekat, i jak Marcelek? Zęby już nie dokuczają?
Beti, tak d początku sierpnia już znowu w pracy. A Mila bez problemu wróciła do żłobka. Któregoś dnia się zbuntowała i nie chciała iść do domu, tylko do dzieci chciała wracać. Widać, dobrze się tam czuje. Choć trochę mi było przykro, że nie chce iść ze mną.
Mila ostatnio zasypuje nas książeczkami i każe czytać, czytać i czytać. W przerwie w czytaniu przynosi książę z tekstami piosenek i mamy śpiewać. Albo włączą melodyjki i zaprasza do tańca. W jednym miejscu nie jest w stanie usiedzieć. Za to muszę ją pochwalić, że jest postęp jeśli chodzi o spacery, a właściwie o uciekanie. Do tej pory Mila uciekała mi przy każdej okazji, a chodzenie za rękę to prawie tortura dla niej była. Teraz nawet jak nie chce dać mi ręki, to idzie przy mnie. A jak odbiegnie i zawołam, żeby stanęła i poczekała to grzecznie się zatrzymuje.

Weronika miesiąc po porodzie a Ty się uwijasz i tyle rzeczy robisz:szok: Basia jak była mała to nie tolerowała żadnych hałasów, nawet odkurzacza. Teraz to ona jest jednym z najgłośniejszych źródeł hałasu u nas w domu.

Giza Milenka jest bardzo grzeczna, bo Basia tylko w domu przychodzi na zawołanie, a na dworze obydwie z Alą udają że mnie nie słyszą. No ale na podwórku u nas są bezpieczne, wcześniej jak chodziłam z Alą na spacery po osiedlu to nie mogłam jej pozwolić się oddalać ani na krok.

Nasza rodzina na wiosnę znowu się powiększy, a właściwie to już na koniec zimy:happy: według tych słynnych chińskich tablic wychodzi mi trzecia córka, mąż będzie w przyszłości bardzo zdominowany :-D

U nas jest teraz tak gorąco że nie chce mi się jechać nad jezioro, chyba basenik będzie dzisiaj musiał wystarczyć dziewczynom.

Czesc dziewczyny! Wpadlam tylko na chwile poczytalam ale nie odpisze bo zaraz lece do kosciola. Chcialam wam serdecznie podziekowac za zyczenia urodzinowe.

No i jakie tutaj nowiny. AsiaM gratulacje!!!!!!! Fajnie ze nie bende sama :-) A na ta chinska tabele to nie patrz, ja na poczatku jak chodzilam z malym w ciazy i wychodzilo chlopak i puzniej na usg sie okazalo ze chlopak to zaczelam w to wierzyc. No ale punziej sprawdzilam i okazalo sie ze wedlug tej tabeli to ja jestem chlopakiem :-D wiec juz nie wieze w ta tabele. Teraz tez mi wychodzi chlopak ale licze na dziewczynke i czuje ze bendzie dziewczynka, no ale zobaczymy. Weronice tez chyba tym razem wychodzila dziewczynka no a jest Filipek :-) Jeszcze raz gratulacje kochana!!! Na kiedy masz termin?

reklama
Do góry