reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Mrówa - do raczkowania to jeszcze kawał drogi. Emilka jeszcze głównie leży na brzuchu, ale coraz częściej się podciąga do czworaków - niestety długo w tej pozycji nie usiedzi, bo nóżki się rozjeżdżają, ale przecież to też jest jakiś postęp.

reklama
mrowa na palcach to ja już nie mam sladu bo podczas zmywania mi sukcesywnie się zmywało - gorzej z tym jednym paznokciem - ale to póki co mama lakier nałozony i jakosto wygląda:tak:
Doris... nawet się nie obejrzysz a emilka będzie smigać:laugh2:

Witajcie kobietki

Wszystkiego najlepszego dla Nelci na kolejny miesiąc :*

Jola właśnie szoruje po pokoju i co jakiś czas zerka na mnie czy patrzę i nie zakazuję jej podejść do kominka… Mała spryciara
Do tego straszna przytulanka… wczoraj tylko na chwilę schodziła z kolan… na szczęście rano jest już lepiej i sama potrafi się sobą zająć :D
wczoraj buszowałam na zakupach w Internecie i kupiłam sukienkę dla Joli już na urodzinki, strój na bal karnawałowy (idzie ze mną 3 lutego) i prezenty dla dziadków (fotokalendarz)… już nie mówię o kosztach (bezcenne) :p

Asiu
, ja miałam podobnie… ledwo co widziałam na oczy, ale chcą nie chcąc musiałam się zwlec z łóżka :p
Mim, zapraszamy częściej… urodzinki w gronie najbliższych (dziadkowie i chrzestni), prezencik – może miś bajeczka albo Kubuś śpiewający i mówiący… albo konik na biegunach :D
Ninja
, życzę aby katarek Tymonka był objawem pierwszego ząbka J
Anetka
, jak macie wkład własny to super… dowiadywaliście się o dofinansowanie z UP? Zawsze to jakieś pieniądze na początek J
Co do dziadka, to niektórzy faceci dopiero w tym wieku dorastają do odpowiedzialności i miłości… a i mają w końcu więcej czasu…
Ja też to obserwuję u ojca, że dla nas był inny, a dla 8 letniej córki jest bardziej pobłażliwy, o wnuczce to nawet nie wspomnę (ostatnio zrobił jej sanki)… tylko coś mus się już pokręciło i zgryźliwy się zrobił na starość
Miłego spotkania z babcią…
Giza
, nie wiem jak Ty, ale Jola ma gdzieś po 16 taki kryzys, że nic nie chce jeść tylko pierś… w dzień już dostaje mleczko i inne jedzonko, ale na noc musi trochę pociumkać… Powodzonka i wytrwałości J
Mam nadzieję, że z Przemkiem nic poważnego… moja najmłodsza siostra też tak ma od niedzieli… a dzisiaj jeszcze powiększone węzły chłonne…
Weronikaa
, zdrówka dla Ciebie… a może soczek malinowy własnej roboty… fajnie, ze impreza udana, a ten obraz to naprawdę super sprawa…
Co do mojego A to jemu inaczej się nie da :p
Mrowa
, świetnie się Kondzik rozkręcił w gadaniu… u nas na tapecie jest „bee”, „daj”
pomasuje się profilaktycznie po @
Doris
, niezłe zakupy… widzę, ze przygotowania do powrotu do pracy poczynione… a jaki wózek kupiłaś, bo ja też rozglądam się za spacerówką dla Joli do babci (jak się zrobi ciepło będziemy ją tam zawozić) – na zakupowym ;P
Granulki postępów Emilki… wizyta chyba nie będzie potrzebna… i niedługo z rozmarzeniem będziesz wspominała jak córcia była grzeczna i można było ja upilnować w jednym miejscu :D
zaraz lecę na zamknięty…
Agunia
, to Ania ma tyle ząbków co Jola i do tego te same jej już wyszły :D
Niekat
, niezłe sposoby na depresję ;) co do sposobów na gencjanę to moje kwasek cytrynowy… albo lakierek, a po kilku dni zmyć zmywaczem…
No i widzę, że córcia ma swoje humory… ale najwyraźniej nie pomaga jej to w poskramianiu rodziców… Widzę, że odzwyczajanie od nawyków nie wyszło Ci na dobre… następnym razem soczek :D
Ja za to wypiłam piwko… jeszcze Karmi
Dobrze, że Marcelek i jego krostki mają się coraz lepiej.. i wysyp jest na końcówce:-)

Doris zobaczysz Emilka za pare dni bedzie raczkwoała dzieciaki szybko łapia nowe umiejętnosci:happy: a idziecie do rehabilitantki?
Beti Kondzik tez przytulas pieszczoch straszny Mela taka nie byla i jest zazdrosny jak Mele przytulam :sorry: przychodzi i wtedy mam dwójke do wycalowania i przytlania;-)Jolcia bedzie królowa balu:happy::happy::happy:

ciekawe co tam u Mammy Skaby PM i Stefanny słychac dawno nie zagladały:-:)confused2::-(

Beti - ja kupiłam wózek coneco solar i dzisiaj pierwszy raz wyszłam z nim na spacer. Prowadzi się o wiele gorzej niż x-lander, no ale wiadomo, tamten ma duże pompowane koła, za to łatwo się składa do mniejszych rozmiarów, można go postawić po złożeniu.
Mrówa - no, skoro mamy wizytę umówioną to idziemy, z resztą ćwiczenia na pewno Emilce nie zaszkodzą.

Nie chce mi się nawet pisać, bo muszę sobie ciągle powtarzać "jestem spokojna". Inaczej moje dziecko doprowadzi mnie dziś do szaleństwa... Na każde posadzenie na dupsku drze się jak oparzony. A ja nie mam sił ani zamiaru łazić zgarbiona cały dzień i proadzać go za rączki... Jestem spokojna jestem spokojna jestem spokojna....:oo:

Hej kobietki;-)
niekat- Gratuluję konsekwencji... Ja bym chyba nie dała rady...Podziwiam cię...
Beti-To niezła spryciara z maleńkiej :-D hihi fajnie;-) Moja Ania to uwielbia mi kompa wyłączać jak coś robię...wstaje przy stacji dysków i jakoś zawsze jej sie musi koniecznie spodobać wyłącznik albo reset:-D ehh...
ninja- Kochana...jesteś spokojna,jesteś...

Mrówa to teraz Mela nadrabia to co wcześniej sie nie przytulała:-)

Doris oj jeszcze Emilka się rozpędzi, zobaczysz:tak:

Beti a Jola słucha że nie wolno do kominka? Bo u nas Baśka w ogóle nie reaguje że nie wolno, trzeba ją siłą odciągać jak sie na coś uprze, szczególnie upodobała sobie miski psa z jedzeniem :baffled:

u nas Baśka wczoraj miała dzień przewracania się co tylko przy czymś wstała to od razu się przewracała i wcale nie była z tego zadowolona:angry:

reklama
Hej dziewczyny!!!
Maly wlasnie mi zasna. A wczoraj zasna nam przed 6 wieczorem, myslalam ze tylko tak sie zdrzemnie a on spal do rana z jedna pobudka o 1.
Czy wasze dzieci wiedza co to znaczy "niewolno" bo muj to nie bardzo lapie. Dzisiaj juz mialam takie nerwy na niego, bo laptop stal na lawie no i on oczywisce wstaje przy lawie i cos tam sobie pstryka to chyba 10 razy go zabieralam i muwilam nie wolno a on tylko sie smial i spowrotem do kompa. No juz myslalam ze mu klapsa dam.
W piatek bylismy u meza bratowej w szpitalu, ale szybko sie zapomina jakie nasze szkraby byly male. Jak zobaczylam mala to normalnie taka kruszynka. No i znowu mi sie zachcialo takiej male krolewny :sorry: Musze meza poprosic haha ale on zawsze muwi ze robi tylko chlopuw. Ostatnio mu powiedzialam zeby sie czasem nie zdziwil jak bendzie dziewczynka (uzyje tego kalendarza chinskiego od niekat) ;-)
O a mojego E brat ma jeszcze chlopczyka ktury w marcu skonczy 4 lata, no i strasznie jest zazdrosny o ta mala. Jak bylismy w piatek u tesciowej to muwi ze byl w szpitalu chwile ale wogule sie nie pyta o dzidziusia nawet nieche patrzec na nia. Pewnie na poczatku benda mieli ciezko z nim, bo jest bardzo rozpieszczony. Pierwszy wnuczek z obydwuch stron wiec dziadkowie rozpieszczali. Dzisiaj moze do nich pojedziemy zobaczyc.

Befatka-
[*] dla babci, przykro mi. A jak tam ida cwiczenia???

Anetka- powodzenia z interesem!!! No i super ze Filipek ma fajnego dziadka

Mrowa- "ej tata" dobre haha

Weronika- super prezent od kolegi dostaliscie!

A moj maly dzisiaj przwrucil swoj "samochodzik pchacz" (niewiedzialam jak go okreslic:-D) no i wdrapal sie na niego, i stana sobie na dwuch nozkach zeby miec wyzej do szafki. Jak to zobaczylam to myslalam ze zawalu dostane.

Do góry