W nocy miałam 40 stopni gorączki. Masakra. Teraz już tylko 38,5. Rano się przestraszyłam, że dzidziek się nie rusza i chciałam jechać do szpitala, ale w końcu udało mi się go obudzić. W sumie to nie wiem jaki wpływ na dziecko może mieć taka wysoka gorączka. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej.
reklama
Befatka1982
Entuzjast(k)a
O matko Gizia bidulko lez w łuzeczku odpoczywaj kochana pewnie jestes bardzo osłaboina.Jestes sama czy z mezem jak cos to dzwon po niego.Zycze wszystkiego dobrego mam nadzieje z Ci zaraz gorączka przejdzie jak cos jeszcze znajde to Ci wkleje.
Gorączka stanowi znaczne zagrożenie dla kobiety ciężarnej gdyż może powodować różnego rodzaju uszkodzenia płodu jak również może ona wywołać przedwczesne skurcze macicy. Czasami, szczególnie przy bardzo wysokiej temperaturze w niskiej ciąży może dojść do poronienia.
LECZENIE DOMOWE
Jeżeli u ciężarnej wystąpi wysoka gorączka a nie ma możliwości by natychmiast skonsultować się ze swoim lekarzem prowadzącym można posłużyć się domowymi sposobami bardzo często równie skutecznymi w obniżaniu temperatury ciała jak leki. Niewątpliwie największą zaletą tych sposobów jest fakt, że są one zupełnie bezpieczne dla przyszłego dziecka. Aby obniżyć temperaturę pij dużo płynów, najlepiej soków lub ziół. Staraj się ubrać lekko lub wykąp się w chłodnej wodzie. Dobrze na obniżenie temperatury działają także okłady.
Gorączka stanowi znaczne zagrożenie dla kobiety ciężarnej gdyż może powodować różnego rodzaju uszkodzenia płodu jak również może ona wywołać przedwczesne skurcze macicy. Czasami, szczególnie przy bardzo wysokiej temperaturze w niskiej ciąży może dojść do poronienia.
LECZENIE DOMOWE
Jeżeli u ciężarnej wystąpi wysoka gorączka a nie ma możliwości by natychmiast skonsultować się ze swoim lekarzem prowadzącym można posłużyć się domowymi sposobami bardzo często równie skutecznymi w obniżaniu temperatury ciała jak leki. Niewątpliwie największą zaletą tych sposobów jest fakt, że są one zupełnie bezpieczne dla przyszłego dziecka. Aby obniżyć temperaturę pij dużo płynów, najlepiej soków lub ziół. Staraj się ubrać lekko lub wykąp się w chłodnej wodzie. Dobrze na obniżenie temperatury działają także okłady.
Befatka1982
Entuzjast(k)a
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 5:47 pm Temat postu: w ciazy nalezy na siebie bardzo uwazac
!!!jednak gdy juz sie przeziebisz nalezy udac sie do lekarza,on napewno zaleci pozostanie w lozku i odpoczynek, mi zalecil duzo herbaty z miodem i cytryna,mleka z maslem i czosnkiem, kanapek z pietruszka i czosnkiem,syropku z cebuli.a na goraczke w nocy chlodny prysznic(nie zimny) i ciepla pizamke!!!!!!!!!!Giziu - i jeszcze pisali zeby sie nie martwic bo gorączka jest najbardziej szkodliwa w pierwszych miesiacach ciązy.Nasze dzidzie maja wszystko wykształcone i rozwiniete wiec nie ma sie co martwic.Nic zolince nie bedzie;-)Wracaj do zdrowia kochana.....buziaki i miłego dnia jesli to mozliwe
Hej dziewczyny Sabincia czuje sie coraz lepiej troszke ja brzuszek pobolewa ale jest juz okej> Maluszek tez jest zdrowy. Wczoraj byla nauka karmienia i Sabincia nie dawala sobie rady i teraz ma dola ze jest zla matka dzisiaj przewijanie juz sie boje ta moja "Ciapa" juz rozpakowana a dalej ma takie humory jak nie wiem . Macie wszystkie pozdrowienia od Nikosia i Sabinki
Befatka1982
Entuzjast(k)a
Witaj Miquel ciesze sie ze wszystko ok i Nikos zdrowiutki.Co do hormonów one tez po porodzie strasznie szaleja wiec musisz byc teraz cierpliwy i troskliwy zeby Ci kobieta jakiejs deprechy poporodowej nie załapała(kwestia 2-3tyg max).;-)
Mów jej same miłe rzeczy ze swietnie sobie radzi i ze jestes z niej dumny.W koncu skąd mamy wiedziec jak przystawiac dzidzie nigdy tego nie robiłysmy a po 3-4 próbach Sabincia bedzie sobie juz swietnie radzic.Zycze wytwałosci i cierpliwosci usciskaj Nikosia i Sabincie
Mów jej same miłe rzeczy ze swietnie sobie radzi i ze jestes z niej dumny.W koncu skąd mamy wiedziec jak przystawiac dzidzie nigdy tego nie robiłysmy a po 3-4 próbach Sabincia bedzie sobie juz swietnie radzic.Zycze wytwałosci i cierpliwosci usciskaj Nikosia i Sabincie
Marteczka23
Fan(ka)
Giza zalecam kurację dr Bafatki
Ninja a cóż to za duettypowa"twórczośc własna"a jaki układ choreograficznyprzeleciałam te wszystkie ich "hity"co jeden to lepszy
Ale na pierwszym miejscu mojej play listy jest nadal.... YouTube - Jozin z Bazin POLSKA WERSJA - Józek z Bagien
a ta wersja też jest dobra
YouTube - Jozin Z Bazin Remix
Ja wczoraj miałam gości i troszki się nie wyspałam:-(
Miquel cierpliwości!Da sobie radę;-)a tobie i tak się udało,ominęły cię dwa miesiące ciąży(te z najgorszymi humorami):-)
Ninja a cóż to za duettypowa"twórczośc własna"a jaki układ choreograficznyprzeleciałam te wszystkie ich "hity"co jeden to lepszy
Ale na pierwszym miejscu mojej play listy jest nadal.... YouTube - Jozin z Bazin POLSKA WERSJA - Józek z Bagien
a ta wersja też jest dobra
YouTube - Jozin Z Bazin Remix
Ja wczoraj miałam gości i troszki się nie wyspałam:-(
Miquel cierpliwości!Da sobie radę;-)a tobie i tak się udało,ominęły cię dwa miesiące ciąży(te z najgorszymi humorami):-)
hej
Miquel dziewczyny dobrze pisza musisz ja wspierać i mówic same dobre rzeczy bo hormony teraz strasznie buzuja i neich nei mówi ze jest zła matka bo jest najlepsza matka na świecie dla Nikusia a karmienia piersi każda z nas sie uczyła nei ejst to łatwa sztukaale wprawa czyni mistrza;-)
Miquel dziewczyny dobrze pisza musisz ja wspierać i mówic same dobre rzeczy bo hormony teraz strasznie buzuja i neich nei mówi ze jest zła matka bo jest najlepsza matka na świecie dla Nikusia a karmienia piersi każda z nas sie uczyła nei ejst to łatwa sztukaale wprawa czyni mistrza;-)
kasik25
Zadomowiona(y)
niekat-to supcio ze zaliczylas na 5!
mrowa-dobrze ze wszystko oki po KTG buzki dla brzusia:-)
giza- to sie kuruj i dbaj o siebie bidulko
miquel-pozdrow i ucaluj sabincie i nikosia a co do humorkow to ja tez je mialam do 3tyg po porodzie wiec bedzie dobrze dacie rade i ja wspieraj bo boroczka obolala i jeszcze nie daje rady z pewnymi rzeczami ale dojdzie do wprawy zobaczysz 3mamy kciuki za was i jeszcze raz buzki:-):-):-)
mrowa-dobrze ze wszystko oki po KTG buzki dla brzusia:-)
giza- to sie kuruj i dbaj o siebie bidulko
miquel-pozdrow i ucaluj sabincie i nikosia a co do humorkow to ja tez je mialam do 3tyg po porodzie wiec bedzie dobrze dacie rade i ja wspieraj bo boroczka obolala i jeszcze nie daje rady z pewnymi rzeczami ale dojdzie do wprawy zobaczysz 3mamy kciuki za was i jeszcze raz buzki:-):-):-)
skaba1
sierpień'05 marzec'08
Niekat GRATULACJE!!! Jak ja pomyślę, że w czerwcu mam się bronić, to mi się słabo robi, a praca jeszcze nie napisana No i jakby nie było jeszcze jeden semestr i jedna sesja mi została
siwona widzę, że jesteśmy w takiej samej sytuacji.. tyle, że ja już nie ma sesji letniej, ale za to w tej jeszcze 2 egzaminy zaległe - same egzaminy to pestka, ale dojazd do Krakowa.. chyba już z maluszkiem pojedziemy.. ale najgorsza ta praca.. za nic nie moge się zmusić, żeby zacząć pisać..
giza wystraszyłaś mnie troszkę dbaj o siebie i zbijaj tę gorączkę...
miquel dziewczyny dobrze piszą - wspieraj jak tylko możesz tą swoją kochaną kobietkę, a humory i złe nastroje szybko miną.. a z każdym dniem będzie coraz lepiej.. według mnie każda mama po urodzeniu ma automatycznie wgrywaną instrukcję obsługi swojego dzidziolka i świetnie sobie z nim poradzi (oczywiście potrzeba troszkę czasu dla nabrania wprawy) o ile ktoś jej nie wytłumaczy, że ona nie potrafi.. będzie dobrze! a Sabincia na pewno będzie wspaniałą mamą:-):-):-) ucałuj ją od nas:-)
reklama
Niekat gratulacje z dobrze zaliczonej obrony!
Giza kuruj sie i wypoczywaj! Oby goraczka nie wrocila.
Miquel dzieki za wiesci i tak jak pisza dziewczyny - troche czasu i cierpliwosci i bedzie dobrze. A poczatki bywaja jak wiadomo rozne, niektorych rzeczy trzeba sie po prostu nauczyc :-):-)
Skaba, siwonia nie zazdroszcze pisania pracy w tak krotkim okresie choc przyznam, ze ogolnie studiowania, grzebania, pisania to mi troche brakuje:-)
Giza kuruj sie i wypoczywaj! Oby goraczka nie wrocila.
Miquel dzieki za wiesci i tak jak pisza dziewczyny - troche czasu i cierpliwosci i bedzie dobrze. A poczatki bywaja jak wiadomo rozne, niektorych rzeczy trzeba sie po prostu nauczyc :-):-)
Skaba, siwonia nie zazdroszcze pisania pracy w tak krotkim okresie choc przyznam, ze ogolnie studiowania, grzebania, pisania to mi troche brakuje:-)