Witam wszystkie dziewczyny !!!
Dołączyłam do forum w dniu dzisiejszym (19.08). Termin porodu mam na 22 marca 08 r. trochę się martwię jak czytam Wasze posty. Macie już zrobione jakieś badania, przepisane witaminy a ja nic. Dowiedziałam się o ciąży 11 lipca kiedy to poszłam do lekarza na USG aby prześledzić swój cykl, w celu zajścia w ciąże. Okazało się, że to się już stało. Bardzo oboje z tatusiem ucieszyliśmy się, jednak martwię się trochę bo nie do końca wszystko było ok. USG wykazało, że mam torbiel ciążowego ciałka żółtego wielkości 4 cm, lekarz przepisał tylko folik i progesteron, żadnych witamin, żadnych badań poprostu nic.Nie wiem czy tak ma być czy nie, rozmawiałam z moją siostrą, która jest właśnie w ciąży z drugim dzieckiem i mówi, że badania będą później. Ona chodzi do tego samego lekarza co ja ( z opinii innych kobiet najlepszy w okolicy) więc nie wiem czy on tak poprostu robi czy tak ma być. Pierwszy trymestr jest przecież najważniejszy i wydaje mi się, że lekarz powinien wiedzieć czy kobieta jest zdrowa i czy ma dobre wyniki.
W środę jestem umówiona na kolejną wizytę i zobaczymy co mi powie. Jak dalej nie zleci mi badań to będę szukała innego lekarza. Może któraś z Was zna Panią doktor Danutę Klimczak z Wrocławia poleca mi ją koleżanka ale wolałabym usłyszeć więcej opinii o kobiecie, ponieważ mam do niej 100 km i muszę chwilę jechać.
Proszę podzielcie się swoimi wrażeniami i doświadczeniami ja jestem całkiem zielona, a im więcej czytam na ten temat tym bardziej czuję się zagubiona.
Pozdrawiam Ania !!!
A jeszcze jedno jak wstawić suwak ??