reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

witam
ja miałam bardzo stresujący tydzien zdawałam egzamin na prawko ciezko było mi sie nie stresowac ale ciągle myslalam o dzidzi do tego jutro mam impreze rodzinna i wszystkich zaprosilam do siebie Jak pomysle o pieczeniu ciast to mi slabo a jeszcze niedawno moglam stac w kuchni caly dzien wiec jedno zamowilam a drugie zrobi mi mama:-) z reszta dam juz sobie rade
nie moge sie juz doczekac rozwiazania to tak strasznie sie ciagnie juz chciałabym miec dzidzie ;-) a niestety kolejne usg w październiku
Ostatnio wymyslilam ze zaczne kupowac pieluszki dla dzidzi chyba to nie jest taki zly pomysl a wy co o tym myslicie ?
zabieram sie za sałatki zycze milego weekandu

reklama
Cześć
Ja mam termin na 4 marca.
Mam nadzieję, że któraś z was zechce się podzielić swoimi uwagami z przebiegu ciąży pozrawiam

Milla29- cenna uwaga co do wózka. Okazało się, że ta firma od wózków jako (podobno) jedyna na rynku polskim daje 3 lata gwarancji. A sprzedawcy bardzo zachwalali tą firmę z pośród innych(a mimo, że on nie jest najdroższy)...ale to dopiero początki naszych rozglądań się za tego typu akcesoriami;-)

Zajrzałam dziś na wątek lutówek, akurat ciągnął się temat cukrzycy ciążowej. Powiem Wam szczerze, że też sie tego obawiam. Jak czekałam ostatnio na wizyte do mojej pani dr. to były trzy mamusie, które miały własnie cukrzyce ciążową i jak zaczęly opowiadać o tych dietach (że ciągle chodzą głodne) o mierzeniu cukru, to aż się sama przestaraszyłam:szok:. Ciekawe czy można uniknąć w jakiś sposób cukrzycy ciążowej?

Miała któraś z was w poprzedniej ciąży cukrzyce?

Cześć jestem nowa na tym forum
Mam termin na 4 marca i mam 29 lat. to moja druga ciąża .
Jak się ty czujesz
Dużo przytyłaś
bo ja bardzo a to dopiero 4 miesiąc.
Nie wiem jak to b ędzie odpisz pozdrawiam marzena z rzeszowa.

Marzena78- Witamy na pokładzie Marcóweczek! Co do podzielenia się swoimi uwagami z przebiegu ciąży to by było trudno tak w jednej pigułce:sorry2:. Jak masz jakieś pytania, wątpliwości czy obawy pisz a każda z nas napewno ci postara się pomóc czy też podzieli sie swoimi spostrzerzeniami;-).
A tak na początek nie wiem czy wpisałaś się na wątek "Poznajmy się" to Skaba1 będzie cię mogła dopisać do listy :tak:.

Marzena78- ja czuję sie rewelacyjnie w porównaniu do poprzedniego okresu ciąży(chyba to prawda, że po I trym. jest ten przypływ energii:-)). A jeszcze jak jest taka pogoda jak dziś to poprostu bajka:-D:cool2:. Oczywiście mam też "dołki" i uczucie przemęczenia i lenistwa. Ale teraz cieszę sie tą energią. Co do wagi to przytyłam jakieś 3-3,5 kg. Ale raczej poszło większość w brzunio, które mi mocno wyskoczyło do przodu;-). Ale nie przejmuj się, że bardzo przytyłaś. U kobiet to się bardzo różnie rozkłada. Jedne tyją na początku a później mniej a inne dopiero pod koniec. Ja szczerze mówiąc wagą się aż tak strasznie nie przejmuję, jem to na co mam ochotę. W końcu jesteśmy w ciąży:-). Chociaż tęskni mi się czasami za moimi ciuszkami rozm.36. :sorry2: Ale po ciązy będę się tym martwić. Teraz najważniejsze jest aby dzidziuś dobrze się rozwijał:tak:.
Termin masz bardzo bliski mojemu, bo ja mam na 2 marca:-).

Pozdrowionka!

Ja się od początku dobrze czuję, chodzę do pracy. Jedynie co mnie przeraża moja waga i duże piersi. Z pierwszym moim dzieckiem przytyłam 24 kg i schudłam, ale się teraz boję że grubiej wyglądam na tym etapie ciąży niż przedtem.
Zawsze byłam w miarę szczupła i nie moge się z tym pogodzić. A tak pozatym ile razy miałaś robione USG bo ja za każdym razem i niewiem czy to nie za dużo

Marzena78- usg miałam robione tylko 2 razy (1-sze aby rozpoznać czy to ciąża, 2-gie na koniec I trym.) i jestem zapisana na 10.10 to bedzie połówkowe w 20 tyg. ciąży- to wybrałam 3/4 D(trójwymiarowe).
Ja I trym miałam straszne mdłości i trochę też wymiotowałam, a teraz jedynym minusem jest czasami bolący brzusio ale jak się położę na 15-30 min przechodzi :-) nawet nie muszę brać nospy. JA już od 2 m-cy jestem na L4. Wow jak to szybko leci:sorry2:. Ale jakoś mi się nie tęskni:zawstydzona/y:...
Ale jak piszesz, że ty masz na każdej wizycie usg to troszkę dziwne jak ciąża nie jest zagrożona. Co prawda mówią, że usg nie jest szkodliwe, ale wydaje mi się, że tak często tez nie powinno być.

Darina- nie wiem czemu nie zauważyłam twojego wpisu dzisiejszego:zawstydzona/y:. I jak egzamin? Fajne są te imprezy rodzinne...ale to szykowanie. Co prawda ja lubię bardzo pichcić i szykować, ale z tym się schodzi:-(.
Oj ja też bym chciała mieć dzidziulka przy sobie (tym bardziej często mi się śni, że już jest w domciu:-)).
Z pieluszkami myślę, że to dobry pomysł, ja na razie mie mam gdzie tego pomieścić, bo czeka nas małe przemeblowanko bliżej terminu.

reklama
Do góry