reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Melduję się po wizycie u lekarza :-)!
A więc u nas wszystko w porządku: szyjka skrócona, ale jeszcze nie zgładzona. Ciśnienie miałam dzisiaj niższe niż ostatnio (120/75), a mała ułożona jest główką w dół i podobno mocno napiera - cokolwiek to znaczy...:sorry: Wyniki badań też wyszły super, a lekarz powiedział nawet, że mogłabym krew oddawać:-):-D:-)!!! Robiłam też wymaz z pochwy i na szczęście nie wychodowali żadnych bakterii, więc to oznacza, że jestem 'czysta', hehe :wink::happy:. Lekarz powiedział, że Święta raczej spędzimy jako trzyosobowa rodzinka i nie ukrywam, że baaardzo by mnie to ucieszyło:tak:;-):tak:!
U nas zmiana pogody - pada śnieg i zrobiło się zimno - tak więc czekamy z Martynką na wiosnę!!!:biggrin2::-D:biggrin2: Byle do kwietnia, hehe:wink:
Lecę poczytać co u Was, papa

reklama
Asia - a mój brat,który naprawdę dużo opiekuje się swoją 2,5 mies. Majeczką, zostaje z nią tylko sam na kilka godzin, pod warunkiem, że Majka jest już "po kupie", bo twierdzi, że niedałby rady jej przewinąć, bo by zwymiotował.
Może nie byłoby to takie do końca dziwne, tyle , że on jest technikiem kryminalistyki i na codzień "pracuje" z trupami i to często nie za świeżymi... :errr::errr::errr::errr:

Hi hi hi, to zupelnie jak moj ojczym, jako chirurg ortopeda w ludzkim ciele ciagle grzebal ale pieluch bratu zmieniac bal sie jak diabla :laugh2::-D

Giza, a skad Ty masz tyle energii przeciez dopiero co rodzilas! Tylko pozazdroscic :tak: Ja to powoli w hibernacje chyba zapadam bo ciagle spie (dzis 2 godz w dzien) ale moze dlatego ze w nocy mi sie zle spi bo ciagle cos kluje albo uciska :baffled:

dziewczyny - ogarnęłam w końcu edycję listy mam i dzieciaczków (tyle, na ile odszukałam) - proszę zajrzyjcie tam i piszcie na PW co dopisać, kogo pominęłam itd. :sorry:
mazdaga - nie wiem, kiedy urodziła się Ola dokładnie :zawstydzona/y: 12?

stefanna - świetnie, że wyniki masz ok!

Dzieki Ninja - lista super zorganizowana :tak: No i widze ze ja jestem jedyna oczekujaca swiatecznego jajka 'niespodzianki' :-D

Remeny - Ty tu nie kombinuj, tylko czekaj na mnie :-p

A wiesz że teraz to bym chętnie poczekała, bo nie bardzo usmiecha mi sie Wielkanoc w szpitalu. Tylko z drugiej strony jak ja mam mieć każdą noc z takimi atrakcjami jak ostatnio (a bolało... :baffled:) to chyba wolałabym juz urodzić...
No, chyba że poród rozkłada mi się na nocki, pomęczę się trochę ale umiarkowanie przez kilka kolejnych nocy a potem bach - dwa parte i po krzyku ;-)

AsiaM
, liczyłam schody, juz teraz nie pamiętam dokładnie ile było - coś koło 200-tu. I nie pomogły :-p

Ninja to ja już wolę dziecięce kupy niż trupy :-D

Stefanna to masz na święta spokój jak wyniki dobre i na poród się nie zanosi. U mnie też dzisiaj biało.

Remeny w takim razie nie będę nawet próbować chodzić po schodach. Dziś za to pojeździłam na rowerku stacjonarnym, ale wystarczyło mi zapału tylko na 20 minut i to w trzech ratach. :zawstydzona/y:

Jutro wybieram się do lekarza na dłuższe posiedzenie, kazał mi się zapisać na dwie wizyty pod rząd:baffled: Myślę że nic ciekawego mi i tak nie powie, ja mu też nie, bo nie mam żadnych nowych objawów.
Dzisiaj upiekłam sobie ciasto według nowego przepisu, ale jeszcze go nie spróbowałam, właśnie stygnie. No i kupiłam paczuszkę Marsów mini, bo chyba spada mi strasznie poziom glukozy i muszę dosłownie co pół godziny coś jeść bo inaczej mi coś przed oczami miga i jestem taka senna, że cały czas ziewam. Dobra, więcej się nie żalę, bo mój dzidziuś na pewno nie życzyłby sobie mamy wiecznie niezadowolonej;-)

Stefanna
Głowka napierajaca znaczy, ze dziecko jest juz nisko w kanale rodnym.

Dzięki mazdaga za wyjaśnienie!;-)
To chyba dobrze, że jest nisko, bo będzie miała krótszą drogę do przebycia...:confused::wink:?!

remeny szkoda, że schodki nie pomogły....:sad::sad::sad: Życzę spokojnej nocki!
ninjacorps super porządek zrobiłaś na liście...! Kawał dobrej roboty:tak:;-):tak:!!!

Zmykam do wyrka Kochane, bo leje mi się znowu z nosa i nie mam na nic siły....:sad::no::sad:
Spokojnej nocki życzę Wszystkim, papatki

reklama
Melduję się po wizycie u lekarza :-)!
A więc u nas wszystko w porządku: szyjka skrócona, ale jeszcze nie zgładzona. Ciśnienie miałam dzisiaj niższe niż ostatnio (120/75), a mała ułożona jest główką w dół i podobno mocno napiera - cokolwiek to znaczy...:sorry: Wyniki badań też wyszły super, a lekarz powiedział nawet, że mogłabym krew oddawać:-):-D:-)!!! Robiłam też wymaz z pochwy i na szczęście nie wychodowali żadnych bakterii, więc to oznacza, że jestem 'czysta', hehe :wink::happy:. Lekarz powiedział, że Święta raczej spędzimy jako trzyosobowa rodzinka i nie ukrywam, że baaardzo by mnie to ucieszyło:tak:;-):tak:!
U nas zmiana pogody - pada śnieg i zrobiło się zimno - tak więc czekamy z Martynką na wiosnę!!!:biggrin2::-D:biggrin2: Byle do kwietnia, hehe:wink:
Lecę poczytać co u Was, papa

Stefanna ukradne Ci posta bo doslownie slowo w slowo moglabym napisac to samo po dzisiejszej wizycie :-) Pozostaje czekac i cieszyc sie swietami:-) Polozna poradzila tez od poniedzialku popijac herbatke malinowa bo ponoc naturalnie, ze sie tak wyraze "rozmiekcza ujscie" czyli ulatwia porod. O jego przyspieszeniu mowy nie bylo.

No i pogode nawet mamy taka sama bo u nas tez pada:-)

Do góry