reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

ninjacorps Ahhh.. inny powód. Masz rację..korzystaj.Ja w 1 ciąży też miałam olbrzymi apetyt na sex. Teraz diametralnie mi sie odmieniło - ale to dlatego, ze lekkie zagrozenie miałam. :)

reklama
Mazdaga - u mnie jest inny problem, a mianowicie taki że moje libido jest zerowe :baffled: Ale nie powiem wczoraj był poranny #$@#$# ale nic się nie stało :wściekła/y:, musze z wieczorka męża zmolestować :-)

mazdaga- ja jeszcze nie korzystałam z pomocy męża w celu wywołania porodu:no:.
On chyba trochę bedzie się bał, ale chyba w weekend trzeba pomóc naturze i córuni:-D.Może jednak nie bede musiała, bo samo się coś ruszy. Zobaczymy....

No to ja się chyba też zdecyduję dziś, albo jutro. Małej już chyba ciasno, bo strasznie się dziś rozpycha i nóżkami mnie smyra:);-)

Nulcia - nie mów mężowi o co chodzi:) bo mu nie wyjdzie.

skaba1 obiecuję że dziś albo jutro jak sobie posprzatam to pokażę zdjęcia, mąż jeszcze złoży ostatni regał do dzieci i jeszce jakieś drobne poprawki... Oczywiście brakuje jeszcze karniszy i firanek, dywanu, no ale wszytkiego na raz nie da rady ;-)
Ide się rzucić na wyrko bo mnie zmęczyły zakupy :-D

Ninja mój też nie chce, chociaż nie jesteśmy u teściów ;-)
Chyba źle zrobiłam, że mu powiedziłam, że to może przyspieszyć akcję. Bo od tej pory to unika jak może.

Mrówa, Skaba, skąd Wy macie tyle siły, energii i czasu?
Przemko zdecydowanie więcej domaga się mojej uwagi odkąd jest Milenka więc z czasem dla siebie jest u mnie kiepsko. Jeszcze nie zdecydowałam, ale chyba w przyszłym tygodniu wróci do żłobka. Trochę mu się zaczyna nudzić w domu i nawet z chęcią opowiada czym się będzie w żłobku bawił. A jak się cieplej zrobi, to najwyżej będziemy go z Milenką wcześniej odbierać i razem na spacery będziemy chodzić.
Mrówa, a Meljas jest teraz w domu czy chodzi do przedszkola?
AsiaM, wielu facetów boi się stosunku pod koniec ciąży i nie da się ich przekonać.
Milla, mała czeka chyba na ukończenie pokoiku, bo po co ma się urodzić skoro jeszcze jest coś do zrobienia ;-)
Dobrze widzieć, że codziennie przybywa nam dzieciaczków, a tu dopiero tydzień marca minął. Szybko coś idzie :-D

iza- Moze juz jest po? :-)

skaba
- To dobrze ze dzieciaczki ladnie spia w nocy. Tylko ta praca nie daje ci spokoju

Elip
- Gratuluje i wracajcie szybko do domku

mamma
- Gratuluje nowego autka!!!

U nas nocka minela spokojnie. Polozylismy sie kolo 10 pierwsza pobudka o 12 puzniej o 4 no i puzniej maly spal do 9. Wiec jak tak dalej bendzie to nie jest zle. We wtorek bylismy u lekarza na pierwszej wizycie i maly jest zdrowy jak ryba :-) Nastepna wizyta za tydzien w piatek. A wczoraj bylismy 15min na pierwszym spacerku. Ale maly nawet niewiedzial ze byl gdzies bo tylko go do wozka wlozylam to od razu spal i dopiero sie obudzil jak wrucilismy do domu i zaczelam go rozbierac

Ale szarówka za oknem:-(..ja już chcę wiosnę!!!!!!!!!!
Marteczka- zaliczyłyście już pierwszy spacer? MY planujemy w niedzielę jak będzie ładnie (tzn nie będzie wiało i padało). Położna mówiła, że do -5stC można wychodzić już od 2 tż dziecka:tak:. Jutro jedziemy z tatusiem na przejażdżkę autem, bo ma coś do załatwienia a w niedzielę spacer:-). Już nie mogę się doczekać.
W sumie Tosi będzie to kolejne wyjście z domu, bo w poniedziałek była ze mną na zdjęciu szwów (ale siedziała z tatą w samochodzie;-)). A tylko się ją wsadzi do auta to już śpi :tak::tak:.
Dziś się wkurzyłam, bo nie przesłali mi kaski z pracy za luty, bo decyzję z ZUS o zasiłku otrzymali wczoraj i dostanę kasę razem z pensją marcową:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Ciekawe jak tam sobie radzą Iza i Niekat:confused::confused::confused:?
A i oczywiście ELIP GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ninja, Asia i reszta- korzystajcie póki można z seksiku, bo później 6 tygodniowy pościk:wściekła/y: (połóg). Masakra! Ale już zapomniałam jak to fajnie się do mężusia przytulić bez brzucha:-):-):-), taka mała rzecz a jak cieszy:-):-). Albo jak to fajnie spać na brzuchu:-D:-D:-D:-D.

Pytanie do mamuś: Jak to jest z tą witaminą K i D3? Ja mam w zaleceniach od 15 doby życia maluszka To już od poniedziłku:szok::szok:. Marteczka podajesz już?

reklama
PrzyszłaMamusiu, sama nie wiem, jak to z tymi witaminami. Przemkowi dawałam D3 dopiero od drugiego miesiąca, a o K to się dowiedziałam teraz w szpitalu. U nas będzie lekarka w poniedziałek, to muszę się zapytać co i jak. A na spacerki na razie nie chodzimy bo wieje u nas i zimno i do tego jeszcze Przemko chory. Więc pewnie w przyszłym tygodniu się dopiero wybierzemy.

Do góry