reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
zważywszy na to, ze wód płodowycj jest na prawdę sporo to mi wyciekło może 1/10 tego:sorry2:zreszta jutro mam konsultację z ginem to sie upewnię ze ejst ok...
Przyszła Mamusia - to aj tez sobei taką dietke fundnę i chwila moment będe na wadze sprzed ciąży:tak:

Dziewczyny!!!
Nie było mnie od poniedziałku,więc trochę sobie poczytałam,ateraz wam opowiem moją historie:-(

W poniedzialek na 10 miałam wizyte u lekarza i od niego dostałam skierowanie do szpitala. Tętno dziecka w dolnej granicy i małopłytkowość no i mała położona miednicowo.:no:. Pojechaliśmy i dziś mnie wypuścili:-). Ale nadal 2w1.:no:

W czasie mojego pobytu urodziło 5 kobiet z mojego pokoju, mimo 3 łóżek, taka jest tam rotacja. Ja łapałam doła:baffled:.Zrobili mi pare razy KTG i według nich jest ok, płytki wzrosły, bo badali w poniedziałek i dziś.:-D. chociaz to mnie ucieszyło.
Poza tym kazali czekać na skurcze i wtedy przyjezdzać na cc. Więc czekamy, bo niby jakies skurcze przepowiadajace sie pojawiały.

Teraz nadrabiam dalej co uWas

Weronika przynajmniej jestes teraz obcykana i mądrzejsza o doświadczenia innych:tak:,dlatego też pewnie się już nie boisz bo wiesz dokładnie czego się możesz spodziewac.Nie to co ja poszłam na badanie i od wejscia do szpitala wszystko co się działo było dla mnie"pierwsze".A jak leżałam pod kroplówą i słyszałam jak dwie babki urodziły i ten krzyk maleństw to też mi łzy płynęły,to pewnie z tęsknoty bo co dziwne ja się nie popłakałam na widok Zuźki.A co do szwów,starałam się nie patrzec ale pamiętam,że położna podawała mu po kawałku nici co trochę a nie jakąś długą:baffled:

Kurde ja to nadal chyba nie wiem co to są te skurcze:no:,bóle owszem!Pamiętam że kłuło mnie tak śmiesznie krocze,i bolał dół kręgosłupa i chyba jajniki,bo tak się czułam jakbym okresu dostała.:confused:

Weronika- nasze historie sa niemal takie same:tak::tak::tak::tak:
Termin ten sam obie czekamy na córki, no i pobyt w szpitalu w tym samym czasie;-);-).Może jednak urodzimy tego samego dnia:confused:. Jakby coś Cię brało, to daj znać:-D.

Ninja, dzieki za rade :-). Biore witaminy ciazowe ale najwidoczniej dostarczaja za malo magnezu. Podobno jest go duzo w czekoladzie, hmmm, chyba wiem co zaraz wtrzachne :-p:-D

Weronikaa, bardzo Ci zazdroszcze ze sie nie boisz bo ja to chyba coraz bardziej :sorry2:

PrzyszłaMamusiu - trzeba będzie się zastosować do takiej dietki, w sumie (w tydzień??) zrzuciłaś 14 to to cała moja waga jaka mi przybyła w ciąży, fajnie byłoby ją zrzucić tydzień "po" :-D:-D:-D

Nulcia - no faktycznie idziemy tak samo. Ale bez obaw, jak mnie weźmie to na pewno napiszę :-D

P.Mamusiu ja przez dwa tygodnie też ale już mi zbrzydło;-),a pozwolili ci pic soki???mi mąż kupił sok z samej marchewki i kazały mi zabrac,bo że nie wolno bo się mała będzie drzec:confused:
Dzisiaj dzień Teściowej złożyłyście życzenia?

reklama
Marteczka ja raczej nie będę składać
Mi też raczej teściowa nie składa, nawet o urodzinach czy imieninach mojego męża nie pamięta kiedy są:-D:baffled::-D

PrzyszłaMamusiu fajnie że tak szybko się pozbyłaś tylu kilo, mi w drugiej ciąży przybyło już 5 kilo więcej niż w pierwszej, no ale pocieszam się, że jak Tobie tak poszło, to też zastosuję taką samą dietę. I może się uda???

Weronika to ten pobyt w szpitalu podziałał na Ciebie bardzo terapeutycznie :-)
Ja boję się z każdym dniem bardziej.

Do góry