reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

sabincia nie zalamuj sie... (sorki ze sie wpierdzielam w nie swoje forum). Moj Marcelek tez nie jest zdrowiutki calkiem, ma problemy z serduszkiem. Trzeba byc dobrej mysli i nie dac sie zwariowac a bedzie wszystko dobrze. Glowa do gory!

reklama
Iza ona nie ma serca masz racje... to ze Niko urodził sie 2 mies wczesniej tez jest moja wina a ona zawsze wie lepiej... ale nawet sie z nia w dyskusje nie wdaje bo naprawde nóz mi sie w kiszeni otwiera

Sabincia nie słuchaj głupot!!!! A najlepiej zrób tak jak pisze Iza;-) Podsuń jej coś do przeczytania na temat tej choroby to może się zastanowi i nie będzie głupot opowiadać:no:
a poza tym nic nie jest przesądzone, powtórzycie testy i wtedy dopiero będzie wiadomo:tak: I pamiętaj nie zamartwiaj się ani nie obwiniaj bo nie ma w tym ani grama Twojej winy!!!!

A powiedzcie mi jeszcze czym charakteryzuje sie zapalenie piersi i jkak je leczyc? Bo dzis dostałam 37,7 stopni goraczki i wszytsko mnie boli...byłam u lekarza dzis i stwierdził ze zdrowa jestem..:dry: Wiec moze to o piersi chodzi a moze ze stresu i mniej mleczka odciagam

Marteczka ale fajnie, ze masz już Zuzię w domku przy sobie.. jeszcze chwilka i złapiecie wspólny rytm:-):-):-)

AsiaM mój małż się kiedyś przeraził, bo wyglądał przez okno jak rodzice prowadzą dzieci do przedszkola.. my byliśmy w trakcie śniadania, ja jeszcze w szlafroczku.. i tak pomyślał, że musiałby ubierać Bartka i jeszcze do tego Marysię:no: i najgorzej zimą.. no i mnie przekonał.. ale super szczęśliwa z tego powodu nie jestem:no:

ewa33 nie ma to jak taki mały pocieszyciel :-) od razu przechodza wszystkie smutki i bóle:-)

Sabincia kurcze dopiero przeczytałam o Nikosiu:-(coś ci to zycie stresów nie oszczędza :no: ale tak jak dziewczyny piszą trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze.. a to dla teściowej - walnij jej drukowanymi literami i powieś nad łożkiem, chociaż mam wrazenie, ze do tego typu ludzi i tak nic nie dociera:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::

"Fenyloketonuria jest zaburzeniem metabolizmu uwarunkowanym genetycznie. Rodzice często zadają sobie pytanie: kto z nas jest "winien"? Otóż nikt. Zdrowi rodzice, których dziecko choruje na fenyloketonurię, są najprawdopodobniej jedynie jej przenosicielami."

A to tak na szybko wyszperane o zapaleniu piersi:
ZAPALENIE PIERSI

Najczęściej występuje między 2 a 5 tygodniem po porodzie, choć może zdarzyć się na każdym etapie laktacji. Pokarm przy zapaleniu piersi jest bezpieczny dla dziecka. Nagłe odstawienie dziecka od piersi jest błędem , gdyż wydłuża leczenie.

Objawy zapalenia:

• pierś twarda, obrzęk, zaczerwienienie, silna bolesność,
  • samopoczucie złe jak przy grypie ( dreszcze, bóle kostne, bóle głowy, gorączka powyżej 38,5°C).
Postępowanie:

• podobnie jak w zastoju pokarmu , a ponadto - jeśli były uszkodzone brodawki, intensywne ich leczenie,
  • możesz stosować leki p/gorączkowe i p/bólowe zdarza się , że trzeba wziąć antybiotyk,
  • dużo odpoczywaj w łóżku wraz z dzieckiem (dziecko powinno być z matką),
  • pij płyny stosownie do pragnienia.

Skaba- Dziekuje Ci bardzo a jej bym to nie nad łózkiem powiesiła tylko na czole wytatułowała :D

to jest myśl!!!! tylko w życie wprowadzić!! ale mnie babsko wkurzyło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

czytam jeszcze o tym zapaleniu, ale generalnie chyba jest tak, że gdyby gorączka była od cyców to cyce tez by bolaly i twardniały.. a ciebie bolą? ale teraz te wirusy wredne latają, więc może cię dopadło jakieś osłabienie organizmy - przy takim stresie jaki przeżywasz o to nietrudo, a i zmęczenie swoje robi:no: spróbuj troszke odpocząć.. dla Nikosia.. :tak:

Witam ponownie sabincia wiem ze fajnie sie komus gada ale nie przejmuj sie tesciowa! Ja pierdziele ze tacy ludzie musza komentowac
a043.gif
grrryyy
Zycze wam zdrowka dla Nikosia i spokoju!!!
a200.gif

skaba- wiesz przy 20misiecznym nie jest mi latwo sie pakowac a dzisiaj pol dnia lezalam tak mnie noga i krocze bolalo ze szok!Wsobote juz musimy zebrac reszte rzeczy bo gosciu przychodzi na nasze mieszkanko. A jutro faktyczbie jade do Bytomia o 9 mam zadz. na ktora bedzie lekarz i oby bylo oki! Pewnie tam przesiedze pol dnia no ale...
c016.gif

reklama
Do góry