sabincia nie zalamuj sie... (sorki ze sie wpierdzielam w nie swoje forum). Moj Marcelek tez nie jest zdrowiutki calkiem, ma problemy z serduszkiem. Trzeba byc dobrej mysli i nie dac sie zwariowac a bedzie wszystko dobrze. Glowa do gory!
reklama
Sabincia nie słuchaj głupot!!!! A najlepiej zrób tak jak pisze Iza;-) Podsuń jej coś do przeczytania na temat tej choroby to może się zastanowi i nie będzie głupot opowiadać
a poza tym nic nie jest przesądzone, powtórzycie testy i wtedy dopiero będzie wiadomo I pamiętaj nie zamartwiaj się ani nie obwiniaj bo nie ma w tym ani grama Twojej winy!!!!
a poza tym nic nie jest przesądzone, powtórzycie testy i wtedy dopiero będzie wiadomo I pamiętaj nie zamartwiaj się ani nie obwiniaj bo nie ma w tym ani grama Twojej winy!!!!
A powiedzcie mi jeszcze czym charakteryzuje sie zapalenie piersi i jkak je leczyc? Bo dzis dostałam 37,7 stopni goraczki i wszytsko mnie boli...byłam u lekarza dzis i stwierdził ze zdrowa jestem.. Wiec moze to o piersi chodzi a moze ze stresu i mniej mleczka odciagam
skaba1
sierpień'05 marzec'08
Marteczka ale fajnie, ze masz już Zuzię w domku przy sobie.. jeszcze chwilka i złapiecie wspólny rytm:-):-):-)
AsiaM mój małż się kiedyś przeraził, bo wyglądał przez okno jak rodzice prowadzą dzieci do przedszkola.. my byliśmy w trakcie śniadania, ja jeszcze w szlafroczku.. i tak pomyślał, że musiałby ubierać Bartka i jeszcze do tego Marysię i najgorzej zimą.. no i mnie przekonał.. ale super szczęśliwa z tego powodu nie jestem
ewa33 nie ma to jak taki mały pocieszyciel :-) od razu przechodza wszystkie smutki i bóle:-)
Sabincia kurcze dopiero przeczytałam o Nikosiu:-(coś ci to zycie stresów nie oszczędza ale tak jak dziewczyny piszą trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze.. a to dla teściowej - walnij jej drukowanymi literami i powieś nad łożkiem, chociaż mam wrazenie, ze do tego typu ludzi i tak nic nie dociera:
"Fenyloketonuria jest zaburzeniem metabolizmu uwarunkowanym genetycznie. Rodzice często zadają sobie pytanie: kto z nas jest "winien"? Otóż nikt. Zdrowi rodzice, których dziecko choruje na fenyloketonurię, są najprawdopodobniej jedynie jej przenosicielami."
AsiaM mój małż się kiedyś przeraził, bo wyglądał przez okno jak rodzice prowadzą dzieci do przedszkola.. my byliśmy w trakcie śniadania, ja jeszcze w szlafroczku.. i tak pomyślał, że musiałby ubierać Bartka i jeszcze do tego Marysię i najgorzej zimą.. no i mnie przekonał.. ale super szczęśliwa z tego powodu nie jestem
ewa33 nie ma to jak taki mały pocieszyciel :-) od razu przechodza wszystkie smutki i bóle:-)
Sabincia kurcze dopiero przeczytałam o Nikosiu:-(coś ci to zycie stresów nie oszczędza ale tak jak dziewczyny piszą trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze.. a to dla teściowej - walnij jej drukowanymi literami i powieś nad łożkiem, chociaż mam wrazenie, ze do tego typu ludzi i tak nic nie dociera:
"Fenyloketonuria jest zaburzeniem metabolizmu uwarunkowanym genetycznie. Rodzice często zadają sobie pytanie: kto z nas jest "winien"? Otóż nikt. Zdrowi rodzice, których dziecko choruje na fenyloketonurię, są najprawdopodobniej jedynie jej przenosicielami."
skaba1
sierpień'05 marzec'08
A to tak na szybko wyszperane o zapaleniu piersi:
ZAPALENIE PIERSI
Najczęściej występuje między 2 a 5 tygodniem po porodzie, choć może zdarzyć się na każdym etapie laktacji. Pokarm przy zapaleniu piersi jest bezpieczny dla dziecka. Nagłe odstawienie dziecka od piersi jest błędem , gdyż wydłuża leczenie.
Objawy zapalenia:
ZAPALENIE PIERSI
Najczęściej występuje między 2 a 5 tygodniem po porodzie, choć może zdarzyć się na każdym etapie laktacji. Pokarm przy zapaleniu piersi jest bezpieczny dla dziecka. Nagłe odstawienie dziecka od piersi jest błędem , gdyż wydłuża leczenie.
Objawy zapalenia:
- pierś twarda, obrzęk, zaczerwienienie, silna bolesność,
- samopoczucie złe jak przy grypie ( dreszcze, bóle kostne, bóle głowy, gorączka powyżej 38,5°C).
- podobnie jak w zastoju pokarmu , a ponadto - jeśli były uszkodzone brodawki, intensywne ich leczenie,
- możesz stosować leki p/gorączkowe i p/bólowe zdarza się , że trzeba wziąć antybiotyk,
- dużo odpoczywaj w łóżku wraz z dzieckiem (dziecko powinno być z matką),
- pij płyny stosownie do pragnienia.
skaba1
sierpień'05 marzec'08
Skaba- Dziekuje Ci bardzo a jej bym to nie nad łózkiem powiesiła tylko na czole wytatułowała
to jest myśl!!!! tylko w życie wprowadzić!! ale mnie babsko wkurzyło
czytam jeszcze o tym zapaleniu, ale generalnie chyba jest tak, że gdyby gorączka była od cyców to cyce tez by bolaly i twardniały.. a ciebie bolą? ale teraz te wirusy wredne latają, więc może cię dopadło jakieś osłabienie organizmy - przy takim stresie jaki przeżywasz o to nietrudo, a i zmęczenie swoje robi spróbuj troszke odpocząć.. dla Nikosia..
kasik25
Zadomowiona(y)
Witam ponownie sabincia wiem ze fajnie sie komus gada ale nie przejmuj sie tesciowa! Ja pierdziele ze tacy ludzie musza komentowac
grrryyy
Zycze wam zdrowka dla Nikosia i spokoju!!!
skaba- wiesz przy 20misiecznym nie jest mi latwo sie pakowac a dzisiaj pol dnia lezalam tak mnie noga i krocze bolalo ze szok!Wsobote juz musimy zebrac reszte rzeczy bo gosciu przychodzi na nasze mieszkanko. A jutro faktyczbie jade do Bytomia o 9 mam zadz. na ktora bedzie lekarz i oby bylo oki! Pewnie tam przesiedze pol dnia no ale...
Zycze wam zdrowka dla Nikosia i spokoju!!!
skaba- wiesz przy 20misiecznym nie jest mi latwo sie pakowac a dzisiaj pol dnia lezalam tak mnie noga i krocze bolalo ze szok!Wsobote juz musimy zebrac reszte rzeczy bo gosciu przychodzi na nasze mieszkanko. A jutro faktyczbie jade do Bytomia o 9 mam zadz. na ktora bedzie lekarz i oby bylo oki! Pewnie tam przesiedze pol dnia no ale...
reklama