reklama
Asze- napisali mi tak Wstepna analiza krwi pani dziecka wskazuje na wystapienie choroby : fenyloketonuria. Choroba ta moz epowodowac u[osledzenie umysłowe dziecka. Dlatego prosze zgłosic sie do pielegniarki rejonowej aby pobrała krew od dziecka na załączona bibułke a nastepnie przesłac bibułe na adres...
Niekiedy istnieją wskazania do powtórzenia testu, gdyż jego wynik może nie być miarodajny (podawanie antybiotyków u noworodka, ciężki stan kliniczny, wcześniactwo). Rodzice otrzymują wtedy dodatkową bibułkę z instrukcją pobrania i wysłania testu, a zabieg wykonuje położna rejonowa lub lekarz pediatra. Jeżeli wynik nie jest prawidłowy, laboratorium zawiadamia rodziców i opiekującego się dzieckiem pediatrę. Zalecane jest wówczas powtórzenie testów i natychmiastowe włączenie leczenia.
mamma80
Entuzjast(k)a
Sabincia też mi się wydaje,że jako iż Nikoś jest wcześniakiem to to badanie mogło być niemiarodajne.Nie denerwuj się-zrobicie jeszcze raz i zobaczycie.Poza tym jakoś dziwnie,że przyszło pismo ty byłaś w szpitalu i nic ci tam wcześniej nie mówili?!Nie znam tych procedur,ale może tak teraz robiąW każdym razie dobrze,że przychodzi położna do ciebie w środę,zrobi ten test.Trzymaj się!
Sms od PrzyszłejMamusi:
"Ja już dochodzę do siebie. Tosia sprawuje sie cudnie, jest spokojna i robi rozkoszne minki. niestety ma żółtaczkę, leży na solarium ale cały czas przy mnie. Je jak szalona i już czuję tego efekty mam popękane i bolące sutki) Super że Giza sie już rozpakowała. Ciekawe która następna?"
"Ja już dochodzę do siebie. Tosia sprawuje sie cudnie, jest spokojna i robi rozkoszne minki. niestety ma żółtaczkę, leży na solarium ale cały czas przy mnie. Je jak szalona i już czuję tego efekty mam popękane i bolące sutki) Super że Giza sie już rozpakowała. Ciekawe która następna?"
reklama
mamma80
Entuzjast(k)a
Sabincia znalazłam na necie,że u wczesniaków są często wyniki fałszywie dodatnie(tego testu)ze względu na niedojrzałość układów enzymatycznych.Także bądzcie dobrej myśli!!!