reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Asze- napisali mi tak Wstepna analiza krwi pani dziecka wskazuje na wystapienie choroby : fenyloketonuria. Choroba ta moz epowodowac u[osledzenie umysłowe dziecka. Dlatego prosze zgłosic sie do pielegniarki rejonowej aby pobrała krew od dziecka na załączona bibułke a nastepnie przesłac bibułe na adres...

To czyli nie najgorsze - badanie do powtórki, nie oznacza od razu najgorszego. ja wiem , że to tak łatwo mówić, ale musisz wierzyć że będzie dobrze. Zróbcie jak najszybciej powtórkę testu

Niekiedy istnieją wskazania do powtórzenia testu, gdyż jego wynik może nie być miarodajny (podawanie antybiotyków u noworodka, ciężki stan kliniczny, wcześniactwo). Rodzice otrzymują wtedy dodatkową bibułkę z instrukcją pobrania i wysłania testu, a zabieg wykonuje położna rejonowa lub lekarz pediatra. Jeżeli wynik nie jest prawidłowy, laboratorium zawiadamia rodziców i opiekującego się dzieckiem pediatrę. Zalecane jest wówczas powtórzenie testów i natychmiastowe włączenie leczenia.

Sabincia - ja niewiele wiem, ale czytalam ze jesli ta choroba jest wykryta w czasie to odpowiednia dieta prowadzi do zupelnie normalnego rozwoju dziecka. Trzymam kciuki zeby w kolejnych badaniach wyszlo, ze Nikodem jest zdrowy

Sabincia też mi się wydaje,że jako iż Nikoś jest wcześniakiem to to badanie mogło być niemiarodajne.Nie denerwuj się-zrobicie jeszcze raz i zobaczycie.Poza tym jakoś dziwnie,że przyszło pismo ty byłaś w szpitalu i nic ci tam wcześniej nie mówili?!:confused:Nie znam tych procedur,ale może tak teraz robią:confused:W każdym razie dobrze,że przychodzi położna do ciebie w środę,zrobi ten test.Trzymaj się!

Sms od PrzyszłejMamusi:
"Ja już dochodzę do siebie. Tosia sprawuje sie cudnie, jest spokojna i robi rozkoszne minki. niestety ma żółtaczkę, leży na solarium ale cały czas przy mnie. Je jak szalona i już czuję tego efekty:( mam popękane i bolące sutki) Super że Giza sie już rozpakowała. Ciekawe która następna?"

reklama
Sabincia znalazłam na necie,że u wczesniaków są często wyniki fałszywie dodatnie(tego testu)ze względu na niedojrzałość układów enzymatycznych.Także bądzcie dobrej myśli!!!

Do góry