reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Sabincia super ze w domciu tylko szkoda ze bez Nikosia:-:)-:)-(ale to normalne że waga spada po urodzeniu nie martw sie nabierze masy raz dwa;-)
cięzarówki zdajcie relacje jak tam po lekarzu
a melci ma zapalenie ucha ale lekkie naszczęście:tak: ale mieliśmy dzisiaj przejscia:wściekła/y: nieiwem kto i jakim cudem nas wprowadził w bład bo na ta godzine co byłyśmy umówione nie było laryngoloda:confused::no::wściekła/y: byłam strasznie zła:wściekła/y: ale pani zadzwoniła do innej oprzychodni i atm nas przyjął laryngolog prywatnie całe szczęscie bo u nas laryngologów jak na lekarstwo wszyscy chyba na urlopach:wściekła/y:
najważniejsze ze załatwilismy wszystko:-)
a jestem tak dumna z mojej Melci była strasznie dzielna pan dr wyciągnął jej wydzieline i umył jej uszka taka wielka strzykawa a ona nawet nie pisaneła:-)

Witaj Sabinacia fajnie ze juz jestes.
3mamy kciuki za Nikosia bedzie dobrze uszy do góry.Duzym plusem jest jego waga wiec nie martw sie kochana.
MrsF Ty farciaro.Normalnie pozazdroscic takich wyjsc my jestesmy lekko uziemieni ze wzgledu na prace mojego mana(nocki)
A jesli chodzi o płec to bobas nie chce pokazc co tam ma miedzy nózkami ale moze jutro sie uda go wyczaic;-):-)
Te bole przeszły ale w razie czego kupiłam juz nospe jakby sie cos w nocy działo,bo ja teraz sama:-(
Kasik powodzenia u chirurga i gina sama nazwa tego 1 mną wzdryga.Domyslam sie ze o te zyłki chodzi mam nadzieje ze bedzie ok.Ja tez sie wystraszyłam i kupiłam dzis torbe i robie wielkie pranie dzieciecych szmatek

Sabincia jak dobrze cię widzieć!!!:-)wiesz musisz uzbroic się w cierpliwosc ale nie am tego złego co by na dobre nie wyszło - paradoksalnie jak Nikoś wróci do omku Ty uż będziesz bardziej sprawna i wypoczeta wieć beziesz mogła zajac sie synkiem i dac mu cały swój czas, no a my bedizemy musiały to wsyztsko robic obolałe i zmecozne porodem:sorry2:
wyobrażam sobei co czujesz patrząc na synka ale najważniejsze że lekarze mówią że będzie dobrze.To normalne że musi polecieć w inkubatorze a waga 2030 barzdziej wydaje mis ię adekwatna do 32 tyg niż 2300;-)kiedy Ty rodziąłś ja byłam i swojego Gina i mój mały wazył wtedy 2080g:sorry2:jeszcze raz kochana Ci gratuluję ze zostałąś mamusią i życze szybkiego przytulenia Nikodema:tak:
mrówa - twojej Melci też szybkiego wyzdrowienia - taka dzielna dziewczynka na pewno raz dwa pozbędize sie choroby:tak:
no a ja chora:-(od wczoraj wieczora boli mnei gardło i raczej amm gorączkę ale jakoś boję sie zmeirzyć...czuję się jak ... ojeja nawet nie mam siły porównywać:dry:

MrsF pozazdrościć...mmm...:-) ja sobie obiecałam, że jeszcze przed porodem wybierzemy się na randkę z moim małżem.. i słowa dotrzymam.. choćby mnie mieli stamtąd prosto na porodówke odwieźć:-):-)

mrowa dzielna ta twoja Melcia.. oj ja sie na zapalenie ucha nachorowałam w dzieciństwie sporo i aż mam ciarki na samą myśl.. oby szybko jej przeszło..:tak:

niekat zdrówka kochana:-):-) nie dawaj się choróbskom!!

a ja już po wizycie u gina.. Marysia ma już 2900g i w związku z tym mogę ostatecznie odstawić Cordafen, choć dobrze byłoby się wstrzymać jeszcze około 1,5 tyg,.. zobaczymy jak mi to wyjdzie, bo rozwarcie mam juz na około 1,5-2cm... no cóż spakuję się i oddam sie losowi:-):-):-) ale już jestem spokojniejsza, bo wiem, że malutka już sobie poradzi, a i ja poumawiałam się z lekarzem i wiem jak reagować gdyby się zaczęło (powiedział, że mam dzownić o każdej porze dnia i nocy, więc jakoś mi raźniej)... ale czesto bywa tak, że jak minie okres krytyczny i nie ma już stresu to i skurcze ustają.. zobaczymy..:baffled:

Witam ponownie! Sabincia 3maj sie mocno mysza dacie rade a spadek wagi to norma u noworodkow po porodzie ale zacznie przybierac zobaczysz buziaczki dla was:tak:
A ja juz po wizytach i nie wiem od czego zaczac:baffled: na zylki przepisali mi nowe leki i musze kupic te rajstopy dla kobiet w ciazy za 200zl:wściekła/y: ale kij z tym po wizycie u chirurga lzej mi. A u gin to tyle dobrze ze szyjke mam oki i wody mi nie wyciekaja uf ale ta mala ilosc plytek ja martwi:-( badania musze zrobic jeszcze raz i jak dalej tak bedzie to czeka mnie szpital:-( robiac usg -potwierdzila ze to bedzie Dominis:tak: i wzy 1800g ale jest cos nie tak chyba z nerka:-( z tym ze jak przyjde z wynikami jeszcze sprawdzi bo niby na tym etapie moze byc taka mala ale no nie bardzo jej to odpowiadalo mowila mi konkretnie jak sie na to mowi ale z tego wszystkiego zapomnialam! Bo zawsze jak wystepuja wady to wodonercze ze nerka jest za duza a ona widzi ze za mala ale chce to jeszcze sprawdzic jak przyjde z tymi plytkami bo w razie czego wysle mnie dalej. Ide kapciac Arka i sie polozyc bo mam juz dosc! A i zapomnialam gin mi powiedziala ze przez te zyly moze i byc cesarka ale bedzie chciala robic wszystko zebym naturalnie urodzila :no: juz mam dzisiaj dosyc wszystkiego!

Dzwoniłam na odział wszystko tak jak było rano czyli Nikos dalej dostaje sonde i trzeba czekac no zobaczymy jak to z nim bedzie jejku jak ja juz za nim okropnie tesknie :(

reklama
Kasik to wieści przynosisz nie za dobre ale badz dobrej mysli
Sabincia oj neidziwie sie ze ci go brakuje:no:jutro go zobaczysz;-)

Do góry