reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Jestem jestem!!!:-)spoko wyznaczyłam Zuzi zezwolenie na wyjście na weekend nie wcześniej;-).A swoją drogą to ona już tam chyba max miejsce wykorzystała:confused:bo zdeformował mi się pimpuś widac dokładnie,dzie jest pupą wypięta a gdzie ma nuny.
Skaba no jak jeszcze Ty się odważysz mnie wyprzedzić to może się zdązę załapać chociaż do pierwszej trójki:-(
Sabincia rozumiem,że boli cię matczyne serduszko jak tak patrzysz na niego i leży tam sam,ale staraj się mu poświęcać jak najwięcej czasu,dotykac go.Bo podobno wtedy wcześniaczki znacznie szybciej dochodzą do siebie:tak:i będziecie szybciej razem!
I racja ty będziesz już w takiej kondycji,że będziesz w stanie skakac koło niego lepiej niż sztab pielęgniarek:-)

reklama
Sabincia Dzielna mamusia z Ciebie! z Nikosiem napewno wszystko będzie ok, dobrze, że masz do niego tak bliziutko:tak:
Skaba no to poczyniłaś wszelkie przygotowania, ciekawe czy rzeczywiście malutka tak wcześnie będzie się pchała na świat.. Melduj nam się co rano no i Marteczka też, bo wy dwie chyba następne w kolejce?

Sabincia, dobrze, że już jesteś w domu. Szkoda, że Nikoś musi jeszcze leżeć w inkubatorze, ale jak trzeba to trudno.
Byłam dzisiaj w przychodni i mimo kompletu pacjentów przyjęła mnie ginekolog, która akurat miała dyżur. Z dzidziusiem ok, tętno ma dobre, ale mam już bardzo nisko brzuszek a infekcja i osłabienie mogą przyspieszyć poród. Mam dużo leżeć i nabierać sił na poród.

Sabincia - trzymaj się zobaczysz szybko zabierzesz małego do domu i będziesz mogła sie nim nacieszyć będzie dobrze

ja dziś jakiś mam dziwny dzień niby nic nie robiłam a zmęczona jestem jakbym cały dzień ciężko pracowała:-(
no i mój chyba przesadza z tym moim oszczędzaniem lata po sklepach jak coś chce to przyniesie :-)
idę spać bo padam bo tym nic nierobieniu
życzę przespanych nocy

Oto moj skarbek w dobe po porodzie jak jeszcze był pulchniutki teraz jest taki patyczek ...

Załączniki

• DSCF0027.JPG
    DSCF0027.JPG
    29,9 KB · Wyświetleń: 44
  • DSCF0035.JPG
    DSCF0035.JPG
    45,8 KB · Wyświetleń: 47
Sabincia, słodki ten Wasz Nikoś. Nie dziwię Ci się, że chciałabyś go przytulić. Ale musisz być cierpliwa.

Sabincia jaki on śliczny!!!!! I pamiętaj nic sie nie martw bo wszystko będzie dobrze, ani sie obejrzysz a będziesz go miała w domku przy sobie:tak::tak:
Skaba trzymaj się i zaciskaj nogi jeszcze jakis czas:tak::tak:Marysia jest już duża, ale niech jeszcze trochę u Ciebie posiedzi. Jestem ciekawa co bedzie jak odstawisz leki, ja idę w sobote do gina, może tez juz mi pozwoli odstawić albo chociaż zmniejszyc dawkę:tak:Melduj się często i pisz jakie masz objawy odstawienia.
Marteczka Ty juz mozesz :tak::tak:;-)
Mi znowu strasznie dokucza zgaga, juz od rana dzisiaj:wściekła/y: nawet rennie nie pomogło, musiałam wziąc sodę, do tego miałam jakieś sensacje żoładkowe, czyli dzidzia chyba jeszcze wysoko, jak opadnie brzuch ponoc ma być lepiej:tak:chociaz dziwię sie bo codziennie mam dosyc silne skurcze(chyba przepowiadające) i czuje wyraźnie ze maleństwo jest nisko, nie moge kilku kroków przejśc bez skurczu:wściekła/y:

Giza właśnie doczytałam, że Ty tez możesz urodzić w każdej chwili:szok:, ledwo sie luty zaczął a tu juz tyle kandydatek, a jeszcze styczniówki nie wszystkie sie rozdwoiły:szok:
Mrówa dobrze ze u Meli to nic poważnego i gratuluję jej ze była taka dzielna:tak::tak:
Kasik Ty tez bądź dobrej myśli, będzie dobrze i napisz szybko co i jak po kolejnych badaniach:tak:

kasik- trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze... :tak:
Sabincia - no kawał chłopa z Nikosia , no jak na32 tydzień to naprawdę... Już niedługo będziecie razem - najważniejsze, że zdrowiutki!

reklama
Sabincia-fajnie, że już jesteś w domciu i zbieraj siły, bo niedługo czekają cię nieprzespane nocki;-). Fajnie, że z Nikosiem wszystko w porządeczku, a to, że stracił na wadzę to normalne. Nie martw się. I podobno wcześniaczki powinno się dużo dotykać i głaskać, bo szybciej wracają do zdrówka:tak:.

Marteczka- myślałam o Tobie czy ty czasem się nie rozpakowujesz...a ty taki nocny "marek";-)

Widziałam, że na wątku lista mamuś w suwaczkach, które wstawiła Skaba już mrówie, gizie i Dusi przeskoczyły dzieciaczki na ostatnie miejsce:tak:.

To do jutra...

Do góry