reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Wiecie jeszcze wczoraj myslałam ja tam jeszcze nic nie piore nic nie szykuje dla dzidzi ani sie nie pakuje mam duzo czasu.
Dzis od rana mam nieregularne bóle podbrzusza taki bol jak na okres.Mam nadzieje ze to tylko macica cwiczy skurcze i ze to nie ten bol jaki maiła Sabincia (swoja drogą to ona dzis wychodzi tak??)
No i dzis mi sie zupełnie myslenie zmieniło mam dziwne przeczucie ze sie rozsypie w ciągu 4 tyg:szok::szok::szok:.Obym sie myliła jest mi dobrze tak jak jest .Jacek juz mi grozi tylko spróbuj urodzic i na mnie nie poczekac!!:-);-)Ide zaraz po płyn i bede prała ubranka szlafrok itd.heheh Ale mam jazde ......heheeh

reklama
Biedna Melcia- uściskaj ją od nas i niech będzie dzielna!

Skaba - nie waż się nam tu rozdwajać! :wściekła/y: Jeszcze nie czas :-)
hehe a poza tym Marteczka ma być druga :-D

Ja mojemu wczoraj instrukcję obsługi BB udzieliłam w razie mojej "nieobecności" :tak:
A wyspałam się dziś ..... rewelacja, oczywiście co chwila tyłek był na wierzchu (gorąco) i nawet siku wstawałam tylko 2x, ostatnio nawet spaliśmy przy otwartym oknie (a było 0 na zewnątrz) a i tak się odkrywałam :angry::angry::angry: Też sobie nie wyobrażam chodzić w ciąży w lecie. Drugiego bobasa też będę planować o takiej porze :-D

No i w końcu wybrałam się do laba zrobić te badania i oczywiście zapomniałam o moczu:angry:, więc jutro muszę donieść. Ale i tak wyniki będą już wszystkie razem.

od kiedy liczyć 9 miesiąc? bo liczą od pierwsza dnia ostatniej (3 czerwiec) miesiączki to to już zaczęłam 9 ??

0 - 4,5 pierwszy miesiąc Darina prosze bardzo
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

Cześć,
Odląd Sabincia urodziła, wchodząć na BB zastanawiam się czy przybyło nam nowych maluchów. Ja dziś rozpoczynam 35tc- to już wkrótce. Chyba muszę zacząć pakować torbę ;)

Cześć dziewczyny!!
Dopiero wstałam, ale to pewnie juz ostatnie chwile takiego lenistwa... Moje ubranka juz się suszą (teściowa wyprała), pogoda przepiękna, słoneczko świeci i jest fajnie cieplutko.:-)
Skaba relacjonuj potem co u lekarza:tak:
Mrówa daj znać jak Mela po larysiu:tak:

Hello

Ja właśnie wcinam śniadanko;-), bo niedawno wstałam (o 10:00) . Jakoś nie mam weny twórczej:baffled:...
Wczoraj moja siostrzyczka przeprowadziła się niedaleko nas (już nie muszę jechać na drugi koniec W-wy:tak:). Teraz się urządzają w nowym-swoim mieszkanku (mamy do siebie zaledwie 5 min autem albo 10 autobusem:tak:a wcześniej 45 min bez korków tramwajem:baffled:). Fajnie, że jest już blisko.
Wczoraj miałam fajną niedzielę:tak: poszliśmy do pizza hut(korzystam póki mogę:zawstydzona/y:) a później na długi spacerek, po spacerku drzemka 2 godzinna...no i cały dzień tylko dla siebie i mężusia:-). Miodzio!

Mrowa- buziaki dla Meli...życzę zdrówka!
Giza- kuruj się jak możesz...i wracaj do zdrowia!!

no i czekamy na powrót Sabinci...

kurcze jak nam się maluszki pojawią w domciu to trzeba się będzie leczyć od uzależnienia BB, chociaż pewnie z braku nie będziemy tak aktywne:sorry2:.

od kiedy liczyć 9 miesiąc? bo liczą od pierwsza dnia ostatniej (3 czerwiec) miesiączki to to już zaczęłam 9 ??

A ja po prostu liczę tak -
28.03 mam termin, więc 28.02 wejdę w 9 miesiąc - chyba najprościej, co? :-p:-D

No a tygodnie to suwaczek odlicza.

Wczoraj wieczorem stwierdziłam, że za długo śpię (mam budzik na 11 nastawiony, hahahahahaahaha) i powiedziałam Małżonowi, że zmieniam na 9.30 a on na to: Kochanie, czy taki przeskok nie będzie dla ciebie zbytnim szokiem? Może zacznij od 10.30....
Prześmiewca... :evil:

ps. dzisiaj budzik zadzwonił o 9.30 ale dupsko i tak podniosłam grubo po 10 :-p;-)

Befatka1982 - dzięki
jutro zaczynam 36 tydzień więc 9 miesiąc

jeszcze tydzień temu na urodzinach wszyscy mnie chwalili że nić się nie zmieniłam po twarzy a od wczoraj masakra wyglądam strasznie jednak to prawda że dziewczynki zbierają mamie urodę to moja Zuzia musi się już szykować ;-)
woda mi się zbiera ale wyniki moczu mam dobre
od dziś leniuchowanie wyjątek to wstawienie pralki i obiadek nawet mój mąż powiedziała że jak wróci z pracy to pomorze on już chyba też czuje że to końcówka:-)

reklama
Hehe Ninja - leniu**** ile wlezie, później już tak nie pośpisz ;-)
Ja ze spaniem to mam do du... jak walnę drzemkę w dzień to noc nie moja, kłade się tak o 22-23 i 8 rano to max mojego spania :szok:

Sabincia pewnie już pakuje swoje graty ze szpitala i jedzie w skowronkach do domku, ale jej fajnie :tak::cool2:

Do góry