reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Niekat jutro trzymamy kciuki!!! i czekamy na zdjęcia Oliwki:tak:
Moje maleństwo też już się w kanał pakuje, czasem to nieźle boli:baffled:
Skaba nadal jestem na fenoterolu i to na max dawce, więc chyba jak odstawię ( w 37 tyg) to pewnie od razu polecę, chyba ze będzie cisza...ale lepiej nie:tak: Więc obie jeszcze trochę musimy wytrzymać, chociaż tak mnie czasem łapią mocno że boje sie że to będzie wcześniej, ale teraz już nie ma takiego zagrożenia ja już zaczęłam 36:rofl2:

reklama
Ja też właśnie pisałam sms-ki z Sabinką i pisze że poród był ciężki bo w sumie od 4 rano do 19:35 ale dała radę, napisała że jak wróci do domku to zda nam relację z porodu i śmiała się że jest pierwsza. Kazała też przekazać że MAMY WSZYSTKIE TERAZ NA SIEBIE UWAŻAĆ!!!
I napisałam jej że niezłego dostała wczoraj pączka, na co ona że nazwała go chruścikiem bo żaden z niego pączek! :laugh2::laugh2::laugh2:
aaa i że włochaty jak nie wiem co :)

Jejku ja też już chcę mieć swoją małą koło siebie :sorry2:

Weronika doskonale Cię rozumiem - ja tez już bym bardzo chciała:tak:( chociaż nie mam nawet łóżeczka, ale tym to niech sie małż martwi, skoro według niego tyle czasu);-)

Dziewczyny dostałam odpowiedź od aniaslu.. musimy jej teraz podać listę marcóweczek, które będą miały dostęp do wątku zamknietego.. pamietam, że już kiedyś o tym rozmawiałyśmy... nie mamy jednak jakiegos konkretnego kryterium w związku z czym przejrzałam nasza listę i wynotowałam osoby, które udzielały się na forum w ostatnim czasie.. niektóre mamy sa z nami od początku, ale są i takie, które pisza od 2 tygodni... niestety kilka mam dość aktywnych nam się zawieruszyło (Telma78, Wioletta999, KINDZIA100) i nie wiadomo co z nimi..
poniżej wstępna propozycja.. uwagi prosze przesyłać na PW.. no chyba, że wolicie to przedyskutować otwarcie... bardzo mi zależy, żebyście się wypowiedziały..

giza
Elip
mamma80
Monika A
ewa33
remeny
Dusia08
PrzyszłaMamusia
mrowa1
ninjacorps
skaba1
Elip
Amie
niekat
darinia
iza&marcin
Ibolya
marzena78
cicha
asze
*Doris*
kasia_s
weronikaa
siwona
MrsF
Marteczka23
sim77
Befatka1982
kasik25
Sabincia
AsiaM

na wątku zamknietym nie tylko mozemy zamieszczać nasze zdjęcia, ale też poruszać tematy, o których nie chcemy mówić publicznie... zresztą to wyjdzie w praniu...

oj jak Sabincia miała infekcję macicy to moze rzeczywiscie lepiej, że ten słodki chruścik już się stamtąd wydostał:-):-):-) no i skoro teraz musiała się tyle namęczyć to strach pomyśleć jakby to było, gdyby Nikoś miał 3,5 kg...

asze rzeczywiscie ty już w bezpieczny czas wkroczyłaś.. ja jeszcze mam kilka dni.. ale fenoterol odstawiłam zupełnie.. w zamian łykam co jakiś czas cordafen, ale nie za często (dzisiaj nie brałam - pewnie łykne na noc, bo nocy się troszkę boję)

Skaba ale to lekarz kazał Ci odstawić?? Mój mi powiedział ze najwcześniej w 37 tyg, za tydzień do niego idę więc jestem ciekawa co powie:confused:
Co do wątku zamkniętego to chyba wymieniłaś wszystkie marcóweczki które powinny mieć do niego dostęp ale niech sie wszystkie laski wypowiedzą

Miquel ucałuj zoneczke:-)
to nawet lepeij ze juz jest po jak sie infekcja jakas wdała:baffled:
Skaba chyba wszystkie wymieniłas jak by co zawsze mozna kogoś dopisac i poprosić o dostęp nie;-)

Skaba ale to lekarz kazał Ci odstawić?? Mój mi powiedział ze najwcześniej w 37 tyg, za tydzień do niego idę więc jestem ciekawa co powie:confused:

lekarze w szpitalu kazali brać nadal fenoterol 6xdziennie i Isoptin 3 x dziennie, ale mój powiedzial, że jest bardziej przekonany do Cordafenu 2-3 razy dziennie (to przekonanie czestochowskich lekarzy:-)), więc tak zrobiłam... tzn. biorę cordafen jak czuje potrzebe, bo on obniża ciśnienie i tez musze na to uważać..

No właśnie co do Cordafenu - on jest głównie na obniżenie ciśnienia, ja mam w ciąży 120/80 czyli ideał więc jakbym to brała to chyba nie bardzo. Tez słyszałam opinie że ten fenoterol nie jest najlepszy ale dzięki niemu mam Milo( zdrowy i zdolny) no i teraz udaje mi sie utrzymać ciążę już 35 tyg więc nie narzekam. Gdybym nie brała to nie wiem jakby się to wszystko skończyło

reklama
jak ja zazdroszczę Sabinci że ma już swojego synka i może na niego patrzeć oj ja już marze o 37 tygodniu :-)

Miguel pozdrów ją od nas :-)

ja dziś kupiłam proszki i idę układać ubranka rozmiarami jakiś dziwnie twardy mam brzuch na dole dalej boli ale może mała coś tam boksuje i strasznie się dziś rozpycha jakby się przeciągała
po porządkach w kuchni i łazience padam bardzo się nie namęczyłam ale i tak się zmęczyłam
uważajcie na siebie i dbajcie

Do góry