reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Giza tak myślisz,że już po wszystkim???:sorry2:Ale jej dzidzia już ważył chyba coś koło czy ponad 1,5kg to myślę,że jest ok.:happy:A Przemcio solidarny z mamusią,ale szkoda,że w takiej sprawie też:-(.Co ty wygadujesz ty musisz miec kondycję jeszcze na zabawy w trójkę;-)

reklama
skaba1 dlaczego w 7 lepiej niz w 8ym?

bo w 8-mym miesiącu coś tam dzieje się z płuckami maluszka, ale nie umiem tego dokładnie wyjasnić .. zresztą na mój gust każdy dzień w brzuszku mamusi jest bardzo cenny dla malucha i lepiej niech tam siedzi jak najdłużej (byle nie dłużej niż 40 tygodni, bo to już źle na mamusię dziala;-);-);-))

Poprawiłam suwaczek z 19-na 12.02.Chociaż podobno dziewczynki lubią byc"przenoszone":baffled:

no coś ty... a mnie wszyscy mówią, że dziewczynki rodza się wcześniej:-):-) choć jak dla mnie to kolejny mit..zbyt wiele znam przykładów na obalenie tych teorii.. moze kiedyś tak było, ale teraz jest za dużo ingerencji w przebieg ciąży...

Iza - To, że lepiej rodzić w 7 niż w 8 miesiącu to stara i nieprawdziwa , krążąca jeszcze opinia ...
"Często można spotkać się z obiegową opinią, według której lepiej urodzić dziecko w siódmym miesiącu niż w ósmym. Nie jest to prawdą, gdyż każdy tydzień i każde dodatkowe 100 gramów to większe szanse przeżycia."

Marteczka - a ja słyszałam, że chłopcy lubią być przenoszeni :-D

-

Iza - To, że lepiej rodzić w 7 niż w 8 miesiącu to stara i nieprawdziwa , krążąca jeszcze opinia ...
"Często można spotkać się z obiegową opinią, według której lepiej urodzić dziecko w siódmym miesiącu niż w ósmym. Nie jest to prawdą, gdyż każdy tydzień i każde dodatkowe 100 gramów to większe szanse przeżycia."

właśnie wszędzie tak piszą i na mój mały rozumek to to ma sens, ale ile ja się w szpitalu (szczególnie poprzednio jak byłam) nasłuchałam o zagrożeniach urodzenia w 8-mym miesiącu to łochochooooo:szok::szok::szok: zresztą mam wrażenie, że teraz to już wogóle wszystko jest inaczej - no choćby są lekarstwa na rozszerzenie płuc dziecka, które podaje się przy zagrozeniu porodem w 8-mym miesiącu i wtedy podobno już nawet nie powstrzymują... ale bądź tu człowieku mądry... wystarczy poczytać o przeżyciach kropeczki z lutówek, żeby się przekonać, że co lekarz to inna opinia, inna teoria, inne podejście.. a co jest dobre?:baffled::baffled::baffled:

Właśnie te mity i zabobony!:wściekła/y:Z ust do ust inna prawda,każdy mówi co innego najlepiej słuchać swojego rozumku:-)bo co osoba to inna opinia:baffled:jeden gada tak drugi inaczej i zgłupiec można:crazy:

też słyszałam, że chłopaki to się zazwyczaj nie spieszą i rodzą się po terminie, a dziewczynki to raczej przed. I jak kiedyś w firmie sprawdzaliśmy, a prawie sami chłopcy się u nas rodzili, to albo tuż przed terminem, albo dużo po. Ostatnio żona kolegi urodziła synka 15 dni po terminie, cesarkę jej w końcu zrobili. Druga koleżanka urodziła tydzień po terminie, a Przemko urodził się 2 dni przed terminem. Dziewczynki jak do tej pory były 3, z czego jedna przez cc jeszcze przed terminem, a pozostałe dwie, jeśli dobrze pamiętam, to naturalnie i obie przed terminem.

Marteczka przepraszam za to pytanie, bo ja przez tą nieobecność troszkę zakręcona jestem... ale czemu zmieniałaś swój termin na 12.02? tak wynika z usg? bo wg OM to chyba miał być 01.03? czy coś pokręciłam?

reklama
No laski, dość pracy, dość sprzątania!!! Dziecię najważniejsze!!! Porządki będziemy robić po porodzie albo nagonimy chłopów albo mamusie (ew. teściowe). A zresztą (mówiąc brzydko) walić bałagan!!!:wściekła/y: Od tego się świat jeszcze nie zawalił!

Agresor mi się włączył :zawstydzona/y::szok:

Oby tylko wszystko było dobrze z Sabincią i Nikosiem!

Do góry