reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Ja ubiorę w kombinezon tyle,że ten grubszy;-),w końcu jak go kupiłam bo myślałam,że będzie zimno to muszę go"przewietrzyć".Jeju tak patrzę na to wszystko bo leży w zasięgu wzroku i już się nie mogę doczekać aż Maciek wróci i złoży mi to łóżeczko:-p.
I chyba też w przyszłym tygodniu wybiorę się do szpitala na to ktg i usg:dry:

reklama
Marteczka- ja też Ci zazdoszczę, znając życie i złościwość losu ja urodzę w kwietniu.
Niekat- my sobie musimy poczekać :( , dziewczyny już będą tulić swoje dzidziole, a my będziemy tylko zdjęcia oglądać.

Ja mam zakaz slodyczy do odwolania wiec na paczki sobie tylko popatrze :)))
ale Wam wszystkim zycze smacznego !:tak:

wiecie co ? w kroku mnie przestalo bolec - cud, i dzis w nocy czulam czkanie malego na gorze !!!! kurde, myslicie ze mi sie obrocil?? wizyta u gin dopiero za 12 dni

niekat - no w końcu odpoczniesz!!! :tak:

Dziewczyny - w tym roku zmieniły się ciut przepisy - ułatwiono oddawanie 1% podatku, więc nie zapomnijcie o tym, by przekazać kaskę na jakąś fundację!

Ja oddałam na Malwinkę z BB
Jakby ktoś jeszcze się zdecydował:

Ja już po wizycie...:-)
Badania w porządeczku, szyjka w porządeczku i do niedzieli mamy się wstrzymać z sexikiem, bo może wywołać poród, a po niedzieli już może Tosia się rodzić:tak:. Wszystko jest oki i powiedziała, że jak już po niedzieli zacznie się akcja porodowa to nie będą wstrzymywać, bo ciąża będzie donoszona :tak::tak::tak:. Niedziela pewnie dlatego, bo moja gin zawsze tydzień liczy od poniedziałku do niedzieli. Czyli wg niej tydzień jeszcze mi się nie skończył. A wg netu i usg zaczynam tygodnie od czwartku i z resztą na suwaczku też mi się tydz. w czwartek zaczyna;-).
A i udało mi się wkręcić siostrę do tej samej gin...ale się cieszę, bo to normalnie złota kobieta!!! Następną wizytę mam 14.02 i siostra też :tak::tak: także idziemy razem:tak:. Jak dotrzymam do tego terminu;-).
Pytałam się o KTG i okazuje się, tam gdzie chodzę to robią od 36tc ale tylko ciężarnym w ciąży patologicznej(cukrzyca, nadciśnienie albo jakieś niepokojące sygnały) a normalnie to robią od 40tc.

iza- a czemu nie możesz słodyczy?
weronikaa- śliczna niuńka. Mi się strasznie takie opaseczki u dziewczynek podobają:tak::tak:. I ta maleńka już ma kolczyki w uszkach:tak:
Doris- kiedy ty odpoczniesz dziewczyno? Juz taka szansa się raczej nie powtórzy trzeba korzystać;-)

PrzyszłaMamusia - no to SUPER!!! Rany, to tak czy siak za 2 tygodnie masz termin porodu :szok: jak ciąża już po niedzieli donoszona. Chyba musisz sobie tygodnie na suwaczku zmienić, hahahaahahahaha!!! :-D:-D:-D
Ja Ci zazdroszczę, że to już - mi zostały praktycznie 2 miesiące jeszcze....:sorry2:

reklama
PrzyszłaMamusiu - Super że z dzidzią jest OK, a co do terminu WOW to już!!! Ale Wam zazdroszczę! Ja to tak jak Niekat - przynajmniej jeszcze z 4 tyg :-(
Kolczyki to jej Olga przekłuła chyba w 6 albo 7 m-cu! Też byłam w szoku jak zobaczyłam ją pierwszy raz z kolczykami.

Ja już pochłonęłam 2 pączale i tak mnie zmuliło że właśnie kończę herbatkę, a co by tego było mało właśnie mężuś dzwonił że teściowa dała 2 - dla mnie i dla Niuni :-D:-D

A dziś SzR - ciekawe co dziś będzie... ;-)

Do góry