reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Witam dziewczyny. :-)
wróciłam właśnie z labo, byłam na ostatnich chyba badaniach, zawiozłam Milo do babci i mam teraz luzik:-);-)
Weronika coś Ty narobiła!!!! Ja tez chce tę czekoladę a nie mam kogo do sklepu po mleko wysłać!!! I co teraz??? Marzenia zostaną, ale jutro sobie tez ją zrobię i pal licho ten cukier!!!!:tak:
Czuję się dzisiaj po tym wyjeździe fatalnie, skurcze mnie łapią co chwila:wściekła/y:, położę się zaraz i mam nadzieję, ze przejdą no ale najpierw nałóg(BB):tak:
MrsF przystopuj!!! to moga być skurcze, takie jak ja mam, uważaj na siebie, jeszcze za wcześnie na rodzenie, jak Ci nie przejdzie to skonsultuj się z lekarzem:tak:

reklama
Dziewczyny ja na razie uciekam:-) idę robić obiadek dla Męża no i siebie też:-) obiecałam na dziś lasagne i już sama się ich nie moge doczekać:-D

Sabincia, a u Ciebie ile to juz trwa?

Od wczoraj duzo leze i nie wiem czemu pozbyłam sie dolnej częsci garderoby poza majtkami i wziełam jedną nospe ( brałam ja na poczatku ciązy przy odklejeniu kosmówki) no i leze i leze i czekam jak mi do jutra nie przejdzie to dzwonie do swojej gin a jak nie to jade do szpitala i juz.

Moja koleżanka, która miała planowaną cesarkę miała ją na dwa tygodnie przed terminem - podobno tak się robi, czy Wy też tak miałyście?
Doris, to zależy od wskazań do cc i od tego, czy jesteś umówiona z konkretnym lekarzem. Ja czekałam do naturalnej akcji porodowej. Moja koleżanka też czekała aż się wszystko samo zacznie i wtedy dopiero jechała do szpitala. Mi lekarz tłumaczył, że wtedy organizm jest lepiej przygotowany, hormony zaczynają już inną pracę i wiadomo, że dzidziuś jest gotowy. No ale jak się jest umówionym z lekarzem, to wtedy wyznacza termin, kiedy ma dyżur w szpitalu.
Dzieki PrzyszlaMamusiu :-). Wezme i mam nadzieje ze przejdzie. Tu mi wlasnie ktos powiedzial ze to Braxton Hicks- skurcze 'przygotowujace'.
Ale mi sie wydaje ze to cos innego bo Braxton Hicks, z tego co wlasnie przeczytalam na Braxton Hicks contractions, nie sa czeste i szybko przechodza a ja mam bolesny dol brzucha od wczoraj :-(
MrsF, przyda Ci się odpoczynek. A jak nie przejdzie, to idź lepiej do lekarza.
Sabincia, a czy nie miałaś iść jeszcze na dodatkowe badania maluszka w tym tygodniu?

dzień dobry wszystkim Marcówkom! ja mam termin na 25 marca. Też dostałam drugą szansę-mialam być sierpniówką 2007.Na szczęście teraz wszytsko jest super, siedzę już w domu, bo szalałam w pacy do 30 tygodnia! Czas zrobić zakupy maluchowe!!! Bardzo się cieszę i już nie mogę się doczekać kiedy Mateusz już tu będzie! Trzymajcie się dzielnie kobitki!:tak:

Giza- zapomniałam napisac hehehe a zesz jestem gluptas zapisałam sie na tewrmin bo kolejka jest no i mam zadzwonić potwierdzić jutro czy czwartek aktualny ;] ale juz sie niemartwie bo to badanie kazali mi zrobic dla mojego lepszego samopoczucia bo oni nic niewykryli ^^. Ale pojde wiesz strzeżonego Pan Bóg strzeze wiec lepiej isc;]

Mrs F i Sabincia biduleczki obolałe,mam nadzieję,że to tylko z przemęczenia tak jak ja czasami miewam po maratonie porządkowym:-(ale jak to mówią gdyby kózka...kurcze ale faktycznie w ciąży przeszkadza nawet najmniejszy nieporządek a tak nie miałam,raczej się oszczędzałam ale i pracowałam na 12-stki i na nocki to mi się nie chciało potem nic:no:
A ja dzisiaj dla odmiany też jestem cholernie niewyspana!i Weronika mam to samo mąż mi pitnął w nocy z łóżka bo stwierdził,że się ze mną nie wyśpi a rano wyjeżdżał w trasę,a ja oczywiście lament i płacz,że mu przeszkadzam itd.i nie mogłam usnąć!Do 4 siedziałam przy kompie,pic,siku i głód na zmianę a o 6:30 pobudka:crazy:

Weronikaa, Marteczka, nas Przemko wyleczył z bezsenności. Przy małym dziecku człowiek pada wieczorem a i w dzień chętnie by się przespał.
Maminek, witam serdecznie.
Sabincia, wyniki na pewno będą dobre. Kciuki będą mocno zaciśnięte.

Wiecie co lutówki juz sie zaczeły rozpakowywac własnie u nich siedziałam jedna dziewczyna miała cesarke urodziła synka ;] 3500 i 57 cm duzy :p ale fajnjie hehe juz niedługo my tak bedziemy :p

reklama
No to chłop jak się patrzy!:-Di wzrostem i wagą!właśnie wczoraj rozmawiałam z kolegą bo oni rodzili we wrześniu tam gdzie my zamierzamy i pytałam o wymiary Dawida a on do mnie 3520 i 59-mówię,że dużo a szczególnie,że jego żona jest drobniutka.A on mi hasło,że koleżanka dwa dni temu też urodziła synka 4150 57:szok:no ale ona jest postawna babeczka:-).
Giza też tak myslę że nam drastycznie unormuje pory snu;-)
A mój mąż dzisiaj jak wyjeżdżał to jej mówił,że ma na niego poczekac,ciekawe czy się posłucha tatusia?:baffled:

Do góry