reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Weronika jak robisz "domową czekoladę"? Czy to zajmuje dużo czasu?

Robi się ją błyskawicznie - 20 min!
A przepis banalny i nie może się nie udać :-D
Dajesz do gara:
szkl. wody
3 szkl. cukru
2 cukry waniliowe
6 łyżek kakao
kostke margaryny
I to wszystko gotujesz 15 min (oczywiście mieszając), puźniej ściągasz z ognia i dodajesz szklankę mleka w proszku (w przepisie jest całe ale całe to za dużo wg mnie). To wszystko mieszasz, mogą pojawić się grudki bo ciężko to mleko w proszku dobrze rozmieszać, więc mikrer w łapki i ogień. Nie przejmuj się że jest rzadka - jak wystygnie to jest jak decha - można nożem kroić :-D:-D:-D

SMACZNEGO!

reklama
hej dziewczyny - zebyscie do tego sprzatania nie zacżęly rodzić - z tego co pamietam bóle okresowe zwiastuja poród!!!

Niekat, teraz to dopiero sie wystraszylam, az mnie zimny pot zalal! :szok: chyba sie przestane ruszac przez reszte dnia i do biurka sie przywiaze. Kiedy powinnam sie udac do szpitala zeby sprawdzili czy ok? jak nie przejdzie czy juz teraz? bole sie troche zmniejszyly ale ciagle cos tam sie dzieje...:-(

Sabincia, a u Ciebie ile to juz trwa?

MrsF- weź nospę ona jest rozkurczowa i jak ci nie przejdzie to może lepiej zgłoś się do lekarza ale własnego spokoju. I uważaj, bo mi lekarka powiedziała, że od 30-34 tc szyjka jest bardzo wrażliwa i trzeba szczególnie uważać i dużo odpoczywać.

Mrs F nie chciałm cię wystraszyć.Do szpitala to dopiero gdyby ew, bóle rpzerodizły się w skurcze i to regularne - zrób tak jak radzi Przyszla Mamusia - zgłos dolegliwośc lekarzowi i wtedy bedziesz spokojniejsza.ja np amm mozliwosc zadzonić do swojego gina w razie co no a jesli trzeba to na wizyte się przejdż.być mozę to rzeczywisćie z rpzepracowania.jak odpoczniesz i ci rpzejdzie to nie ma powodów do obaw.:tak::sorry2:przepraszam ze panike zasiałam - niechcący:sorry2::zawstydzona/y:

MrsF- weź nospę ona jest rozkurczowa i jak ci nie przejdzie to może lepiej zgłoś się do lekarza ale własnego spokoju. I uważaj, bo mi lekarka powiedziała, że od 30-34 tc szyjka jest bardzo wrażliwa i trzeba szczególnie uważać i dużo odpoczywać.
Dzieki PrzyszlaMamusiu :-). Wezme i mam nadzieje ze przejdzie. Tu mi wlasnie ktos powiedzial ze to Braxton Hicks- skurcze 'przygotowujace'.
Ale mi sie wydaje ze to cos innego bo Braxton Hicks, z tego co wlasnie przeczytalam na Braxton Hicks contractions, nie sa czeste i szybko przechodza a ja mam bolesny dol brzucha od wczoraj :-(

MrsF ja bym sobie troche luzniejszy dzien zrobila (o ile sie w pracy da). najlepiej jedna nospe - moze nie wskazana ale nie zaszkodzi a pomozc pomoze - no i polezala a jak ne bedzie poprawy to zglosila problem lekarzowi. Ja do tej pory tylko raz mialam podobna sytuacje i na cale szczescie w weekend wiec maz zajas sie malym a ja polezalam i przeszlo:-)

Weronika ja pamietam z czasow mlodosci, ze taka czekolada czy tez blok czekoladowy to smakowaly super ale jak popatrzylam na przepis i zobaczylam ile do tego tzreba cukru to az mna wstrzasnelo. Niezla dawka i chyba sobie daruje te przyjemnosc choc mleko w proszku mam w szafce.

Dziewczyny, wy uważajcie na siebie. Zostawcie porządki na 2 lub 3 tygodnie przed porodem, wtedy dzidzie już będą bezpieczne i donoszone. Mi też nie podoba się bałagan który obecnie zdominował nasze mieszkanie, ale wolę nie ryzykować przedwczesnym porodem. A jak już musicie sprzątać to rozkładajcie to sobie na etapy, nie wszystko w jeden dzień

Weronika spróbuję na pewno zrobić tą czekoladę dzięki :-)

mniam, chyba też sobie zrobię :-D a ta margaryna to 250g?

Chyba tak :-D Wzięłam po prostu pierwszą lepszą , zresztą bardzo rzadko kurczowo trzymam się przepisów, w większości robię wszytko "na oko" (cukier waniliowy miałam jeden tylko, ale i co z tego?? też dobre).

A co do cukru - fakt ilość rozbraja ale zjem łyżkę i mam na chwilę spokój .... na dłużej wystarczy :-D:-D:-D

reklama
Bardzo wszystkim dziekuje za rady :-) Na razie jestem w pracy wiec z tym polozeniem sie to musze poczekac ale rzucilam nogi na biurko i ruszac sie nie zamierzam dopoki NoSpa nie zadziala.

Niekat, dzieki, dobrze ze mnie troche wystraszylas bo za duzo probuje robic. poczekam z tymi remontami/porzadkami/zakupami przynajmniej z 2 tygodnie, jak mi sie moj maciezynski zacznie, i wtedy bede mogla sobie wszystko robic powoli (bo teraz wracam z pracy okolo 7mej i potem szaleje w domu!).

Do góry