reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Niekat - nie przejmuj sie tym dziadem(ginem) w sensie
Ja przed ciąza miałam infekcje srednio raz na 2 miechy i to konkretna np. po wizycie na solarium na basenie po korzystaniu z toalety publicznej albo bo sie ogoliłam na (łyso) i strasznie sie bałam ze jak bede w ciązy bedzie masakra ale dzieki Bogu nic jak na razie.A nawet ginka powiedziła ostatnio ze szok ze mam tak czysto w srodku ;-)A wkładek nie uzywam zadnych bo nie moge od tego mi skóra nie oddycha i mam zapalenia nawt jak mam takie co przepuszczaja powietrze i zmieniam co godzine:wściekła/y:

reklama
Goldeny- jestem właścicielką takiego psiaka więc mogę coś doradzić. Warto kupić psa z dobrej sprawdzonej hodowli, po przebadanych zdrowych rodzicach. Jest to sprawa dość poważna i nie ma co kupować sercem bo póżniej się okazuje, że przez 12 lat psa trzeba będzie leczyć. Starszny widok patrzeć na psa któremu nie ma jak pomóc. Psa można wziąść z rodowodem na współwłasność jeżeli problemem jest kasa. W razie czego z pytaniami na priv
Przesyłam link do moich zdjęć:
Picasa Web Albums - Monika&Skipper - Synowie Księc...

Picasa Web Albums - Monika&Skipper - 18.11.07-Górk...

Picasa Web Albums - Monika&Skipper - Boże Narodzen...

Weronika a moze cie mała kopie w pecherz i popuszczasz nieświadomie;-)w kazdym razie mozesz zgłosic sprawe ginowi on sprawdzi czy to ne wody;-)
mozesz tez kupić takie papierki do sprawdzania w aptece czy wody nie wyciekaja:tak:
Mi czop odszedł w dniu porodu i było to taki gęsty maziasty biały śluz:-p ja akurat nie miałam z krwia ale zdarza sie ze z krwia odchodzi
Ja infekcje miałam w poprzedniej tylko raz bo zmieniłam płyn do płukania na inny:baffled:

Muszę Was zmartwić, niestety mail o małych goldenkach to totalna bzdura, przerobiłam go juz kilka razy na listach dyskusyjnych :( atrapa.net / galeria listw-acuszkw / pieski do wzicia
Swoją droga polecam tą stronę atrapa.net / galeria listw-acuszkw
jest bardzo przydatna, bo czasem trudno odróżnic co jest prawdą a co wymysłem.

weronikaa - do buzi miałam też Nivea jak mrówa, moim zdaniem to są bardzo dobre kosmetyki i można ich faktycznie używać od samego początku.

Mi też mokro, poważnie zastanawiałam się czy to nie wyciek wód ale przyjrzałam się sprawie dokładniej i doszłam do wniosku że to po pierwsze zwiększona wydzielina, a po drugie po prostu mocniej sie pocę w ciąży :)

Cześć Dziewczyny!
Ale dziś zimno na dworku, aż się nie chce wychodzić z domu. Ja już byłam u fryzjera (w zakładzie u mojej teściowej), bo mi ostatnio strasznie szybko włosy rosną. Ale to już chyba ostatni tego typu zabieg, bo znowu zaczynam zapuszczać:tak:. Bo przy córci będę mieć mniej czasu na zabawę w modelowanie;-).

Monika- ale śliczne te pisaki...i widać bardzo pogodne. Sesje zdjęciowe rewelacja!

Co do Gina... to powiem wam szczerze, że jakby mój gin nazywał mnie grubasem albo mówił, że się spasłam to autentycznie bym go zmieniła:wściekła/y: jak tak można dobijać ciężarną. Każdy organizm jest inny. Najlepiej powiedziała moja gin jak ją zapytałam czy nie ważę za dużo, "w sumie mogło być troszkę mniej ale co sie pani martwi, po ciąży to będzie pani problem i na pewno szybko uda się pani zrzucić zbędne kg. Teraz grunt aby dzidziuś był zdrowy":tak:...normalnie po takich słowach wychodzi się jak na skrzydłach.
Choć wiem, że niektóre kobiety może też wykorzystują ten stan(bo np. od zawsze były na diecie), ale jeśli kobieta je normalnie i tyje to nie ma co mieć wyrzutów sumienia.
A i tak z moich 3 znajomych najmniej przytyłam, bo one min.24-28 kg:szok:. I 3-6 m-cy po ciąży ważyły mniej niż przed ciążą:confused:.

Narazie uciekam ale może się jeszcze odezwę :-)...

Coś się ostatnio opuszczam:sorry2:
Wiecie co Nowy Rok zaczął się dla nas pomyślnie:-)Mąż idzie do pracy od poniedziałku 2-go pierwszy telefon i już w poniedziałek na szkolenie tygodniowe wyrusza,ale tak się przyzwyczaiłam,że zawsze jest w domu,że teraz(szczególnie,że już tuż tuż)będzie mi ciężko:-(
I relacje po wizycie Mamma,weszłam na 22 a ile osób było za mną i tym razem zapisałam się już na przyszłą:no:
Więc jak zwykle szybko było,ale po Usg stwierdził że wszystko w porządku i wody i łożysko i położenie główkowe i tętno bardzo dobre:-)i oczywiście moje uparte pytanie o badania:wściekła/y:i w końcu mówi,że na następną wizytę morfologia i mocz;-),no dobre i to
Mi już dawno kazał liczyć ruchy i od 9-21 musi ich być chociaż 10,a,że czasami mnie obudzi z rana wariacjami to później reszta dnia z głowy:happy2:
Kremik kupiłam dziecku z Nivea nazywa się Nutri Sensitive intensywnie nawilżający,bo nie dośc,że mróz to suche powietrze w domu,może się sprawdzi:tak:

Dziewczyny a nie orientujecie się czy dowód(po zmianie stanu cywilnego)to trzeba w jakimś terminie wymienić czy nie???Bo przydałoby mi się zmienić a jak męża nie będzie mi ciężko:zawstydzona/y:

reklama
Marteczka- super, że wszystko z dzidzią ok:-). Bardzo się cieszę! A widzisz niepotrzebnie łapałaś takiego doła, jeśli chodzi o waszą sytuację. Mężuś twój znalazł pracę-SUPER gratulacje!!!!:-)

A jeśli chodzi o ruchy to myślałam, że to trzeba liczyć w ciągu godziny 10 ruchów...a tu w ciągu całego dnia...u mnie mała tak czaduje, że wciągu 10 min naliczę 10 ruchów:-D:-D:-D. Serio, nie ma chwili abym jej nie czuła, nawet jak się przebudzę w nocy i przyłożę rękę od razu jest reakcja :-D.

Do góry