reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Co to za lekarze???????:wściekła/y: Czy chodzi sie prywatnie czy państwowo nie maja prawa w ten sposób upokarzać człowieka!!!!!:no::wściekła/y:

reklama
Ja miedzy innymi przez takie głupie gadki zmieniłam gina.Poprzednią ciąże prowadził mi taki dowcipniś-niby wtedy lałam na to co mówi,ale już bym go nie zdzierżyła kolejne 9 miesięcy.

A powiedzcie jeszcze, od ok tygodnia mam rano (po pierwszym siku) mokre majty - tak jakby mi się śluz lał - coś jak w płodne dni :confused: To pewnie upławy?!?!?
I z innej beczki - jak to wygląda jak odchodzi ten cały "czop"??

byłam dzisiaj na badaniach, wyniki odbiorę we wtorek przed wizytą u gina. Miałam też iść do diabetologa, ale będzie dopiero na koniec stycznia, a nie mogę tyle czekać, bo cukier pomału, ale ciągle rośnie, niestety. Ostatni posiłek muszę zjeść przed 18, a potem to już tylko woda. Inaczej do spania nie chce mi spaść do dobrego poziomu i rano też mam podwyższony. No i przez to głodna chodzę wieczorem jak diabli :wściekła/y: Ale zapisałam się do internisty, może coś mi doradzi.
co do skurczów, to jeśli nie są bolesne albo regularne nie trzeba się przejmować, bo to po prostu macica ćwiczy przed porodem
Muszę się wziąć za prasowanie, ale lenia mam dzisiaj potwornego, To chyba po wczorajszych porządkach, bo trochę się narobiłam wczoraj. Jeszcze pokój mi został, ale to już w przyszłym tygodniu.a to zrobiłam już przód sweterka, gdyby nie to, że raz musiałam spruć prawie wszystko, to pewnie już bym kończyła.

A powiedzcie jeszcze, od ok tygodnia mam rano (po pierwszym siku) mokre majty - tak jakby mi się śluz lał - coś jak w płodne dni :confused: To pewnie upławy?!?!?
Zwiększona wydzielina w ciąży jest normalna. No chyba, że coś swędzi lub piecze, to może być infekcja. Mi gin polecił podmywanie się co drugi dzień tatum rosa, jeśli coś lekko swędzi i jak do tej pory to kilka razy potrzebowałam użyć i faktycznie szybko przeszło i po kilku dniach na wizycie było wszystko w porządku. Ale jeśli cię to niepokoi, to lepiej idź do gina.
A czop mi nie odchodził, ale to taka jakby przekrwiona galaretka czy żel. Może ktoś lepiej to opisze, ale tyle pamiętam ze szkoły rodzenia.

faktycznie jesli piecze to moga byc upławy od infekcji (ja mam w tej chwili infekcje ale juz bez upławów) mnie jednak ciągle mokro od samego poczatku ciązy i to rpawdopodobnie wyciek wód płodowych (no w moim przypadku) z tym ze na tyle skąpy ze nie trzeba interweniowac bo poziom w macicy jest w porządku - wiec w porządku:tak:czasem mam nawet wrażenie że po prostu popuszczam siusiu bo nagle musze leciec wymieniać wkładke ale juz wiem że to nie to:sorry2:

Ja też noszę wkładki prawie od początku ciąży. No a na infekcje polecam GynoPevaryl - ja w ogóle stosowałam zawsze 1 globulkę po okresie - kiedy to środowisko pochwy jest najbardziej jałowe - zapobiegawczo, bo mam niestety skłonności do infekcji. (Można brać w ciąży).
Wprawdzie kosztuje ok. 50 zł/ 14 globulek, ale mi to starcza na rok.

ja włąśnie w tej jak i w poprzedniej ciązy ciągle mam jakies infekcje - tym razem to juz moja trzecia:dry:jakas jestem delikatusińska okropnie i byle co mi juz rujnuje PH:dry: wystarczy ze umyje sie zwykłym mydlem a nie żelem do higieny intymnej albo załoze wkładke perfumowana (jak osttanio) i już piecze:wściekła/y:

Mi wychodzil czop przez 3 dni przed skurczami ale moze byc nawet tydzien przed lub w ogole! I byl normalnie bialy tyle ze ciaaaagnoooool sie jak za przeproszeniem gluciki:baffled:

reklama
Mnie tam wsumie nic nie swędzi ani piecze ;-) Czyli jest dobrze :-) Dzięki za info bo już się zaczełam martwić czy może coś jest nie tak.
A infekcji to żadnej nie miałam od początku - i chwała Bogu!! :cool2:

Do góry