reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Witajcie Marcóweczki!

Wczoraj byłam na USG:-). Słyszeliśmy z mężem bicie serduszka naszego maleństwa. Biło tak szybko, prawie jak serduszko koliberka:tak:. 160 razy/minute. Dzidziuś ma ponad 4 cm. Wszystko jest w porządeczku! Miał też badaną przeziernistośc karku i jest prawidłowa:-). To niesamowite uczucie. Słuchajcie cały czas się śmiałam(nie mogłam powstrzymać radości)..co trochę tylko lekarz zerkał dlaczego napinam brzuch..a ja cieszyłam jak głupia :laugh2:. Niedługo zamieszcze zdjęcie mojego bobaska. Już drugie :-).
Wydaje mi się, że powolutku mi się zmienjszają nudności, wymiotowałam tylko 2 dni i na razie spokój. Jak chciałabym, żeby się to już skończyło...nudności, zmęczenie itd...
W weekend mam nadzieję, że się dodatkowo odpręże, bo planujemy wypad na mazury. Tak mi się chce popływać :tak:.

Miłego dzionka!

reklama
Hej Marcóweczki :-)

Skaba Zazdroszczę Ci, że już widziałaś swoje ruszające się Maleństwo i wiesz, że wszystko w porządku!!!
Ja miałam 1wsze Usg zbyt szybko(w 5 tc), żebym mogła dostrzec swojego Skarba(chociaż Pani doktor widziała Go już bardzo wyraźnie podobno;-)) ale 31 sierpnia będę miała kolejne i pani doktor powiedziała, że już zobaczę Moje Słoneczko brykające w brzuszku :-):tak:
Ninjacorps daj znać jak po wizycie i Usg !!!!
PrzyszłaMamusia super, że Twój Skarbek rozwija się prawidłowo!!!! 4 cm, to już całkiem duży człowieczek ;-)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :-)

Witajcie Marcóweczki!

Wczoraj byłam na USG:-). Słyszeliśmy z mężem bicie serduszka naszego maleństwa. Biło tak szybko, prawie jak serduszko koliberka:tak:. 160 razy/minute. Dzidziuś ma ponad 4 cm. Wszystko jest w porządeczku! Miał też badaną przeziernistośc karku i jest prawidłowa:-).
W weekend mam nadzieję, że się dodatkowo odpręże, bo planujemy wypad na mazury. Tak mi się chce popływać :tak:.

Miłego dzionka!

oj właśnie ja czekam na to usg jak na zbawienie.. ale je się robi między 11 a 14 tyg., więc dopiero na nastepnej wizycie.. pamiętam jakie to niesamowite uczucie, że wszystko z dzidzią ok.. ja się bardzo bałam (zresztą teraz też o tym myślę) wad rozwojowych, więc jak lekarz powiedział, ze jest ok to kamień z serca:-) choć to już tak jest, ze człowiek będzie się bał o tą kruszynę przez całe życie, ale takie radości dodają sił:-)
i rzeczywiście 4 cm to już kawał człeka:-)

a gdzie jeżdzicie na Mazury?

Dziewczyny!
Dzwoniłam do mojego gina i powiedział żebym nie siała paniki. Uspokoiłam się też po postach Silki i skaby1 (dzięki :tak:). Zdecydowałam że nie pójdę dziś jeszcze na usg - zrobię to za tydzień.

ps. A wieczór nad morzem wspaniały - cieplutko było jeszcze o 22 :tak:!!!

Dziś odbieram wszystkie badania zalecone przez gina - chyba ze 12!!! Znajome mówiły że im nikt takich nie zalecał - no ale mój gin twierdzi że to wszystkie profilaktyczne - zaznaczam że sama jestem zdrowa jak ryba. Najpierw wycenili mi je na uwaga: 380 zł(!!!):szok: ale dało radę za 240 ( to i tak strasznie strasznie dużo jak za badania krwi, co?)

Pozdrawiam Was wszystkie!!!

Witajcie !!!
Nawet nie wiecie jak się cieszę że nareszcie mogę być tu z Wami :-)
Jestem po wizycie w sobotę u lekarza, teraz czekają mnie wyniki, no i za jakieś półtora tygodnia usg.Czuję się fatalnie w te bardzo duszne dni, a senność nie daje mi żyć. Termin mam na 31 marzec 2008 więc jestem ostatnia w kolejce.:-D
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie !! Teraz będe zaglądać tu w miarę wolnego czasu.:-)

Czesc laseczki,jeszcze moge sie tak do was zwracac :tak: :-)
NINJA jesli HCG rosnie to nie ma obaw.tzn ze dziecie rosnie sobie,moze powoli bo leniwe albo owu mialas pozniej i dzidzia mlodsza niz sie wszystkom wydaje.Wiem o tym bo w maju przechodzilam to samo co Ty tyle ze skonczylo sie poronieniem.Tak to bym byla grudnioweczka :zawstydzona/y:
SKABA my mamy pseudo doga niemieckiego.Psss tylko nie mow mu o tym bo sie chlopak rozczaruje i wpadnie w depresje.;-) Kupilismy go probowalismy zostac szzcesliwymi posiadaczami fasolka i nie wychodzilo.Podobnie jak u was ;-)
Ja jeszcze w szlafroku,i mam zamiar piec ciasto,pierwsze w moim zyciu.Ahh jak ciaza nastraja tworczo :-D

Dziewczynki jak wasza waga? U mnie nicnooooo moze pare gramow

Ewa-Krystyna: jej widzę, że już masz swojego skarbeczka pod sercem! Badzo, bardzo się cieszę i gratuluję! No i przede wszystkim troszkę zazdroszczę, bo czeka Cię teraz taki fajny okes w życiu:tak:... ja troszkę tęsknię za moim brzuszkiem kopniaczkami, nawet za moją zgagą:-D

Skaba 1- wybieramy się do Nart k/Szczytna. Już się nie mogę doczekać. Tam jest taka czyściutka woda(1 st.czystości).

Powiem Wam, że jak tak czytam wszytskie wątki to aż się buzia sama śmieje :-)
Fajnie, że jest nas tyle. Zaczynam się pomalutku uzależniać od BabyBoom :-)

KINDZIA100- ja po wadze zauważyłam, że przybył mi kilogram. A wczoraj byłam w szoku, bo naszykowałam sobie ciuchy do lekarza...i się w nie nie zmieściłam. Bluzka na cycudszkach się nie dopinała a spodnie w guziku...
Zauważyłam też, że mi urósł brzunio.

Buziaki!

reklama
no i już się nacieszyłam:-( dzisiaj zaczęło się plamienie :-(a tu w pracy takie zaor:wściekła/y:
na szczęscie moja szwagierka zabrała Bartka na spacer i mogę się teraz relaksować..

Do góry