reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Weronikaa- to widzę, że masz termin jeden dzień przede mną, bo ja mam na 15.03;-):-D

A poza tym, to ja się czuję dziś fatalnie! Przeziębiłam się straszliwie i czuję katar wszędzie- w głowie, skroniach, oczach, no o nosie, to nawet nie wspomnę! Ach jakby przydałaby się dziś moja mama, która by się zajęła Melką, a ja bym sie położyła do łóżeczka:-(! Niestety mamy nie ma, a mężula będzie pewnie wieczorem:-(. Ale jeszcze tydzień i trochę i będę w domku i odpocznę...

reklama
Doris, a jeszcze co do wagi dzidzia - tak właśnie szperałam z ciekawości w książeczce i jest tu wpisane EFW 651g, pewnie to waga dzidzia (nie mam pojęcia co oznaczają te ich lekarskie skróty) Mogłabyś podesłać, jak masz oczywiście "te normy"? Bo z tego co piszesz że Twoja dzidzia ma 424g to w takim razie to moja jest kolos straszny :-):baffled:

Niekat - ja się bardzo uśmiałam i wsumie ucieszłyam z prezentu soczkowego, też z początku nie mogłam takich gęstych soków pić, teraz już przeszło :tak: Zresztą teraz to ogólnie strasznie dużo pije (wsumie lepsze to niż jedzienie :sorry2:)
No i koleżanka wysłała mi kartke - maila z wyjaśnieniem Katarzyny .... u mnie prawie wszystko jest prawdą:

"[SIZE=-0]Katarzyna
Osoba o tym imieniu godna jest podziwu, szacunku i uznania. Jest, bowiem szlachetna, prostolinijna, stała w przekonaniach, pracowita, skrupulatna. Nie znosi osób dwulicowych, krętaczy i kłamców. Ma duże uzdolnienia artystyczne oraz dar opanowania wiedzy, dlatego może odegrać poważna rolę w życiu naukowym. Osoba kulturalna, oddana domowi, mężowi i kochająca dzieci całym swym dobrym sercem. Lubi przyrodę, podziwia sztuki teatralne, daje przykład jak zdobywać wiedzę."
[/SIZE]

Telma zdrówka pij herbatkę z cytrunka a na noc mleczko z czosnkiem i kuruj sie nam:-)
Doris gratuluję Emilki:-) mój termin jest niezmienny USg czasem pokazuje jeden dzień do przodu lub do tyłu:-p;-) ale nadal jest 03,03
gin m mówił ze najważneisjze jest w 10-11 tyg ciązy bo wtedy na podstawie zdjecia usg mozna określić termin jeśli zgubiło sie karte ciązy:sorry2:
Kasia to wypoczywaj i jak Telma kuruj się:-)

Doris, a jeszcze co do wagi dzidzia - tak właśnie szperałam z ciekawości w książeczce i jest tu wpisane EFW 651g, pewnie to waga dzidzia (nie mam pojęcia co oznaczają te ich lekarskie skróty) Mogłabyś podesłać, jak masz oczywiście "te normy"? Bo z tego co piszesz że Twoja dzidzia ma 424g to w takim razie to moja jest kolos straszny :-):baffled:

Niekat - ja się bardzo uśmiałam i wsumie ucieszłyam z prezentu soczkowego, też z początku nie mogłam takich gęstych soków pić, teraz już przeszło :tak: Zresztą teraz to ogólnie strasznie dużo pije (wsumie lepsze to niż jedzienie :sorry2:)
No i koleżanka wysłała mi kartke - maila z wyjaśnieniem Katarzyny .... u mnie prawie wszystko jest prawdą:

"[SIZE=+0]Katarzyna[/SIZE]
[SIZE=+0]Osoba o tym imieniu godna jest podziwu, szacunku i uznania. Jest, bowiem szlachetna, prostolinijna, stała w przekonaniach, pracowita, skrupulatna. Nie znosi osób dwulicowych, krętaczy i kłamców. Ma duże uzdolnienia artystyczne oraz dar opanowania wiedzy, dlatego może odegrać poważna rolę w życiu naukowym. Osoba kulturalna, oddana domowi, mężowi i kochająca dzieci całym swym dobrym sercem. Lubi przyrodę, podziwia sztuki teatralne, daje przykład jak zdobywać wiedzę."[/SIZE]
u mnie zgadza sie wszytsko z wyjatkiem pracowitosci która pojawia sie w moim zyciu raczej epizodyczanie - tzn jestm pracowita jak juz zaczne cos robic ale żeby sie za to wziąć...;-)no i nie uważam sie za godną podziwu ale to przez wrodzona skromnosć heheheh:-p;-):tak::-D
Doris rzeczywiscei twoje bobo raczej malutkie :dry:ciekawe od czego to zalezy...:confused:

A i właśnie sobie przypomniałam - śniło mi się dzisiaj jak rodze :-D że siedziałam na "krzesełku"i położna do mnie teraz przyj!! I się obudziłam :-(

weronikaa - nie mam takich konkretnych cyferek norm, tylko na usg był wykres, na którym były liniami kreskowanymi zaznaczone normy i pośrodku nich była linia ciągła, która odzwierciedlała wagę mojej Emilki (wg niej do 40 tygodnia Emilka ma ważyc 3200). Lekarz powiedział, że Dzieciątko jest raczej małe (z tego co wiem, to większość dzieci ma w tym tygodniu ok. 500g, więc twoje 650 g to rzeczywiście dużo - zleży jeszcze w którym jesteś tygodniu).
Co do terminu wg USG też słyszałam, że to pierwsze jest najbardziej wiarygodne, potem już każde dziecko rośnie w swoim tempie i wg genów, jakie odziedziczyło. Ja jednak miałam długie cylke miesiączkowe, więc liczę się z tym, że mi się termin porodu opóźni w stosunku do OM.

no mnie w tej ciazy juz trzy razy sie śniło że będę rodzic lub rodzę lub urodziłam.zawsze jest to w czasie teraźniejszym więc jestem pełna obaw o dziecko bo za wczesna ciaża na poród!!!Ostatnio sniło mi sie cos takiego w piatek i ze lekarz powiedział ze jak sie juz aczęło to mam urodzic i ja uciekłam z gabinetu....:dry:hmm

ja pierwsze usg miałam w 9 tygodniu i wg niego termin na 13 czyli trzy dni później przestraszyłam sie ze to wypada w piątek ale uff na szczęście nie :-D
u nas znów dziś pogoda brzydka lepiej z domu nie wychodzić:-(
a z tymi terminami jest różnie moja znajoma dowiedziała się ostatnio że urodzi między 25 listopada a 5 grudnia teraz się okazuje ze może i później bo na nic się nie zapowiada wyobrażam sobie to czekania w ciągłym pogotowiu masakra
idę robić obiadek bo głodna jestem trzymajcie się ciepło

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

darina, żona mojego kolegi jest 3 dni po terminie, i dzidziek jakoś nie chce na tę stronę brzucha. A wcześniej lekarz mówił, że zapowiada się na dużo wcześniejszy poród. I tak od miesiąca dziewczyna czeka na dzieciątko. Chyba takie czekanie do przyjemnych nie należy. Mój synek na szczęście 2 dni przed wyznaczonym terminem postanowił się pojawić. Zobaczymy jak będzie teraz.

reklama
ano potwierdzam ze czekanie na dziecko po terminie to nic przyjemnego:dry:- ja urodziłam Oliwie 5 dni po i była ewidentnie przenoszona co połozne stwierdziły po stanie jej skóry (skóra praczki tzw).Ta świadomość ze już teraz w kazdej chwili moze się zacząć...ja siedziałam spakowana od dwóch tygodni i czekałam a jak przyszło jechac do szpitala to najpierw poczułam ulge ze wreszcie sie zaczeło a zaraz potem strach z tego samego powodu:sorry2::-:)tak:ale juz po 13 godzinach Oli była z nami... heheh mam nadzieje jednak ze tym razem urodze wczesniej i szybciej:tak::-p;-):-)pamietam jak po terminie mijał dzien za dniem a ja nic nie czułam.brzuch dawno na kolanach a skurczy ni ma!- tylko wody sie sączyły dwa dni.:shocked2:ehh

Do góry