reklama
Witam z rana! I takie pytanie, a właściwie dylemat. Wszędzie piszą że powinno się pić/jeść dużo białka wapnia. Dla mnie to zgroza bo po prostu NIENAWIDZE mleka Jogurty wcześniej jadłam, ale żeby się zachwycać .... nieszczególnie. Kromeczka z serkiem białym .... na okrągło tez nie da rady.
Próbowałam "oszukać" system robiąc koktajl z truskawek - to w lecie mogłabym pochłaniać litrami. Ale jak wiecie teraz to tylko mrożone i nie smakuje to tak jak powinno :-(
Poradźcie co tu zrobć .... mój małżon to by litrami mleko pił i straszne mi robi wyrzuty że dziecko będzie miało słabe kości i w ogóle .....:-(
Próbowałam "oszukać" system robiąc koktajl z truskawek - to w lecie mogłabym pochłaniać litrami. Ale jak wiecie teraz to tylko mrożone i nie smakuje to tak jak powinno :-(
Poradźcie co tu zrobć .... mój małżon to by litrami mleko pił i straszne mi robi wyrzuty że dziecko będzie miało słabe kości i w ogóle .....:-(
weronika jak masz jeśc biały ser tylko dla wapnia to sobie odpusc bo akurat tam tego jest malutko - już wiecej w kefirach i przede wszytskim w ŻÓŁTYM SERZE!!!!to najwiekszy dostawca tych mikroelementów w rodzinie nabiałowców;-)i o tym tez duzo piszano i jest jeszcze mięso (drób ma sporo chyba) nie trzeb apic od razu mleka bo rpzeciez sa tacy co maja alergie a życ i rosnac muszą;-):-)
mamma80
Entuzjast(k)a
Weronikaa ja nie pije mleka w ogóle,jakoś żyję.Ale właśnie jadam rózne pierdołki typu serki danio itp.Ser też ale raczej żółty bo biały Spokojnie nic ci się nie stanie jak nie pijesz mleka......
reklama
mamma80
Entuzjast(k)a
Zapomniałam się zapytać-nie znacie jakis fajnych przepisów na sałatki???Robię mała imprezkę,a z tego co pamiętam niektóre zwas to całkiem niezłe kuchareczki:-):-)Ja mam standardowo obcykane ze 2 sałatki które robię ciągle i może by tak coś nowego?;-)