reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
wniosek urlopowy podpisany:tak:mam wolne od 27.XI do 3 XII heheh ale sie wycwaniłam:-p6 dni wolnego:tak::-Dnapisze sobie pracę,zrobie badania, posiedze w bibliotece,porobie rózne rzeczy w domu na które nie miałam ostatnio czasu,zajme sie SOBĄ!!!!:tak::-Do wiem !i odwiedze koleznake ze studiów co urodziła we wrzesniu - juz mnie zapraszała dwa razy a ja tak odwlekam...:dry:aż wstyd:tak:tak się ciesze na to wolne ze az tu o tym napisałam - widzicie jaka jestem spragniona odpoczynku:sorry2:
yupi!!!!:-D:rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2::-D

wczoraj w szpitalu w którym chce rodzić zmarł lekarz ortopeda.... na SEPSE!!! Kolejny młody pacjent w ciężkim stanie lezy na ER-ce... i jak ja mam spokojnie przejsc ta ciąże jak z tym szpitalem ciągle coś jest nie tak.Najpierw lekarze strajkowali i zamkneli szpital, potem pielegniarki odeszły od łóżek a teraz SEPSA!!!!Kuźwa:wściekła/y:

Niekat niedziwię ci się ze sie denerwujesz bo słysząłam co w radomiu się dzieje:no::szok: super że odpoczniesz sobie a prace napsizesz raz dwa;-)
Przyszła mamusiu ja tez się musze wybrac na badanie moze w czwartek lub piątek podjade;-)

I mi Pani dała sierowanie na badania - TOXO, TSH i FT4 (o ile dobrze odczytałam te bazgroły);-) No ale ide dziś do Pani od tarczycy i mam ją zmolestować o skierowanie (bo do niej chodze państwowo i może uda mi się nie płacić za badania - za samo toxo płaciłam 60zł :wściekła/y:)

60 zl za TOXO???? ja mam skierowanie od prywatnego lekarza to pewnie tez będe musiała tyle zapłacic a jeszcze mam przecież morfologie mocz i glukozę... o rany - jest ktos w stanie mi to wyliczyć:confused:

ja za morfologie i mocz płace 13zł a glukozę 10zł
a sobie pospałam do 9 a miałam wstać o 7 i też zabrać się za robienie szkolnych prac więc teraz czekam na herbatkę i mykam bo szkoda czasu:-)

czego w ciąży nie można jeść? słyszałam o serach pleśniowych, surowych mięsach , pasztetach a ostatnio wszyscy mówią o grzybach prawda to?

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

az 60 zeta za toxo:szok: ja płaciłam chyba 35 zł a za mocz + morf płace 14 zl
Darina ja grzybów nie lubie jedynie toleruje peiczarki i w ciązy je jem;-)

Ja tyle płaciłam, bo oczywiście mam skierowanie od leparza prywatnego. Jak pytałam w szpitalnym laboratorium to wyszo drożej niż w prywatnym, więc teraz chodze do tego prywatnego. Za glukoze płaciłam 6zł od ukłucia czyli 12zł. A tak morfologia czy mocz to coś po ok 11-13 zł płaciłam. Już dokładnie nie pamiętam.

Szczęka mi opadła jak zapłaciłam za ten pierwszy komplet badań - krew, mocz, gr krwi, odczyn WR, antygen HBS i jakiś wymaz z pochwy - 120zł!! :wściekła/y:no i z 2 tyg wcześniej sama poszłam na toxo 60!! Tak że na początku to trochę wydałam na badania, ale teraz to kwoty po 12-13zł. I dlatego mam zmolestować o "państwowe" skierowanie i jak mi da to nie będę płacić - chociaż tyle :baffled:

reklama
Niekat - to chyba zależy od cennika laboratorium tak że ciężko tu powiedzieć o konkretnym wyliczeniu ile Cie to wyniesie. Idź i popytaj wcześniej gdzie będzie taniej, bo u mnie - parodialnie taniej wyszło w prywatnym laboratorium niż przyszpitalnym!!!

Do góry