reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

24 tydzień:-)
ta pogoda mnie wykończy :-( czuje się jakbym cała noc nie spała
u nas jest szkoła rodzenia za darmo ale pani która sie tym zajmuje kazała się zgłosić w styczniu
u nas jest w mieście jeden szpital więc tam bedę rodzić bo też mój lekarz tam pracuje i i blisko na odwiedziny :-)
na basen już się wybierał 2 miesiące i nic z tego zawsze mam lenia
moja córcia ostatnio dużo szaleje nawet mój mąż poczuł kopnięcie jak zobaczyłam ten uśmiech jakby wygrał w lotto :-)

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

reklama
niekat - na pierwszą glukoze zabrałam wode, kubek cytryne ale nic z tego nie było mi potrzebne bo żeby lepiej sie rozpuściło to laborantka w ciepłej przegotowanej wodzie zrobiła a o cytrynie nie miała pojecia

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

Ninjacorps- ja też ostatnio zaczęłam się zastanawiać co to znaczy mieć dziecko, a to wszystko przez oglądanie na picassie zdjęć mojej przyjaciółki z Norwegii. Zaczełam się zastanawiać czy życie nie ucieka mi trochę przez palce. Ale myślę, że mamusie mnie poprą jeśli powiem, że nasze życie napewno będzie pełniejsze. Kiedyś podziwiałam singli, a teraz stwierdzam, że chyba robią dobrą minę do złej gry i trzeba im współczuć. Przecież człowiek nie jest stworzony do życia w pojedynkę :tak:.
Ale mi się zebrało na przemyślenia hehehehee:-D.

mam pytanie do mam z Warszawy i okolic czy któraś coiś wie o USG na ul. Finlandzkiej 9? Ktoś tam robił? ile płaciliście ? znacie dr.Kretowicza (chyba jakoś tak)

jak zwykle produkcja imponująca:-):-):-)

co do chodzenia na basen to gorąco polecam!! my byliśmy pierwszy raz z Bartkiem jak miał 6 miesięcy (to był luty i mama mnie chciała za to przekląć..) mój synio uwielbia wodę i jak byliśmy w tym roku na wczasach to z basenu nie wychodził.. żałuję tylko, że nie udało mi się zapisac na regularne lekcje pływania dla maluchów.. mamy basen w mieście, ale jakoś nie mam do niego zaufania, a ten, na który chodzimy jest 40 km od nas, więc nie bardzo nam wychodzi jeźdżenie tam co tydzień.. ale może teraz;-)
Przyszłamamusia no i zgadnij co ja teraz robię...:-p:-p:-p zajadam mandarynki:-):-):-)

na szkołę rodzenia idę w przyszły czwartek.. u nas jest symboliczne 4 zł, a i to dobrowolne..

Monika_A ale ci zazdroszczę tego pływania.. ja już się miesiąc wybieram.. ale choróbska nam nie pozwalają.. :-:)-(

ninjacorps u mnie drugi bobas, a wątpliwości "czy dam sobie radę?" mam jeszcze więcej niz poprzednio.. jak zaszłam w ciążę z Bartkiem to wiele osób mi mówiło, że mogłam sobie jeszcze poszaleć, bo teraz to się beztrsokie życie skończy itd. itp... ale jedno czego żałuję to tego, że nie urodziłam go wcześniej:-):-) życie naprawdę nabiera innego znaczenia:-):-)

Dusia jak po wizycie? widziałaś synka?

Hej mamuśki!
Nie było mnie kilka dni, bo mama z bratem przylecieli do nas do Dublina i generalnie całe dnie biegam z bratem po lekarzach i szpitalach, bo wszędzie musi mieć kontrolne badania porobione!
Teraz korzystam z okazji,że wzieli Melkę i poszli trochę do centru handlowego niedaleko naszego domu.
U nas pogoda nadal ładna, tak w okolicach 15 stopni i piękna jesień, więc jak prawie na połowę listopada to super!
mrowa- co to za lala ta anabell? Fajne to, bo jakoś nie natknęłam się na nią nigdzie?
mamma- a ta ośmiornica to już taka dobra dla naszych dzieciaków, nie za małe są jeszcze? Bo ja też chciałam to kupić, bo Melka lubi ciastolinę, ale myślałam,że na taką ośmiorniczkę to za wcześnie:confused:
ninja-nic dziwnego, że masz takie myśli, zastanawiasz się jak się twoje życie zmieni, bo się na pewno zmieni, ale jak napisała już Skaba na lepsze!
My z moim mężulem byliśmy ze sobą już ponad 9 lat jak urodziła się Amelcia, było nam we dwójkę cudnie! Wyjazdy, znajomi, wakacje, imprezy- spanie w niedzielę do 12-tej, no generalnie szaleliśmy, ale powiem Ci,że dopiero jak nasza córeczka pojawiła się na świecie, to dowiedzieliśmy się co to prawdziwa radość życia! A teraz? Teraz czekamy spokojnie, wiemy, że nasze życie będzie jeszcze pełniejsze.
Za jedno chciałam podziękować Bozi, a mianowicie za to, że w naszym życiu wszystko wydarzyło się "w swoim czasie". Był czas na studia, szaleństwa i w końcu na dzieciaki....:-):-):-)
My już czekamy... z ciekawością jak to będzie...

Ja robiłam w Ujastku, robił je mój gin, ale szczerze Ci powiem że nie ma szczególnej wprawy w robieniu usg3D. Normalne usg super, wszystko dokładnie posprawdzał, ale na 3D trochę mu nie wychodziło, obraz uciekał, nie wiem czy chciałabym Ci go polecić. Natomiast moja koleżanka robiła to usg w nowej klinice Macierzyństwo, tam był lekarz który się w tym specjalizuje i ma lepsze filmiki, jezeli Ci na tym zalezy to mogę Ci przeslac jego namiary. Pod wzgledem medycznym mysle ze obydwoje byli ok :)
REMENY dziekuje za odpowiedz.Prosze o namiary do tej kliniki.Zadzwonie tam.Powiedz mi prosze co ci dokladnie lekarz mowil podczas tego badania? Slyszalm znowu o usg genetycznym,sprawdzaja tam czy nerki pracuje,czy serduszko jest ok,czy pepowina dbrze papuje krew itp itd.Chce wiedziec co wlasciwie daje 3D

reklama
mrowa-dzięki za pomysł! lala jest cudna, pokazałam ją przed chwilą mężusiowi i na 99% ją kupimy! Jest świetna!\
mamma-ale znasz kogoś kto ma taką ośmiorniczkę? Fajna jest? A może dzieciaczki innych mamuś mają ośmiorniczkę i macie jakieś zdanie na jej temat!
Sorka, że tak smęce,ale lepiej zaufać zdaniu doświadczonej mamie, a nie reklamie, no nie?:-):-):-)

Do góry