reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Ibolya na kwietniu jedna mama z W-wy właśnie chodziła na zajecia basenowe i barzdo sobie chwaliła ja tez bym się u nas zapisała ale neistety nie ma u nas:-(
a do glukozy wlewam sobioe wycysnięty sok i bez problemu przechodzi:tak::-)
Mamma w carrfurze ma być promocja na ośmiornicę play-doh;-) ale neiiwem jaka cena:-p
a ja sie zdrzemnełam:-):-):-)
a bralas ze soba juz rozpuszczoną ta glukozę czy rozrabialaś ja na miejscu w wodzie od uroczych pan laborantek (ja nie wiem czy na takie trafię wieć pytam od razu)

reklama
Ninja to fajosko !!!!
Własnie zerknęłam na swój suwaczek i do rozpakowania zostało mi 115 dni!!!!
Chyba se od studniówki zacznę skreślać dni w kalendarzu:-).
Dziewczyny macie może tlena w pracy/domu.Ja mam tlena....w razie W podaje nika/@ tartogat@tlen.pl.
Poza topikiem też chetnie gadam:happy2:

Ninja-ja za niedługo sie zapisze na szkołe rodzenia wiec pewnie se polukam:tak:
Póki co zwiedziłam ginekologie w Bielańskim i musze powiedziec że jest raczej czysto.( to jest jedno z kryteriów na które ja zwracam uwagę) A zapisujesz sie na szkołę rodzenia ? Ja mam lekarza z tego szpitala, tj chodzę prywatnie i mam zamiar od gin wziąc namiary na koordynatora szkoły rodzenia.Jak bedę wczesniej od Ciebie zdam relacje...Może klikne kilka fotek:tak:

Niekat- witaj w powietrzu;-)

lbolya - ja też mam gina z Bielańskiego ale prywatnie - w Pruszkowie - dr Rogiewicza. Nie wiem czy wykombinuję szkołę rodzenia bo ciągle nie mogę się przeprowadzić... Chyba będę musiała się zapisać w Lęborku, ale nie wiem...
Ale fotki możesz strzelić jak będziesz miała okazję - chętnie zobaczę. A jak już byłaś, to wrzuć swoją opinię dokładną na wątek o szpitalach, co? Będę wdzięczna. :tak:

Skoro już mowa o szkole rodzenia, to czy wiecie coś o finansowaniu szkół w Warszawie z urzędu miasta? Podobno skończyły się już dofinansowania na ten rok i nie wiadomo, czy ten program będzie kontynuowany.

Doris....ja juz sie w sumie przygotowałam na to że zapłacę 5 stów za szkołe rodzenia....Nawet hajsik odłożyłam...w sensie mężus stawia:tak:.
Ninja- Ja tez chodzę do lek z Bielańskiego prywatnie.Pani nazywa sie Elżbieta Narojczyk -Świeściak i kazdej kobiecie w róznym wieku moge ją z czystym sumieniem polecić. Ale chodze tez równolegle do lekarza z LUX Medu bo tam mam z pracy abonament, poza tym pilnuje własnej kabzy a w luxmedzie mam wszystkie badania, usg itp,itd za darmo. Za kaske którą oszczedzam wna badaniach kupuje rzeczy dla Leona.Dzisiaj albo jutro wkleje opinie o tym co widziałam w Bielańskim i o tym co słyszałam o innych szpitalach

Ibolya - a do jakiego lekarza z Lux-Medu chodzisz? Bo ja mam same negatywne doświadczenia. Ja zapisałam się do szkoły rodzenia od stycznia, licząc też na to, że może od nowego roku będą nowe dofinansowania, choć coraz bardziej w to wątpię. Ja zapisałam się do szkoły, w której na kartę Lux-Med jest zniżka 10%, więc zapłacę 450 zł, ale myślę, że to i tak dużo.

Cześć, nie mogłam się doczekac basenu i poszłam jednorazowo na basen szkoły podstawowej. Byłyśmy z moją młodszą siostrą, która rodzi w grudniu i bardzo nam się podobało. W ciąży ciężko się pływa, zwłaszcza tępem emeryta. Pływałam 40 minut i po wyjściu czułam się jakbym ważyła tonę, straszne uczucie. Dziś czuję się świetnie, więc zamierzam iść również jutro, ale tym razem na hotelowy basen, nie ten za 70zł bo to trochę przegięcie.
Co do chodzenia na basen z dzieckiem to ja jestem za i na bank idę z maleństwen jak skończy wymagany wiek tj.4 miesiące.

reklama
Doris- chodze do dr Barbary Marek. Polecam!!!!! Bardzo dokładna, niczego nie przeoczy i jesli coś jej sie nie podoba to powie prosto z mostu (np.: tak mi powiedziała: pani to se jedzonka nie żałuje). Jak chcesz to na maila podam Ci (żeby nie zaśmiecać topiku) kilka moich opinii o gineksach z Luxmedu....Podaj maila jak bedziesz chciała znać moje skromne zdanie;-)

Do góry