reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Niekat :szok::szok::szok::szok: ale cię potraktował ja bym z miejsca zmieniła gina w końcu musisz meić do niego zaufanie . Niedziwię się ze miałas dośc bo ja niewiem co bym mu odpowiedziała:no::wściekła/y: kawał kutasa z niego i tyle:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a niewiesz co z dzidzia?

reklama
w zasadzie nic konkretnego sie nie dowiedziałam.Wszytskie moje dolegliwosci o których mu powiedziłam raczej olał... tetnó w koncu zbadał jak nalegałam i jest ok bo 140... a przynajmniej tak wpisał w książeczkę.Na szczeście w niedzilelę sama sie uspokoiłam bo zacżelam mocniej czuć Motylka:tak:musze jednam poczekać do poniedziąłku zęby dowiedziec sie czegoś więcej bo ten @#%$^&* nic mi nie popowiedział...
w zeszłym miesiacu była z nim tez podobna sytuacja jak go spytałam o USG czy mąz może byc ze mną to a on stwierdził z kwasna mina ze JAK MUSI>>. wtedy powiedziałma ze dam mu jescze jedną szanse ale ja zaprzepascił :wściekła/y:

Hello!!

O dziś z rana aż miło popatrzeć :-Djuż tyle nastukałyście:-D.
Ja dziś jakoś niewyspana, ale umówiłam się z siostrą i dlatego musiałam się zwlec z łóżeczka.
Zapomniałam, że miałam Wam opisać jak było na pierwszej "lekcji" szkoły rodzenia.
A więc było bardzo fajnie:-D:-). Ale strasznie nas było dużo, bo aż 27 par:szok:.
Ale 7 par położne przydzieliły do późniejszej grupy, oczywiście za ich zgodą.
Mamy mieć 11 spotkań (ostatnie to zwiedzanie szpitala:tak:). po 2 godz. A kurs kończy się 28 grudnia:-).
Szkołę prowadzą 2 położne i pediatra(ona mówi np. o szczepionkach itp).
Na pierwszym spotkaniu wszyscy się przedstawiali (co mają w brzuszku, czy rodzą razem z mężem i na kiedy termin, ew. jaki szpital do porodu).
Powiem Wam, że byłam w szoku, że na zajęciach były dziewczyny nawet w 20tc.
Ale były też takie co się dopiero "obudziły" i rodzą za miesiąc:-D (dla nich położne mają zrobić przyspieszony kurs z innymi grupami).
Ogólnie położne zasugerowały, że najlepiej szkołę skończyć 1-1,5 przed rozwiązaniem. Bo ten ostatni miesiąc może być nie do końca pewny.
Fajnie tak było sobie popatrzec na te brzuszki i się porównać czy na ten tydzień ciąży ja mam większy czy mniejszy.
Chyba nie skłamię jak poeiwm, że połowa dziewczyn była w tym samym terminie co ja:-). (A ja myślałam, że za wcześnie idę na te zajęcia)
Ogólnie POLECAM!! Mój mężuś taki zadowolony przyjechał, bo dużo też o roli tatusia była i będzie mowa:-).

Niekat- ogromne współczucie! Co za bałwan(kurde i oni chcą jeszcze podwyżki:wściekła/y:). Ale dobrze zrobiłaś, że umówiłaś się prywatnie. Szkoda zdrowia i nerwów.

Weronikaa- ja się ostatnio upomniałam o badanie glukozy ale mój gin mnie uspokoiła, że to badanie robi się 26-28tc (a ona się specjalizuje w cukrzykach to się uspokoiłam). Chociaż chciałabym mieć to już za sobą:tak:. A co do szkoły to tak jak pisałam wyżej. Powiem Ci, że warto wcześniej się zainteresować, żeby dopadować sobie termin zajęć, tym bardziej, że są robione zapisy. A dużo fajnych rzeczy można się dowiedzie.
ZJAWKA- nic się nie martw tylko dbaj o siebie i odpoczywaj!!!

Trzymajcie się cieplutko!!!

Ninjacorps- to miało być USG w 21 tygodniu i lekarz miał pomierzyć serce itp. Najbardziej denerwuje mnie to, że ciąża jest młodsza o 2 tygodnie i będę musiała dłużej czekać na rozwiązanie.

Niekat- Straszny kretyn z tego lekarza, zmień lekarza na takiego który zajmie się Tobą i dzidzią z większą wrażliwością. Nie martw sie nie ty jedna trafiłaś na bałwana. Koleżanka ma lekarza u którego za wizytę płaci 150 zł i nikt jej nie waży i nie mierzy jej ciśnienia, a w karcie ma wpisane wzorcowe ciśnienie.

no to ja będe płąciła u tego nowego 80-100 zł za wszytsko.koleżnka co rodizłą teraz we wrzesniu polecała go wieć raczej jestem spokojna.zreszta facet ma raczej dobra opinie na mieście:sorry2:się obaczy - się okaże:tak:

To usg tyle kosztuje bo facet które jej robi to kierownik kliniki położnictwa AMG a usg jest 3d. Facet jest ponoć najlepszy w 3mieście

niekat dobrze zrobiłaś,uciekaj od tego bałwana jak najdalej!!!!!!
ZJAWKA jakby ci te palpitacje nie ustąpiły w związku z tym fenoterolem to zadzwoń do lek.bo wiem że razem z fenoterolem podaje się isoptin.
PrzyszłaMamusiu to super że szkoła wam się spodobała,ja nie chodziłam więc nie mogę nic na ten temat rzec;-)
Byłam dzisiaj na badaniach(krew,mocz)i myślałam że mnie szlag trafi.Chyba z 50 osób przede mną,jeść mi się już chciało jak nie wiem-SAJGON:wściekła/y:

reklama
czesc dziewczyny
bede miałą drugiego syna chciałam córe ale wazne zeby był zdrowy z usg ter. to 24II
ostatnio nie sledziłam co u was
powiedzcie jaki wózek kupic nie wiem czy od razu spacerówke czy wielofunkcyjny z nosidełkiem w sumie w marcu bedzie juz ciepło

Do góry