reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
dziękuje jesteście kochane :-):-)

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

witam!dziewczyny jestem podłamana...:-(byłam dzisiaj u lekarza...miałam usg z dzidzią oki,ale schował płeć:-(jest o tydzień większy niż ma być:tak:zdrowy i śliczny..ale ja mam twardą macicę...i również mam brać fenoterol:-(już wzięłam pierwszą dawkę...i powiem wam ,że jestem strasznie rozedrgana:-(mam palpitacje servca masakra:-(i boję się czy bedzoie ok,bo to dopiero 18 tydz a ja już takie leki:-(pozdrawiam....

zjawka, będzie dobrze. Nie jesteś pierwsza i pewnie nie ostatnia na fenoterolu. Najważniejsze, że dzidzia się rozwija. Musisz sie teraz oszczędzać.
Darina, to u Ciebie podobnie jak i u mnie. Z powodu nieznalezienia siusiaka ma być dziewczynka. Fajnie :-)

Ja tez byłam dziś na USG i gin stwierdził po zmierzeniu główki, że ciąża jest młodsza i bez sensu jest robić to badanie. Zalecił żeby przyjechać za 2-3 tygodnie :(
Ale i tak dobrze bo mógł zrobić badanie i skasować 200zł a ja dalej bym nic nie wiedziała. Trochę jestem zawiedziona, bo strasznie czekałam na to USG i miałam nadzieję że poznam płeć.

Ja tez byłam dziś na USG i gin stwierdził po zmierzeniu główki, że ciąża jest młodsza i bez sensu jest robić to badanie. Zalecił żeby przyjechać za 2-3 tygodnie :(
Ale i tak dobrze bo mógł zrobić badanie i skasować 200zł a ja dalej bym nic nie wiedziała. Trochę jestem zawiedziona, bo strasznie czekałam na to USG i miałam nadzieję że poznam płeć.

Monika A - a co za badanie miałaś mieć za 2 stówki? Genetyczne?? Bo napisałaś "to badanie".

Czesc Mamusie! I ja wyszlam niepocieszona z wczorajszego usg :nerd: Dzidzia zlaczyla nozki i nic nie bylo widac, ale ze skoro tak sobie je laczy to musi to byc BAAARDZOOO wstydliwa dziewczynka :-);-):-) No i znowu musze czekac do nastepnej wizyty. Pozatym dostalam karteczke na badanie glukozy (o co chodzi w tym badaniu?) i "zaproszenie" do szkoly rodzenia. A ja myslalam ze jeszcze mam czas :tak:

Weronika bo glukoze robi sie w 25-26 tyg ciązy i na szkołę tez sie wtedy zaczyna chodzić;-)fajnei ze cie zaprosili:cool2:
Zjawka najważniejsze ze z dzidzią ok a płeć jeszcze poznasz dopiero połowa ja Amelke poznałam dopiero w 37 tyg bo tak sie wykręcała ze nie było widac;-):sorry2::-D a fenetrol nei ty jedna bierzesz i brać napewno jeszcze nie jedna będzie i dzidzie sie rodza zdrowe:-) a dostałaś do tego leku jeszcze izoton czy coś takiego bo to neutralizuje skutki tego fenetrolu:-p
a ja byłam tak wykończona wczorja ze padłam o 20,30:szok: i wstałam o 4:no::baffled: wyspana i zwarta:-p:-D

reklama
nie było USG!!!
lekarz na moje pytanie czy robimy powiedizął że nie bo MU SIE NIE CHCE!!!!Badan znów nie rpzepisał - BO JUZ NASTĘONYM RAZEM PRZY GLUKOZIE!!! Blukoze powinnam miec ok 22-23 a wg jego widzimisie miałabym w 28 tc!!!Na widok mojej wagi złapał siez agłowe i powiedizłąm O BOŻE!!! NIC DZIWNEGO ZE STAWY PANI NAWALAJĄ!!!
wyszłam roztrzęsiona i z mocnym postanoeieniem ze więcej nie chcę go widziec.Potraktował mnie jak gówniarę i jakbym w ogóle w ciazy nie była.O badanie tętna musiałm sie upomnieć!!!
Jeszcze tego samego dnia umówiłam sie an prywatna wizyte do innego lekarza na 5 listopada na 18.30!!!
Ryczałam wczoraj pół dnia przez tego skurwysyna i czułam sie jak gruba i niewazna smarkata... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry